Volkswagen Talagon 2022: priser och egenskaper

I år har den tyska crossovern Volkswagen i Teramont-serien förlorat statusen som den största märkesbilen, som automatiskt följer den nya modellen Volkswagen Talagon 2022 är tilldelad.Nyheten fokuserar på särdragen hos Celestial Empire-marknaden och är inte en annan restyling av sin föregångare, även om den skapades på sin teoretiska och tekniska grund.

Volkswagen Talagon 2022: priser och egenskaper

I den första generationen positioneras den nya 2022 Talagon-modellen av tillverkaren som en familjebil med treradiga sittplatser eller som ett rymligt fordon för små och medelstora företag. Med vissa begränsningar av framhjulsdriftens layout är crossovern lämplig för många typer av utomhusaktiviteter.

Utanför

Utseendet på nyheten i modelllinjen har layout- och designlösningar som är typiska för märkesanaloger i Terramont- och Tuareg-serien.

Volkswagen Talagon 2022: priser och egenskaper

Ett utmärkande drag för crossover är det minsta antalet detaljer av yttre aggression och ett visst överskott av dekorativ förkromning. De mest informativa och uttrycksfulla bilderna av ”Talagon” i frontvyn.

Den funktionella och praktiska utformningen av frontdelen blir synlig med dynamiska längsgående reliefer på motorhuven, en tydlig kontrast av den ljusa silverfärgade bården och galler med svart finmaskigt kylargrill. Kompakta xenon-frontoptikblock smälter in i miljön.

  • Under stötfångarens räfflade profil finns en plattform för att placera en registreringsskylt och ett par ventilationsdiffusorer för framaxelns bromskrets, kompletterade med C-formade färdljus.
  • Den främre delen avrundas av ett trapetsformat arrangemang av det nedre luftintaget, som ansvarar för att ventilera motorrummets volym.
Volkswagen Talagon 2022: priser och egenskaper

Sett från sidan visar den långsträckta nya kroppen av crossover en aerodynamisk kontur med ett förkortat motorrum, kompletterat med takrelingar och ett spoilervisir, ett sluttande tak och ett vertikalt plan baktill.

Silverkonturerna hos det tredelade glaset kombineras harmoniskt med den svarta mattan på pelarna. Inom synfältet – kompakta speglar, eleganta dörrhandtag inbäddade i kroppen och korrugerade längsgående profiler på sidoväggarna.

I enlighet med standarder för crossover-layout är Talagon utrustad med skyddande och dekorativa elastiska sidor av underkroppens omkrets och originalstilade 18-tums terränghjul.

Volkswagen Talagon 2022: priser och egenskaper

I den bakre konfigurationen med ett futuristiskt utseende, spoilern som skuggar de bakre glasen, den breda LED-bygeln som visuellt förbinder de kompakta bromsljusen, den dekorativa förkromningen av namnskyltarna och tillverkarens logotyp, och den harmoniska variationen av reliefer på bakluckans baklucka ser bra.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Mellan stötfångarens räfflade profil och skyddsramen för karosspaketet finns en smal dimljusskärm som förlänger karossens bredd. Det sportiga bakre entouraget kompletteras av ett par horisontella avgasrör.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Inredningen i kupéns volym för sju säten motsvarar nivån för många premiummotsvarigheter. Läderinteriören kombineras harmoniskt med den elektroniska utrustningen på frontpanelen och ergonomin hos bekväma och välformade säten.

Volkswagen Talagon 2022: priser och egenskaper
  • Förararbetsplatsen är utrustad med en sport multifunktionsratt med två knappblock för aktivering av komforthöjande tillval och en informativ digital ordermonitor.
  • En åtta-tums basskärm eller en tio-tums toppskärm i mittkonsolen ansvarar för media- och informationstjänsten och för att aktivera många alternativ ombord.
  • I utformningen av instrumentbrädan finns ett block av ventilationsavledare.
  • Tekniksegmentet med växelspak, organiseringsset och armstöd med integrerat kylfack är standard på mitttunneln.

Fördelarna med instrumentering och infotainment-bilelektronik ombord inkluderar exklusiva utvecklingar från ledande märkesspecialister.

Framstolarna erbjuder fullt stöd i sidled, en utökad lista med arbetsjusteringar, effektiv ventilation och sätesvärmesystem.

Mindre avancerade säten i andra raden är utrustade med möjlighet att fälla ryggstödet, baksoffan rymmer två vuxna förare. Funktionen att luta soffan kan öka lastvolymen i bagageutrymmet från 590 till 2800 liter.

Tekniska egenskaper

Utformningen av chassit är identisk med Teramont-modellen med ett centrum till mittavstånd på 2980 mm och en markfrigång på mer än 200 mm. Trots ökningen av kroppens yttre dimensioner till 5152 x 2002 och 1795 mm, Volkswagen Talagon 2022 visuellt mer kompakt.

Layouten och prestandaegenskaperna hos det modulära MQB-systemet, som är strukturellt anpassat till utrustningsegenskaperna för framhjuls- och terränghjulsdrift, förblev oförändrade.

Volkswagen Talagon 2022: priser och egenskaper

På hemmarknaden i Celestial Empire är den nya crossovern utrustad med en tvåliters bensinmotor ”fyra”, som har bevisat sig på samma Teramont-typ. Modeller med en effekt på 186 hk och 220 hk kommer att installeras i front- och fyrhjulsdrivna versioner av den nya modellserien.

Implementeringen av dragkrafts- och hastighetsparametrar är tilldelad den 8-bands automatiska växellådan. Provkörningen visade tiden att ställa in de första hundra kvadratmeterna på 9,6-9,4 sekunder, toppfarten är uppe i 190 km/h och bränsleförbrukningen är drygt 10 liter.

alternativ och priser

Detaljpriset för grundversionen av Talagon 2022-mönstret i rubel är 52 000 rubel.

konkurrenter

I full storlek crossover-kategorin räknas Ford Explorer , den BMW X4 , den Honda Pilot , den Toyota Highlander , den Land Rover Discovery Sport och Lexus RX 300 bland konkurrenterna.

Volvo Grupp A