Toyota Tundra 2024: Priser och funktioner

Toyota Tundra 2024, den tredje generationen av Toyota Tundra 2022, har flera nya tillägg till sitt sortiment med sju modeller. Med en stålstegsram, en aluminiumförstärkt kompositplattform och en förlängd hytt eller dubbelhytt med två karosslängder är Tundra lämplig för alla applikationer, oavsett om det är en vardagslastbil eller offroader, ett verkstadsklart fordon eller en elegant vägkryssare med alla tänkbara moderna gimmickar.

Toyota Tundra 2024: Priser och funktioner

Toyota Tundra 2024: Vad är nytt?

Toyota Tundra 2024 är fortfarande tillgänglig som DoubleCab (förlängd hytt) eller CrewMax (besättningshytt) med fyrdörrskaross. Den förlängda hyttversionen har en 6,5- eller 8,1-fots bred flakbredd, medan CrewMax-hytten har en 5,5- eller 6,5-fots bred flakbredd. Nytt för 2024 är Nightshade-paketet för Tundra Limited med svarta accenter på 20-tumsfälgarna, vingarna, grillen, emblemen och sidospeglarna. Dessutom finns det tre tum stora TRD Off-Road Lift Kit som tillval på alla modeller för ökad markfrigång.

Toyota Tundra 2024: Priser och funktioner

TRD Off-Road fordonspaket

Den lyxiga Tundra Platinum 2024 är utrustad med TRD Off-Road Package, en kombination av lyx och terrängutrustning. I paketet ingår specialtillverkade TRD-hjul med tjockare offroad-gummi från Falken, BILSTEIN monotube-stötdämpare, stänkskärmar och stänkskärmar. Dessutom har Tundra TRD Pro-modellerna 2,5-tums Fox-stötdämpare, rödlackerade fjädringskomponenter och en TRD Pro främre antirullstång.

Toyota Tundra 2024: Priser och funktioner

Dessutom är Tundra TRD Pro 4×4-modellerna utrustade med TRD Off-Road Package, som är utformat för ett brett spektrum av terrängförhållanden med Slow Speed Control, Electronic Differential Lock, Hill Descent Control och Off-Road Monitor, som håller ett öga på potentiellt farliga hinder runt lastbilen.

Hybriddrivlina i-FORCE MAX tillgänglig

Under motorhuven på alla Toyota Tundra finns en 3,5-liters dubbelturboladdad V6-motor som levererar 389 hk och 479 Nm vridmoment. Det bästa valet är den tillgängliga i-FORCE MAX hybrid, som är tillval på versionerna Tundra Limited, Platinum och 1794 Edition, och standard på TRD Pro och den robusta men eleganta Capstone-versionen.

Toyota Tundra 2024: Priser och funktioner
Toyota Tundra 2024: Priser och funktioner

Den kombinerar en elmotor integrerad i drivlinan med en dubbelturboladdad V6-motor som levererar imponerande 437 hk och 538 lbft vridmoment vid bara 2 400 rpm för maximal drivkraft. Både V6- och hybridmotorerna är kopplade till en 10-växlad automatlåda. Tundra-köpare kan välja mellan bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Bogseringskapacitet för Toyota Tundra 2024

Även om Toyota Tundra 2024 inte har en kraftfull V8-motor, har den tillräckligt med kraft för att dra tunga leksaker och bära stora laster. Med rätt utrustning har den en maximal dragkapacitet på 12 000 kilo och en maximal nyttolast på 1 920 kilo. Detta är möjligt tack vare Tundras dubbel-wishbone framaxel och multilänk bakaxel med luftfjädring bak (tillval) som möjliggör höjdjustering.

Toyota Tundra 2024: Priser och funktioner

Dessutom har Tundra en mängd ytterligare högteknologiska dragfunktioner som panoramamonitor, elektriskt fällbara ytterbackspeglar och släpvagnsbromskontroll.

Teknik och infotainment

Även i basversionen har Toyota Tundra SR avancerad teknik som LED-strålkastare, automatisk klimatkontroll, 8-tums infotainment med pekskärm, trådlös smartphone-anslutning och Toyota Connected Services.

Toyota Tundra 2024: Priser och funktioner

Uppgradering till Tundra Limited eller i-FORCE MAX Hybrid ger en 12,3-tums digital display, automatisk klimatanläggning med dubbla zoner, en 14-tums pekskärm, uppvärmda och ventilerade framsäten, ett JBL premiumljudsystem och en virtuell assistent.

Känslan av säkerhet i Toyota 2.5.

Alla Tundra-modeller 2024 är utrustade med förarassistanssystemet Toyota Safety Sense 2.5 (TSS 2.5). I paketet ingår dynamisk farthållare med radar, automatiskt helljus, filbytesvarnare, trafikskyltsassistent, pre-crash braking, filbytesvarnare och baksätesdetektering. Dessutom är andra säkerhetssystem som Blind Spot Warning, Cross Traffic Alert och Parking Assist standard i vissa trimnivåer.

Toyota Tundra 2024: Priser och funktioner

Garanti för Toyota Tundra

Toyota Tundra 2024 omfattas av en treårig garanti på 100 000 mil (36 000 mil) och en femårig garanti på 60 000 mil för drivlinan. Hybridversioner av Tundra omfattas dessutom av en åttaårig hybridgaranti på 100.000 mil och en tioårig batterigaranti på 150.000 mil.

Toyota Tundra 2024: Priser och tillgänglighet

Toyota Tundra 2024 erbjuds i sju utrustningsnivåer: SR, SR5, Limited, Platinum, 1794, TRD Pro och Capstone. Det rekommenderade försäljningspriset är cirka 40 000 euro för instegsmodellen SR, men beroende på utrustningsnivå stiger det rekommenderade försäljningspriset snabbt.

Volvo Grupp A