Toyota Tundra 2023: priser och egenskaper

Som Toyota förnyade sin Tundra pickup för 2022 efter 14 år av att sälja samma basmodell, beslutade företaget att utveckla snarare än revolution. Tundran ändrar inte status quo för stora pickuper, men den följer inte precis planen för hempickupen heller. För det första är det den enda fullstora pickupen i halvtonssegmentet utan V8-motor som tillval. Den drivs uteslutande av en dubbelturboladdad V6-motor som ger 348 eller 379 hk i basversionen, beroende på modell, medan den kraftfullare hybridvarianten erbjuder 437 hk och 583 pund per centimeters vridmoment. Varje Tundra har en 10-växlad automatlåda och finns med antingen bak- eller fyrhjulsdrift. Till skillnad från de inhemska pickuperna är automatisk fyrhjulsdrift inte tillgänglig.

Toyota Tundra 2023: priser och egenskaper

2023 Toyota Tundra är tillgänglig i pickup- eller dubbelhyttskonfigurationer och erbjuder 5,5, 6,5 eller 8,1 fot bäddutrymme, beroende på hyttens storlek och funktioner. Dess sju trimnivåer täcker behoven hos byggarbetsplatser, företag, terrängfordon och förortsområden där eleganta interiörer krävs. Lastbilen från Texas har en valfri 14,0-tums infotainmentskärm i storleken longhorn. Den stora revideringen 2022 gav en ny bakre fjädring med spiralfjädrar, vilket garanterar en bekväm körning; andra lastbilar med bladfjädrar studsar och vinglar mer. Maximal dragkapacitet på 12 000 pund är imponerande, men inte lika hög som Ram 1500, Chevy Silverado 1500 eller Ford F-150 .

Toyota Tundra 2023: priser och egenskaper

Vad är nytt för 2023?

Eftersom Tundran bara fick en ansiktslyftning förra året, behåller Toyota sin fullstora pickup i stort sett oförändrad för 2023. Nytt för SR5-trimmet i år är SX-paketet, som lägger till svarta och mörkgråa designelement till Tundras exteriör och interiör. SX-paketet innehåller mörkgrå 18-tumshjul, svarta dörrhandtag, karosspaneler, en bakre stötfångare och en mörkare 4×4-emblem bak. Accenterna i interiören är också svarta och Tundra-dörrplåtarna är utelämnade. SX-paketet kan kombineras med exteriörfärgerna vit, silver, grå eller svart.

Toyota Tundra 2023: priser och egenskaper

Tundra 2023 har ett högre ingångspris än sina inhemska konkurrenter. Toyotas instegs-SR har dock mer önskvärda standardfunktioner, inklusive en 379-hk V6 dubbelturbomotor och spiralfjädrar bakaxel. (Vi tycker att SR5 bör köpas med TRD Off-Road-paketet, som erbjuder en elektroniskt låsande bakre differential, unika hjul, uppgraderad fjädring och andra godsaker.

motor, transmission och prestanda

2023 Tundra är den enda fullstora pickupen som inte finns tillgänglig med en V8-motor. Istället erbjuds den bara med en V6 dubbelturbomotor och en 10-växlad automatlåda. Denna motor finns i tre effektnivåer. I den grundläggande SR-versionen utvecklar icke-hybridmotorn 348 hk och ett vridmoment på 405 Nm. I övrigt levererar den 389 hk och 479 Nm. På vår testbana accelererade vårt icke-hybrid Limited testfordon från 0 till 100 km/h på 6,1 sekunder.

Toyota Tundra 2023: priser och egenskaper

Hybridversionen har en elmotor integrerad i växellådan, vilket möjliggör ren eldrift i låga hastigheter. Denna kombination möjliggör en effekt på 437 hk och 583 hk och minskar tiden från 0 till 100 km/h till bara 5,7 sekunder. Även bakfjädringen modifierades jämfört med den tidigare modellen, som var utrustad med bladfjädrar. Tundran har nu en raffinerad spiralfjäder bak som förbättrar kör- och köregenskaper. Detta var tydligt i de versioner vi körde.

