VW ID.4 2024: Priser och funktioner

Medan nästa generation VW Tiguan kommer 2023, kommer den ansiktslyfta VW ID.4 att komma ut ur träverket 2024, vilket rapporteras av tidningen Auto Bild i sin utgåva den 1 mars 2023. Långt före den planerade världspremiären för ID.4 2024 har de första detaljerna om VW Facelifted ID.4 dykt upp.

VW ID.4 2024: Priser och funktioner

Utformning

VW ID.4 2024 har en karismatisk och självsäker design som hundratusentals kunder runt om i världen älskar. Med 119 600 levererade enheter under 2021, cirka 170 000 enheter under 2022 och 41 900 enheter under första kvartalet 2023 har ID.4 redan glatt mer än 300 000 kunder.

VW ID.4, som lanserades i september 2020, är fortfarande ny med sin futuristiska och ovanliga design. Volkswagen har planerat en läglig revidering för att hålla den fräsch inför översvämningen av nya elektriska SUV:ar under de kommande åren.

VW ID.4 2024: Priser och funktioner

Till skillnad från Hyundai och Kia tror Volkswagen inte på massiva förändringar i form av en ansiktslyftning. Uppdateringar inom en generation är vanligtvis mindre, och vi tror att detta också kommer att vara fallet med den nya ID.4.

Nya VW ID.4 sägs få en ny främre stötfångare med optimerade öppningar för luftkylning. Kroppsfärgen kan användas mer på framsidan, vilket tillsammans med mindre svart kan ge den nya modellen ett renare första intryck.

Ljusbandet mellan strålkastarna är tjockare, liksom dagsljusbandet i strålkastarna. På tal om ljus, det är här IQ.LIGHT HD Matrix-tekniken kommer in i bilden, vars tillgänglighet har bekräftats för Touareg och den tredje generationen av Tiguan. Touaregs IQ.LIGHT HD Matrix-strålkastare innehåller vardera 19 216 individuellt styrbara mikro-LED. Dessa mikro-LED ger exakta ljuskäglor och förhindrar bländning.

VW ID.4 2024: Priser och funktioner

IQ.LIGHT HD matrix-strålkastarna skyddar inte bara fotgängare och andra bilister från bländning orsakad av helljuset, utan hjälper också förare på motorvägen i mörkret. Med funktionen ”Lane Light” kan de projicera en interaktiv ljusmatta på körfältet. Volkswagen hävdar att ljusmattan fäster på körfältet ”med samma precision som en magnet”.

Förvänta dig en rad nya lättmetallfälgar i fyra storlekar – 18, 19, 20 och 21 tum. Förvänta dig också nya färgalternativ, inklusive eventuellt en ny Aquamarine Blue Metallic för ID.7 2024 på vissa marknader.

Inomhus

Ett nytt infotainmentsystem med en 15-tums pekskärm kommer att installeras i interiören i VW ID.4 2024. 15-tumsenheten sägs inte bara vara lättare att läsa och mer tillgänglig än föregångsmodellens infotainmentsystem med 12-tums pekskärm, utan också fungera smidigare och snabbare.

En annan viktig uppgradering för nya VW ID.4 sägs vara ett intelligent luftkonditioneringssystem som automatiskt reglerar temperaturen i olika zoner beroende på solens position. En sensor i vindrutan känner av solens position och använder denna information för att kyla de varmare zonerna först. Det nya systemet kan också göra det möjligt att lagra personliga inställningar – en fördel för kunder som använder sin elbil med flera förare.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

VW ID.4 2024: Priser och funktioner

Volkswagen förväntas erbjuda belysta touchreglage för klimatanläggningen i nya ID.4. De belysta reglagen kommer att vara placerade längst ner på den nya 15-tums infotainmentsystemet med pekskärm. En annan förbättring av bekvämligheten i nya ID.4 sägs vara användningen av knappar istället för beröringskänsliga knappar på ratten. I oktober 2022 meddelade Volkswagens vd Thomas Schaefer i ett LinkedIn-inlägg att företaget skulle återinföra tryckknappar på ratten.

✓ Du kan också kontrollera:

Tekniska data

VW ID.4 är planerad att lanseras 2024 i en kombination av befintliga och nya konfigurationer. Vissa av de nya konfigurationerna kommer att utrustas med ett 86-kWh-batteripaket, vilket möjliggör en längre räckvidd än den befintliga 77-kWh-modellen: 275 miles (US EPA)/331 miles (WLTP Tyskland), förmodligen långt över 300 miles (US EPA)/350 miles. (WLTP Tyskland).

Förutom den längre räckvidden ska nya ID.4 också erbjuda bättre prestanda. Vissa konfigurationer kan utrustas med den nya APP550-motorn (”MEB Performance”), som utvecklar upp till 210 kW (282 hk) och ett vridmoment på upp till 550 Nm (406 lb-ft). Den nuvarande GTX-varianten, även med två motorer, utvecklar endast 220 kW (295 hk) och ett vridmoment på 460 Nm (339 lb-ft). Vi är mycket entusiastiska över Volkswagens framtida tvåmotoriga drivlinor, eftersom de representerar ett steg framåt från dagens erbjudanden och kan ge bilen en helt ny karaktär.

VW ID.4 2024: Priser och funktioner

Volkswagen kommer att ersätta ID.4 GTX med en reviderad R-Line-version. VW ID.4 R-Line kommer att vara utrustad med en drivlina på 250 kW (335 hk). Den sägs minska accelerationen från 0 till 100 km/h med 1,8 sekunder till bara 4,5 sekunder. Detta skulle vara en betydande ökning av prestandan.

Datum för utfärdande

Det är ännu inte möjligt att säga exakt när den uppdaterade VW ID.4 kommer att lanseras, eftersom provkörningarna ännu inte har påbörjats. Det är troligt att den nya modellen kommer att finnas hos återförsäljare under andra halvåret 2024. Priserna förväntas börja på 40 000 euro.

VW ID.4 2024: Priser och funktioner

Volvogrupp-a.se säger

ID.4, Volkswagens mest sålda elbil i världen, kommer att bli en mer praktisk och kompakt SUV efter en uppdatering. VW ID.4 kanske inte förändras i grunden 2024, men förbättringar av komfort, prestanda, effektivitet och räckvidd kommer att göra den till en mer attraktiv produkt och ta hänsyn till feedback från tidiga användare.

Foton och källa: Volkswagen AG.

Volvo Grupp A