Volvo S60 2023: priser och egenskaper

De Volvo S60 2023 är en elegant och personlig sedan som erbjuder en mer avslappnad körupplevelse än vissa sportigare konkurrenter. Förare som gillar att engagera sig bakom ratten kommer att välja en 3-serie bmw , a Genesis G70 eller en Alfa Romeo Giulia över Volvos lyxsedan på instegsnivå. Köpare som letar efter fler bil Den som är intresserad av en rymlig, genomtänkt interiör utrustad med fina material kommer att finna S60 attraktiv.

Volvo S60 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för 2023?

S60-serien får ett ansiktslyft och ny infotainmentmjukvara. De visuella förändringarna är subtila och inkluderar små designjusteringar av de främre och bakre stötfångarna, samt några nya fälgdesigner. Inuti har S60:s stora, vertikalt orienterade pekskärm nu ett Google-baserat gränssnitt med ny grafik och en annan menystruktur än sin föregångare.

Volvo S60 2023: priser och egenskaper

Tyvärr är systemet, med sina ikoner på skärmen, svårare att använda under körning än den tidigare versionen. Liksom resten av Volvos sortiment har S60 flyttats från välbekanta trimbeteckningar som Momentum, R-Design och Inscription till de nya Core-, Plus- och Ultimate-modellerna.

Volvo S60 2023: priser och egenskaper

Vi skulle gå med Plus-trim eftersom det innehåller ett antal standardfunktioner som inte finns på Core-trim, inklusive adaptiv farthållare, en yttre 360-graderskamera och en läderinteriör. Vi rekommenderar även klimatpaketet (uppvärmd ratt, uppvärmda baksäten och uppvärmd vindrutespolare) för dig som bor i kallt klimat.

motor, transmission och prestanda

Icke-hybrid S60 har en fyrcylindrig turbomotor på 247 hk, som kan kombineras med fram- eller fyrhjulsdrift. Recharge laddhybridfyrhjulsdriften har 400 hk och Recharge i toppklass polstjärna Engineered är ännu sportigare.

Volvo S60 2023: priser och egenskaper

Denna ger 455 hk och ger ett vridmoment på 523 Nm. Med adaptiva dämpare och exklusiva 19-tumshjul är Polestar Edition exklusivt tillgänglig som en del av Care by Volvo-prenumerationen. Vi var imponerade av 2019-modellens terrängkapacitet, men kände att den saknade förar-fordon-kopplingen och styrkänslan hos de bästa sportsedanerna.

Och i ett jämförelsetest med fyrcylindriga konkurrenter kom en mer grundläggande S60-modell på sista plats eftersom den är ganska reserverad jämfört med sportigare alternativ som Alfa Romeo Giulia och BMW 3-serie. Nej, S60 är lyxigare än sportig.

✓ Du kan också kontrollera:

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Den icke-hybrid S60 får upp till 26 mph i stadstrafik och upp till 35 mph på motorvägen. Plug-in-hybridversionen har en beräknad bränsleekonomi på 74 mpg och en räckvidd på 41 miles i helelektriskt läge. Så snart vi kör ett av fordonen i 75 km/h över vår bränslebesparande rutt som en del av vårt omfattande testprogram, kommer vi att kunna fastställa de faktiska förbrukningsvärdena.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Interiör, komfort och lastning

Interiören i Volvo S60 visar den höga kvaliteten på utförande med högkvalitativa material och stor uppmärksamhet på detaljer. Designen är omisskännligt avantgardistisk och rik på detaljer som juvelprydda strömbrytare och extremt bekväma säten. Lyxiga funktioner inkluderar en 12,3-tums digital display, omgivande interiörbelysning, head-up display, främre massagestolar och mer.

Volvo S60 2023: priser och egenskaper

De främre passagerarna kommer inte bara att bli bortskämda med de bekväma och stödjande kupade sätena, de bakre passagerarna kommer också att uppskatta det generösa ben- och takutrymmet. Invändig förvaring förstärks av användbara dörrfickor och en mittkonsol med utfällbar bricka och ett praktiskt fack under armstödet, men utrymmet i alla dessa fack är tyvärr begränsat. Bagageutrymmet på Volvo S60 rymmer fem stycken handbagage, ett mindre än Volvo 3-serien.

infotainment och uppkoppling

Varje S60 har ett infotainmentsystem i surfplatta-stil som styrs via ett Google-baserat användargränssnitt. Vi har inte haft en chans att prova systemet i sedanen ännu, men vi har interagerat med en version i XC60 kompakta lyxsuven och upplevelsen har generellt sett varit positiv. Den inbyggda röstassistenten fungerar bra, och vi uppskattar både den fysiska hemknappen längst ner på skärmen och det stora volymhjulet nedan. Men, som många andra, saknar detta system en avstämningsratt. Apple CarPlay och Android Auto kommer förmodligen att komma som standard, med ett premium Bowers & Wilkins-ljudsystem tillgängligt som tillval.

Volvo S60 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Dessutom har den attraktiva sedanen ett stort antal förarassistanssystem som standard och ett halvautonomt körläge som tillval. För mer information om resultaten av Volvo S60 krocktest, besök National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) webbplatser. Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard kollisionsvarnare och automatisk nödbromsning
  • Standard övervakare för döda vinkeln och varning för tvärtrafik bak
  • Lane Departure Warning och Lane Departure Warning som standard

garanti och underhåll

Volvos begränsade garanti och drivlinagaranti matchar lyxkonkurrensen. Medan gratis planerat underhåll täcker lika lång tid som BMW, faller båda under den imponerande täckningen av jaguar .

  • Begränsad fyra års eller 50 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är fyra år eller 50 000 miles
  • Hybridkomponenter täcks i åtta år eller 100 000 miles
  • Kostnadsfritt underhåll är giltigt i tre år eller 36 000 miles

Det rekommenderade försäljningspriset är 42 400 euro för Volvo S60 2023.

Volvo Grupp A