Toyota Tundra 2023: priser och egenskaper

Toyota fortsätter att erbjuda de populära TRD Off-Road och TRD Sport-paketen. Den förstnämnda inkluderar terrängfjädring, glidplattor och unika hjul. I den senare ingår ett sänkt chassi och 20-tumshjul. De som letar efter maximal terrängkapacitet väljer TRD Pro-paketet, som inkluderar ett högre chassi, exklusiva stötdämpare och en speciell uppsättning svarta 18-tumshjul med terrängdäck.

✓ Du kan också kontrollera:

dragkapacitet och nyttolast

Tundran kan dra upp till 12 000 pund, något mindre än andra fullstora lastbilar. F-150 kan till exempel bogsera upp till 14 000 pund. Tundran har också en maximal nyttolastkapacitet på 1940 pund. Flera andra halvtons pickuper kan också dra mer vikt i sin lastbil med det vadställe maxar på 3250 pund nyttolast.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Toyota Tundra 2023: priser och egenskaper
Toyota Tundra 2023: priser och egenskaper

Bränsleförbrukning och MPG i praktiken

Med den konventionella drivlinan uppnår den tvåhjulsdrivna Tundra upp till 20 mpg i staden och 24 mpg på motorvägen; med fyrhjulsdrift reduceras dessa värden med 1 mpg vardera. Hybridmodellen är klassad för upp till 20 mpg i staden och 24 mpg på motorvägen. På motorvägssträckan 75 km/h, som var en del av vårt omfattande testprogram, klarade hybridmodellen bara 19 mpg.

Interiör, komfort och lastning

Inuti har Tundra en tjock instrumentbräda med framträdande luftventiler och en tjock, slät mittpanel som binder samman dörrpanelerna. Materialen i mittkonsolen, instrumentbrädan och dörrarna håller betydligt högre kvalitet än föregångaren. Naturligtvis ökar kvaliteten också med utrustningsnivåerna, med den förstklassiga 1794 Edition som har attraktiva träaccenter. Alla modeller har en mångsidig mittkonsol med många förvaringsfack och en stor mitthylla. Medan instrumentbrädan levereras som standard med två analoga mätare och en liten förarinformationsdisplay, har de högre trimnivåerna en 12,3-tums digital mätare. Tundran finns i två karossvarianter med tre olika lastutrymmeslängder. Extended Cab (även kallad Double Cab) finns med antingen en 6,5 eller 8,1 fots säng. Dubbelhytten (även kallad CrewMax) erbjuds med en 5,5 eller 6,5 meter lång säng.

Toyota Tundra 2023: priser och egenskaper

infotainment och uppkoppling

Gigantiska pekskärmar med en diagonal på minst 12 tum finns nu tillgängliga för nästan alla fullstora pickuper – med undantag för Nissan titan . Medan Tundra levereras som standard med en 8,0-tums pekskärm, kan den uppgraderas med en horisontellt anpassad 14,0-tums pekskärm som gör alla andra lastbilar på skam. Den har en användbar volymkontroll och trådlös Apple CarPlay och Android bil , men det finns ingen inställningsknapp och rattkontrollerna har begränsad funktionalitet. En abonnemangsbaserad Wi-Fi-hotspot finns också tillgänglig.

Toyota Tundra 2023: priser och egenskaper

säkerhet och förarassistans

Varje Tundra är utrustad med en rad förarassistanssystem, inklusive automatiskt helljus, döda vinkeln, varning för korsande trafik och mer.

För mer information om Toyota Tundras krocktest, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). Viktiga säkerhetsfunktioner inkluderar

  • Standard kollisionsvarnare och automatisk nödbromsning
  • Lane Departure Warning och Lane Departure Warning som standard
  • Standard adaptiv farthållare

garanti och underhåll

Toyotas begränsade garanti och drivlinagaranti är jämförbara med vilken annan pick-up som helst. Oöverträffat är dock Toyotas kostnadsfria schemalagda underhåll.

  • Begränsad tre års eller 36 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti är på fem år eller 60 000 miles
  • Kostnadsfritt underhåll är giltigt i två år eller 25 000 miles