VW Golf GTE 2022: priser och egenskaper

Det är synd att VW Golf GTE inte kommer att finnas tillgänglig på den amerikanska bilmarknaden 2022 . Det beslutet kommer från den officiella Volkswagen of America. Tillverkarens fokus för den amerikanska marknaden är fortfarande Golf GTI och R. En grundläggande faktor som leder till beslutet för detta fordon i USA är de dyra batterierna. Fler saker om dess kostnader för den amerikanska marknaden finns också där för att bestrida den här bilen i Amerika. Det betyder inte att fordonet inte alls är bra.

VW Golf GTE 2022: priser och egenskaper

GTE-versionen av Golf har sin huvudmarknad i Europa. Det kan säkert vara en av de bästa hybridbilarna 2022 om du kollar dess prestanda. Fordonet levereras med en kombination av en el- och en bensinmotor. Elmotorn har ett batteri som kan flytta bilen upp till 40 mil. Detta är rent elektrisk kraft utan att använda dess bensinmotor. Vissa tror att litiumjonbatteriet till och med kan erbjuda en räckvidd på upp till 70 kilometer.

✓ Du kan också kontrollera:

En 1,4-liters fyrcylindrig bensinmotor ansluter till elmotorn. Tillsammans är dessa kraftfulla nog att öka upp till 242 hk. Denna toppprestanda liknar den i varje GTI-variant. Det är därför vettigt för VW Golf GTE 2022 att behålla denna kombination. Blandningen av dessa två maskiner driver för närvarande modellversionen av GTE för år 2021. Det gör den perfekt för fans av VW Golf som vill uppleva en twist på plug-in hybridfordonet.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

VW Golf GTE 2022: priser och egenskaper

Helhetsintryck

När det kommer till exteriören på VW Golf GTE liknar den verkligen GTI. Konceptet med en hot hatch i golfen är något som folk älskar. Därför bör Volkswagen hålla fast vid sin design av fordonet. Ingen kommer att kunna se skillnaden mellan GTE och GTI. Det kan finnas några justeringar som gör det ännu bättre för 2022-versionen. Vissa skulle vilja se lite av Passaten i GTE:s exteriördesign.

VW Golf GTE 2022: priser och egenskaper

Prissättning

Tyvärr har bilen många konkurrenter i samma prisklass. Den kostar ungefär lika mycket som Cupra Leon eHybrid. Andra bilar som är billigare än GTE inkluderar Seat Leon eHybrid, Mercedes A250e, Skoda Octavia iV och Audi A3 TFSle. Den 2022 VW Golf GTE får inte vara så långt ifrån sina priser för 2021-versionen.

Volvo Grupp A