Volkswagen Tiguan 2022: priser och egenskaper

Den kommande Volkswagen Tiguan 2022 kommer ut på marknaden med ny styling och en uppdaterad inredning. Den kompakta crossoveren kommer att drabbas av vissa ändringar av det främre förklädet och kabinen får en helt digital cockpit. Dessutom planerar VW att erbjuda en lång hjulbasversion som kommer att säljas nästa höst. Priset kommer att stiga något, vilket är goda nyheter.

Den nuvarande Tiguan hade mest försäljning hittills och den tyska tillverkaren tror att de senaste förfriskningarna kommer att förbättra försäljningen. Denna crossover fortsätter att imponera på så många kategorier och vi tror att Tiguan 2022 kommer att bli den bästa ännu. Här är allt du behöver veta om den här modellen och dess senaste ändringar.

Volkswagen Tiguan 2022: priser och egenskaper

Tiguan 2022 ändras

Den helt nya Volkswagen Tiguan 2022 kommer att få många uteserveringar. Utrustningsvarianten som inspirerar oss mest är modellen SEL R-Line. Denna version får ett ännu mer attraktivt utseende, nya 20-tums hjul och mycket mer. SE R-Line kommer med 19-tums fälgar och nya R-Line-specifika stötfångare. Stötfångarna har nya svarta accenter. Alla utrustningsvarianter får ett nydesignat främre förkläde.

Tack vare detta kommer Tiguan nu med ett smalare galler, vanliga LED -strålkastare och större lägre spoilers. Jämfört med 2020 Tiguan ser modellen 2022 mer attraktiv ut och dess framsida är kantig. Dimensionerna förblir oförändrade och bakdelen har ett nytt Tiguan -emblem under Volkswagen -logotypen.

Volkswagen Tiguan 2022: priser och egenskaper

Interiör uppdateringar

Den största förändringen i kabinen är en ny helt digital cockpit. Den Volkswagen Tiguan 2022 erbjuder nu en cockpit som är mycket lik den cockpit av Golf GTI. En digital ratt kommer med extra beröringskänsliga knappar och ser sportig ut. De uppvärmda / ventilerade sätena är nu standard och du kan reglera deras temperatur manuellt. Detsamma gäller luftkonditioneringen, som manövreras via pekreglage.

✓ Du kan också kontrollera:

Tiguan erbjuder ett nytt MIB3-infotainmentsystem och en standard 8-tums pekskärm. I de övre utrustningslinjerna är dock en 10,3-tums skärm standard. Volkswagen erbjuder ett 15-färgigt omgivande belysningssystem som ser väldigt imponerande ut. Dessutom är detta system standard på alla beklädnader. Fender ljudsystem erbjuds och det nya Travel Assist -systemet är tillval. Detta system tar över fordonet i hastigheter upp till 130 mph. Den använder adaptiv farthållare och varning för körfält.

Volkswagen Tiguan 2022: priser och egenskaper

Inga förändringar under huven

Precis som nuvarande Tiguan-crossover kommer den nya modellen att använda samma 2,0-liters fyrcylindriga turbomotor. Den Volkswagen Tiguan 2022 utvecklar 184 hk och 220 Nm i vridmoment. En åttastegad automatlåda erbjuds som standard och Tiguan sprintar från 0 till 100 km / h på 8,3 sekunder.

Rivaler som Toyota RAV4, Honda CR-V och Mazda CX-5 är lite snabbare. Volkswagen erbjuder ett start-stopp-system som standard och Tiguan levererar 22 mpg till motorvägen enligt de senaste testerna.

Volkswagen Tiguan 2022 pris och släppdatum

Som sagt kommer nya Volkswagen Tiguan 2022 att erbjuda en variant med lång axelavstånd. Enligt den tyska biltillverkaren kommer den kompakta crossoveren att säljas hösten 2021. Priset börjar på 25 000 euro, vilket är lite högre än idag. Utrustningsvarianten SEL-R kostar nästan 35 000 euro.