Volvo XC90 2022: priser och egenskaper

Den kommande Volvo XC90 2022 är enligt uppgift på gång. Denna SUV är ett år bort och kommer att erbjuda både hybrid- och helelektriska drivalternativ. Vi vet inte om bensinmotorn kommer att säljas eller inte. Vissa saker är fortfarande ett mysterium. Vi vet dock de viktigaste detaljerna och några av dem är mycket spännande.

Ja, det här kan vara sista gången Volvo har en bensinmotor i sin berömda SUV. Å andra sidan kommer den svenska tillverkaren att fokusera på förmågan att köra självständigt. Dessutom är en helt elektrisk modell för närvarande en höjdpunkt. Vi förväntar oss också många förändringar av exteriör och inredning. Detta innebär att priset kommer att höjas för 2022MY.

Volvo XC90 2022: priser och egenskaper

XC90 2022 redesign

Den nästa generation Volvo XC90 2022 kommer att fortsätta med modernt utseende och mycket elegant design. Det finns dock några kosmetiska uppgraderingar på gång. Olika rapporter förutsäger små dimensionella förändringar. Anledningen till detta är en ny SPA -plattform. Dessutom kommer andra XC -modeller också att köras på samma arkitektur i framtiden.

På XC90 får frontdelen nya strålkastare och en mer upprätt design. Vi väntar på att Volvo ska lansera sin helt nya XC100 -modell. Denna version avslöjar varumärkets nya designspråk som kommer att presenteras på nästa XC90 SUV.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inredning uppgraderingar

Den helt nya Volvo XC90 2022 kommer att införa några interiörförändringar. Målet är att modernisera hytten och erbjuda ännu mer komfort. Detta är en lyxig SUV full av teknik. Hur som helst kan det vara en av de mest moderna SUV -er du kan få. Anledningen till detta är de autonoma körsystemen från Volvo. Volvo planerar att införa nivå 4 autonomi 2022MY. Denna nivå möjliggör handsfree och ögonfri körning.

Den svenska tillverkaren sa att målet är att erbjuda nivå 5 autonom körning så snart som möjligt. Dimensionsändringar ger ännu mer inre utrymme, vilket är bra. Trimnivåerna ändras inte. Detta innebär att grundutrustningen återigen har ett soltak, elektriskt justerbara funktioner och det senaste infotainmentsystemet. Dessutom förväntar vi oss mer standardutrustning och nya valfria förarhjälpmedel.

Volvo XC90 2022: priser och egenskaper

Nya XC90 2022 blir helt elektrisk

Vid denna tidpunkt är det fortfarande svårt att säga om en bensinmotor kommer att erbjudas. Den Volvo XC90 2022 kan vara den sista modellen att erbjuda en traditionell förbränningsmotor. Inget är dock officiellt än och Volvo har ännu inte avslöjat alla detaljer. Den nya arkitekturen innebär att vi förväntar oss både hybrid- och helelektriska drivalternativ.

Tyvärr är exakta specifikationer ännu inte tillgängliga och kan knappast förutses. För tillfället kommer XC90 SUV att erbjuda minst två elektrifierade versioner och det är det viktigaste. Mer information kommer att meddelas under de kommande månaderna.

Volvo XC90 2022 pris och släppdatum

Priset på nya Volvo XC90 2022 börjar på 50 000 euro eller lite mindre. Utrustningsvarianterna ovan är tillgängliga från 65 000 euro. När det gäller släppdatum kommer Volvo att lansera sin nya XC90 under andra halvan av 2021.