Volvo XC40 Recharge 2023: priser och egenskaper

De Volvo XC40 Recharge 2023 ser lika bra ut som bensinversionen men drivs rent av el. Snabb, elegant och sofistikerad, den konkurrerar med andra små lyxiga elektriska stadsjeepar som Tesla Model Y , till Audi Q4 E-tron och vadställe Mustang Mach-E.

Volvo XC40 Recharge 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt?

  • Framänden var modellerad efter C40 Recharge
  • Nya hjuldesigner
  • Ny inredning och klädsel
  • Uppdaterade färger

vad vi tycker

De Volvo XC40 Recharge 2023 har gjorts om helt för 2021 års modell och har visuella förändringar som för den närmare sin bror, C40 Recharge. Volvo XC40 Recharge har en kraftfull tvåmotorig drivlina som ger sportig acceleration till denna lyxiga subkompakta crossover. Hanteringen är stabil och smidig. Enligt vår erfarenhet klarar den elektriska versionen av XC40 bättre än bensinversionen på grund av vikten och placeringen av batteriet. Sammantaget räcker sofistikeringen i den uppladdningsbara versionen för att förbise det mediokra utbudet. Det är dock värt att komma ihåg att andra modeller – som Genesis GV60 och den Tesla Modell Y – gå längre med en laddning.

Volvo XC40 Recharge 2023: priser och egenskaper

Volvo XC40 är en av de mest attraktiva crossovers i det lyxiga sub-compact segmentet med sin el- eller bensindrift. Dess utmärkta säkerhetsvärden, dess exteriöra och interiöra design och dess teknologi gör det till ett enastående fordon, vilket är särskilt en besvikelse på grund av dess räckvidd under genomsnittet och den över genomsnittet maximala laddningshastigheten.

Volvo XC40 Recharge 2023: priser och egenskaper

Prestanda, batteri och räckvidd

Volvo utrustar XC40 Recharge med en enda drivlina. Ett 78 kWh litiumjonbatteri driver fram- och bakmotorer som producerar en nettoeffekt på 402 hk och 486 lb-ft. Det räcker för en sprint från 0 till 100 km/h på bara 4,2 sekunder. Det gjorde den till den snabbaste Volvo vi någonsin testat tills C40 Recharge kom och överträffade den prestandan. EPA har gett Volvo XC40 Recharge en räckvidd på 223 miles för 2022, och vi förväntar oss att siffran förblir densamma för det årsmodell 2023 är tillämplig.

Volvo XC40 Recharge 2023: priser och egenskaper
Volvo XC40 Recharge 2023: priser och egenskaper

✓ Du kan också kontrollera:

Kallt innerfoder

Varje Volvo XC40 Recharge har bakgrundsbelysta inre paneler som visar topografin i Sveriges Abisko National Park. För 2023 erbjuder Volvo en tvåfärgad kombination av Charcoal Connect Suede Textile och Fjord Blue Microtech för att komplettera det strukturerade materialet i dörren och instrumentpanelerna. Inredningen är läderfri i alla klädselnivåer och använder delvis återvunna mattor på golvet och i dörrfickorna. Alternativt finns en grå ullblandning tillgänglig som stoppning för XC40 Recharge Ultimate. Volvos växelknopp i kristallglas Orrefors finns även i denna färg. Oavsett konfiguration är interiören i Volvo XC40 Recharge en av de mest slående i sitt segment.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Volvo XC40 Recharge 2023: priser och egenskaper
Volvo XC40 Recharge 2023: priser och egenskaper

Säkerhetsklassificeringar och egenskaper

Krocktestresultaten för Volvo XC40 Recharge återspeglar Volvos engagemang för säkerhet. 2022 fick Volvo XC40 Recharge utmärkelsen Top Safety Pick+ från IIHS. Volvo utrustar XC40 Recharge med säkerhetsfunktioner som kollisionsvarning, automatisk nödbromsning fram och bak, varning för korsande trafik, filbytesvarning och dödavinkelvarnare som standard. Adaptiv farthållare och förbättrad filbytesvarning finns även på högre trimnivåer.

Volvo XC40 Recharge 2023: priser och egenskaper

lastutrymme och inredning

XC40 Recharge och den bensindrivna XC40 har samma benutrymme, men lastutrymmet begränsas av justeringar av batteriet och den elektriska drivlinan.

Benutrymme (fram/bak) Lastutrymme (säten upp/ner)
Volvo XC40 Laddning 41,8/40,5 tum 21,7/57,5 kubikfot
Tesla Model Y 41,8/40,5 tum 22,4/41,8 kubikfot
Mustang Mach-E 41,5/34,6 tum 29,7/59,7 kubikfot

teknologi

Varje Volvo XC40 Recharge levereras som standard med en 9,0-tums infotainmentskärm. Den använder ett Google-baserat system med funktioner som Google Maps Navigation, Google Assistant röstigenkänning, Google Play App Store och trådlösa uppdateringar. Apple CarPlay är också standard. Det finns två USB-C-portar på framsidan. Ett ljudsystem med åtta högtalare är standard, med ett Harman Kardon Premium-system med 14 högtalare tillgängligt som tillval.

Volvo XC40 Recharge 2023: priser och egenskaper

Rekommenderad trim

Volvo XC40 Recharge är bäst utrustad i Plus-utrustningsnivån. Den erbjuder inte bara en attraktiv interiör i Fjord Blue, utan också en mängd nya funktioner som inte är standard i grundversionen Core. Den långa listan av uppgraderingar inkluderar ett 360-graders kamerasystem, kompletta parkeringssensorer, dimljus, panoramatak med elektriskt solskydd, bagagerumsavskiljning och ställning, eluttag, elektriskt passagerarsäte och elektriska nackstöd i andra raden.

Volvo Grupp A