Volkswagen Touareg 2022: priser och egenskaper

Den nya Volkswagen Touareg 2022 kan komma ut på marknaden senare under året. Enligt rapporter kommer den senaste versionen att ha många uppgraderingar och förbättringar jämfört med föregångaren. Generellt sett är den mest spännande nyheten att VW kommer att introducera en högpresterande Touareg R-modell med ett nytt PHEV-system som utvecklar cirka 455 hästkrafter och 515 lb-ft vridmoment.

Dessutom kommer den tyska tillverkaren också att presentera en modernare inredning med den senaste tekniken. Liksom den föregående modellen behåller den nya dock samma sittarrangemang. Det nya flaggskeppet rymmer bekvämt fem passagerare i två rader.

Volkswagen Touareg 2022: priser och egenskaper

Volkswagen Touareg 2022 ansiktslyftning

Den kommande Volkswagen Touareg 2022 är en attraktiv SUV med mellanklass som får lite förfriskningar. Precis som sin föregångare är den senaste modellen baserad på den populära MLFB -arkitekturen som stöder en hybrid drivlina. Till 2022 har tillverkaren i stort sett reviderat det främre förklädet och lagt till ett mer attraktivt galler, liknande Arteon -modellen.

Intressant nog delar båda flaggskeppsmodellerna samma formade LED-strålkastare som flankerar gallret. Vissa delar av denna SUV förblir dock oförändrade, till exempel sidoprofilen med samma attraktiva linjer och snygga 19-tums lättmetallfälgar. På baksidan har den kommande SUV bättre kroppsfärgad grafik på bakljusen och stötfångaren.

✓ Du kan också kontrollera:

Inredning uppgraderingar

Interiören i Volkswagen Touareg 2022 ser modern ut och är helt enkelt fantastisk. Dessutom är den rymlig och rymmer fem passagerare i två rader. Enligt den tyska biltillverkaren kommer nästa generations Touareg att erbjuda fler högteknologiska funktioner. Inledningsvis finns den nya 12-tums digitala instrumentpanelen tillgänglig, och Touareg levereras med en bred 15-tums pekskärm som standard.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Standarden är också smartphone -spegling för Apple- och Android -enheter, Bluetooth -anslutning och en stereo med åtta högtalare. I gengäld erbjuder den nya Touareg betydligt fler säkerhetsfunktioner. Den innehåller nu adaptiv farthållare, trafikskyltigenkänning, automatisk nödbromsning och varning från körfält samt automatiska strålkastare och parkeringssensorer fram och bak.

Volkswagen Touareg 2022: priser och egenskaper

Volkswagen Touareg 2022 drivalternativ

Som tidigare kommer Volkswagen Touareg att finnas tillgänglig med bara några få motorer. Den mest kraftfulla är en 4,0-liters V8-dieselmotor med 415 hk. Vi hörde också att tillverkaren kunde introducera ett par V6 -dieslar med antingen 228hk eller 282hk.

En plug-in hybridversion finns också, som kombinerar en 3,6-liters V6-bensinmotor med en elmotor och utmärkt batterikapacitet. Enligt uppgift ska PHEV-versionen leverera cirka 300 hästkrafter och 280 pund vridmoment.

Volkswagen Touareg R.

Den högpresterande Volkswagen Touareg R 2022 är en främre löpare i serien. Denna modell får en ganska kraftfull plug-in hybridmotorinstallation. Denna version drivs av en kraftfull 3,0-liters V6-bensinmotor i kombination med ett 14,3 kWh batteri.

Enligt officiell information har R -modellen en effekt på 462 hk och skickar kraften till alla fyra hjulen via en DSG -automatlåda. Volkswagen hävdar också att den kan resa 28 miles på el ensam, vilket är utmärkt.

Volkswagen Touareg 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum, pris

Släppdatumet för den nya Volkswagen Touareg 2022 börjar senare år 2021. VW bekräftar att den kommer att komma till Europa och även kan nå USA: s kuster.

Den nya modellen börjar på cirka 35 000 euro för basmodellen, medan den högpresterande Touareg R kan börja med mindre än 70 000 euro.

Volvo Grupp A