VW Atlas 2022: priser och egenskaper

Den kommande VW Atlas 2022 är en stor SUV med tre sätesrader. Denna modell kommer att finnas tillgänglig under de kommande månaderna. Atlas har varit Volkswagens största SUV sedan lanseringen 2018 och sitter ovanför de mindre Tiguan och Taos SUV: erna.

Atlas är fortfarande en relativt ny modell. Men eftersom kunderna föredrog designen av sin kusin, Atlas Cross Sport, bestämde VW sig för att justera Atlas 2021 -stötfångare för att bättre återspegla sin sportigare bror. Vi antar att Atlas 2022 kommer att vara en överföringsmodell, med tanke på att det bara är det andra modellåret efter revideringen. 

VW Atlas 2022: priser och egenskaper

Atlas 2022 får mindre kosmetiska uppdateringar

Atlas 2021 har omdesignade strålkastare, galler, bakljus och stötfångare. På grund av detta kommer VW Atlas 2022 inte att introducera stora visuella uppgraderingar. Den moderna atlasen ser väldigt ädel ut, särskilt den främre delen. Atlas har också snygga karosserier, subtila huva kanter och en mycket modern baklucka.

Detta kan irritera vissa kunder, men Volkswagen är redo att fortsätta den nuvarande exteriördesignen. Atlas ser attraktiv ut enligt vår mening. 17-tums hjulen är standard igen, vi rekommenderar 20-tums fälgar som tillval. Tillverkaren kan tillhandahålla nya yttre färger eller några unika funktioner för vissa trimnivåer. Ändå är förändringarna långt ifrån betydande.

VW Atlas 2022: priser och egenskaper

Förfriskningar inuti

Den kommande VW Atlas 2022 har en standard Volkswagen interiör. Denna SUV erbjuder några billiga plastmaterial i instegsmodeller. Ändå kommer Atlas med mjuka material, en tydlig hyttdesign och ett enkelt arrangemang av kontrollerna. Ratten, utplattad i botten och pekskärmen hjälper till att bryta monotoni, men bara för en bråkdel av en sekund. Vi förväntar oss att denna no-nonsense inredning kommer att stanna i Atlas 2022.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Den nuvarande Atlas lämnar inget övrigt att önska för ytterligare utrustning, eftersom dess grundläggande funktionsuppsättning är tillräcklig för majoriteten av användarna. En 6,5-tums pekskärm är standard, tillsammans med Apple CarPlay, Android Auto och tygsäten. Om du vill ha mer lyx är en 8-tums skärm valfri. Dessutom erbjuder VW ett 10,3-tums digitalt instrument som tillval, trezons automatisk luftkonditionering och läderklädsel.

VW Atlas 2022: priser och egenskaper

Två alternativ för drivlina

Den nuvarande Atlas finns med två drivalternativ. I VW Atlas 2022 kommer inte att förändras för de mest pålitliga rapporterna. Allt börjar med den grundläggande 2,0-liters turbofyrmotorn. Denna enhet har en effekt på 235 hk.

Den 3,6-liters V6 som tillval är hit med 276 hk. Båda motorerna är kopplade med en åttastegad automatlåda och framhjulsdrift som standard. Fyrhjulsdrift är tillval. Vi antar att dessa motoralternativ förblir intakta i Atlas 2022.

VW Atlas 2022: priser och egenskaper

VW Atlas 2022 pris, släppdatum

Den nya VW Atlas 2022 ännu inte har ett officiellt releasedatum. Många tillförlitliga källor förutspår dock juli 2021 som det mest troliga lanseringsdatumet. Det finns inga officiella prisuppgifter för Atlas 2022 , men priset bör inte ändras. Tack vare det kommer denna SUV att börja på 32 565 euro och gå upp till 51 920 euro. 

Volvo Grupp A