Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

Vi fick gåshud när Toyota presenterade den helt nya, tredje generationens Sequoia SUV, och det hade ingenting att göra med lastbilens nya stil eller prestanda. Istället överväldigades vi av spänning över att gamla Sequoia, som har funnits sedan 2008, äntligen fick en efterträdare att konkurrera med Ford Expedition, Nissan Armada, Chevy Suburban och Jeep Wagoneer.

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

Toyota Sequoia 2023: vad är nytt?

Toyota har tillkännagett baspriser för sin Sequoia-serie 2023, och det fick oss att tänka till. Med en RRP på 58 300 euro har den att erbjuda mycket. För pengarna är nya Sequoia bland de dyraste i sin klass, så det är bättre att den är bra. “Vi är glada över att skriva nästa kapitel i vår lastbilsfamiljehistoria med nya 2023 Sequoia”, säger Joe Moses, General Manager för Toyota Vehicle Marketing Team. “En treradig SUV måste utmärka sig på många saker för att bli framgångsrik på denna mycket konkurrensutsatta marknad, och det har vi med Sequoia.”

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

Motor & Drivlina

Toyota har lagt bort den gamla men pålitliga 5,7-liters V8-motorn i den långvariga andra generationens Sequoia och Tundra och lagt in en mild hybriddrivlina, och siffrorna är frestande. Under huven på alla Sequoias 2023 finns en 3,5-liters, dubbelturboladdad V6-bensinmotor som drivs av en enda elmotor och ett litet batteripaket. Innan du klagar bör du veta att denna motor är 437 hk och 583 lb-ft. vridmoment, vilket är mer än konkurrenternas.

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper
Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

Eftersom den mindre V6:an pumpar ut fler hästar och vridmoment än den gamla V8:an har dragsiffrorna också ökat. Toyota Sequoia 2023 kan väga upp till 9 520 lbs när den är rätt utrustad. dra. Kraften skickas till bakhjulen (eller alla fyra hjulen) via en 10-växlad automatlåda. Sequoia TRD Pro och Capstone har en släpbackshjälpfunktion som gör manövreringen enklare.

Chassi & arkitektur

Toyota Sequoia 2023 har oberoende framfjädring och ny elektrisk servostyrning med kuggstång. Bak finns en flerlänkad bakaxel. Dessutom finns luftfjädring bak med självnivellerande och adaptiv variabel fjädring för att klara tunga uppgifter. Tillsammans säkerställer dessa komponenter bättre körkomfort och sportigare köregenskaper, vilket är en fördel i en stor SUV.

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

lagring av last

Toyota Sequoia 2023 har skjutbara säten på tredje raden som kan justeras med upp till två tum och ett justerbart förvaringssystem. Den senare är en flyttbar hylla som kan ställas in i olika konfigurationer beroende på förvaringsbehov.

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

säkerhetsfunktioner

Standard på varje ny Sequoia är Toyota Safety Sense 2.5-paketet, som inkluderar avancerade körhjälpmedel som Pre-Collision Detection, Dynamic Radar Cruise Control, Lane Departure Alert, Lane Tracing Assist, automatisk helljus och döda vinkeln.

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

Toyota Sequoia 2023: trimnivåer och prissättning

Toyota Sequoia 2023 finns i fem välutrustade trimnivåer: SR5, Limited, Platinum, Capstone och TRD Pro. Här är en snabb uppdelning av vad du får i varje trimnivå. MSRP-siffrorna inkluderar fastställelseavgiften på 1 495 euro.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper
Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

Sequoia SR5

Basversionen av Sequoia är generöst utrustad med soltak, uppvärmda säten, ett 12,3-tums digitalt instrumentpanel, 18-tums hjul och en panoramamonitor.

✓ Du kan också kontrollera:

SR5 Premium-paketet lägger till en 14-tums infotainmentpekskärm, elektriskt fällbara säten på tredje raden, Softex-klädsel, en beröringsfri baklucka och 120-voltsuttag fram och bak i kupén. SR5 TRD Sport Pack innehåller 20-tums mattsvarta TRD-hjul, Bilstein monotube-dämpare, TRD spiralfjädrar, aluminiumpedaler och en röd TRD-startknapp.

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

Sequoia Limited

Det rekommenderade försäljningspriset för Limited är 66 195 euro. Den har alla bekvämligheter i den grundläggande SR5-versionen. Det finns också en 14-tums infotainmentpekskärm med Apple CarPlay, Android Auto och Bluetooth-anslutning, uppvärmda och ventilerade framsäten med minne, en uppvärmd ratt, en handsfree baklucka och elfällbara säten i tredje raden. Manuella solskydd för andra och tredje sätesraden är standard.

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

SR5 och Limited 4×4 är tillgängliga med TRD Off-Road-paketet. Den erbjuder en omkopplingsbar differential med begränsad slirning på bakaxeln, Multi-Terrain Select med krypfunktion, Bilstein monotube stötdämpare, kontroll för backe, TRD spiralfjädrar och en röd framaxel. Andra förändringar inkluderar skräddarsydda 18-tums lättmetallfälgar och en röd TRD-startknapp.

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

Sequoia Platinum

Toyota Sequoia 2023 Platinum kostar från 72 395 euro (RRP). Det finns uppvärmda och ventilerade säten, andra radens kaptenssäten, ett 14-högtalare JBL premium-ljudsystem, ett panorama-måntak, LED-strålkastare och baklyktor, regnavkännande torkare och trådlös smartphoneladdning.

Sequoia Capstone

Den lyxorienterade Sequoia Capstone lägger mer vikt vid komfort och förstklassig stil. Liksom den nya Toyota Tundra Capstone har Sequoia Capstone exklusiva 22-tums kromhjul, elektriska löpbrädor, semianilinläderstolar, amerikansk valnötslist med öppna porer och akustiskt glas framtill. Precis som Tundra Capstone har den också en Capstone-logotyp med LED-stämningsbelysning på instrumentbrädan.

Sequoia Capstone börjar på €76 795.

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

Sequoia TRD Pro

Sequoia TRD Pro kostar från 78 395 euro (RRP). Den erbjuder en stark kombination av robust utseende och spårorienterade funktioner för att hantera dina helgutflykter i berget.

Den har TRD-trimmade Fox-dämpare med intern bypass, glidplattor i aluminium, ett TRD-takräcke, 18″ skräddarsydda svarta aluminiumfälgar, dubbla avgasrör och en låsande differential bak. Andra bekvämligheter som ett vintageinspirerat galler med TRD-ljusbar och sidomarkeringsljus är standard på Sequoia TRD Pro.

Inuti har Sequoia TRD Pro andra radens kaptenssäten, en uppvärmd TRD-ratt och TRD-accenter på växelspaken och sätena.

Toyota Sequoia 2023: priser och egenskaper

Toyotas garanti

Toyota Sequoia 2023 lämnar fabriken med en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti och en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti. Hybridkomponenterna har en garanti på 8 år/100 000 miles (växelriktare och kontrollmodul) och 10 år/150 000 miles för batteripaketet.

Dessutom kommer 2023 Sequoia som standard med en ToyotaCare-plan för att täcka planerat underhåll och två år/25 000 miles värda 24-timmars vägassistans.

Få det bästa erbjudandet

Med fordon som Toyota Sequoia 2023 är det lätt för den startande MSRP att snabbt hoppa när du går genom de olika trimnivåerna.