Toyota RAV4 2022: priser och egenskaper

Den sjätte generationen Toyota RAV4 2022 blir en mild uppdatering som resulterar i en djärvare och mer robust design. Utöver den här modellen kommer Toyota att uppdatera ytterligare några SUV -er från sitt sortiment. I allmänhet kan vi förvänta oss att den nya Toyota RAV4 förblir en överföringsmodell när den träffar utställningslokaler senare i år.

Liksom sin föregångare kommer den nya att ha samma justeringsstänger. Favoriten är en TRD Off-Road, som sägs ge enastående terrängförmåga och ett robust utseende. Samma motorer finns kvar under huven, och Toyota RAV4 erbjuder tre alternativ.

Toyota RAV4 2022: priser och egenskaper

Toyota RAV4 2022 exteriöruppdateringar

De Toyota RAV4 2022 ser bättre format än den tidigare modellen. I allmänhet har föregående års modell helt reviderats, och den nya får bara små uppdateringar. I grund och botten är föregångarens generiska linjer borta, och nya RAV4 är mer attraktiv tack vare sitt stora kylargrill och snygga geometriska frontformer i hela kroppen.

Designens attraktivitet varierar beroende på utrustningsvariant. Tvåfärgad lackering och en robust cykel sticker ut från till exempel de andra modellerna. RAV4-modellen är också standard med 17-tums hjul, men 18-tums och 19-tums alternativ finns också. Sportigare styling finns i antingen Adventure eller TRD Off-Road trimlistar. Båda är utrustade med svarta karosseripaneler, stora skärmar och modellspecifika främre stötfångare.

✓ Du kan också kontrollera:

Interiör layout och utrustning funktioner

Hytten på Toyota RAV4 2022 är den finaste du kan hitta i den kompakta crossover -klassen. I allmänhet ser allt ut och känns exklusivt tack vare massor av förstklassiga och mjuka material. Hytten är också mycket rymlig och RAV4 bakom baksätena har 37,5 kubikfot bagageutrymme. Dessutom öppnar dessa säten 69,8 kubikfot maximalt lastutrymme, vilket är mer än tillräckligt för alla godsaker. RAV4 Prime erbjuder ett något mindre antal 33,5 / 63,2 kubikfot på grund av att batteriet placeras under golvet.

Nya Toyota RAV4 har samma mittkonsol med en tydlig 7-tums skärm på basen eller 8-tums i modellerna Limited, Adventure och TRD vad gäller teknik. Toyota erbjuder också standardutrustning som navigation, Apple CarPlay, Android Auto och Amazon Alexa. XSE -kåpan är ett bättre alternativ eftersom den kryddar sakerna ännu mer med blå accenter och sömmar. Adventure -versionen finns också, som har fler apelsiner inuti, trådlös laddning och JBL 11 -högtalaren / 800 watt ljudsystem.

Toyota RAV4 2022: priser och egenskaper

Toyota RAV4 2022 motordetaljer

Under huven kommer nya Toyota RAV4 2022 med tre olika motorvarianter. Den första motorn består av en 2,5-liters fyrcylindrig utvecklande 203 hästkrafter och 184 pund-fot vridmoment. Kraften hos denna enhet flyter som standard via en åttastegad automatlåda och framhjul.

Men det finns också en mer effektiv RAV4-hybrid som består av en 2,5 liters 4-cylindrig motor, två elmotorer och ett fantastiskt litiumjonbatteri. Till skillnad från den första motorn är den utrustad med fyrhjulsdrift och en kontinuerligt variabel automatväxellåda (CVT). Uppskattad genomsnittlig bränsleekonomi är 40 mpg, vilket motsvarar över 600 miles på en full tank.

Prime specifikationer

Den sista och mest populära är RAV4 Prime PHEV -modellen. Denna motor består av en 2,5 liters 4-cylindrig bensinmotor och ett par elmotorer och ett större litiumjonbatteri. Den levererar 302 hästar och kan också täcka upp till 42 miles.

Toyota RAV4 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum och pris

Den kommande Toyota RAV4 2022 blir mer attraktiv, men får tyvärr bara mindre förändringar från den tidigare generationen. Toyota har inte avslöjat någon information om sitt officiella utgivningsdatum, men vi kan förvänta oss att den kommer att lanseras senare i år.

Prissättningen på RAV4 är inte ännu officiellt känd. I allmänhet förväntar vi oss att MSRP håller sig nära den nuvarande modellen. Det finns inga väsentliga förändringar i fabrikerna, så priset för basmodellen kan vara detsamma, från 27 000 euro. Naturligtvis betyder mer utrustning mer pengar, förutom att RAV4 är fulladdat för att lätt överstiga 40 000 euro.