Toyota Raize 2022: priser och egenskaper

På den årliga bilmässan i Tokyo gjorde produkterna från Daihatsu-dotterbolaget till varumärket Toyota sin debut. Divisionen är specialiserad på tillverkning av budgetbilar, som inkluderar en ny crossover-modell – Toyota Raize 2022 . Nyheten fokuserar på den indiska marknadens egenheter samt på utvecklingsländer i Sydamerika och Asien.

Toyota Raize 2022: priser och egenskaper

En utmärkande egenskap hos den nya crossovern är en betydande skillnad i konfigurationen av de grundläggande och efterföljande modifieringarna, närvaron av fyrhjulsdrift i den översta trimnivån och ökad funktionalitet hos ombordelektronik, ekonomiska bränsleförbrukningsegenskaper hos kraftenheten och ökad effektiviteten hos aktiva säkerhetssystem.

Utanför

Toyota Raize 2022: priser och egenskaper

Det asiatiska ursprunget till Toyota Rise 2022 kan ses tydligast på bilden av frontend-designen. Uppmärksamhetsområde:

 • måttlig höjd på huvens längsgående stegprofiler;
 • en kombination av glänsande svart trim med glänsande krommärke;
 • präglade konturer och diamantformade celler i trapetsgallret.

Block av främre xenonoptik och våningsdiffusorer utrustade med dimljus, såväl som massiva lameller i det nedre luftintaget och en kompakt metallkroppssats är inredda i klassisk företagsstil. Designen domineras av inslag av graderade kroppsreliefer, så crossovern skapar visuellt dold aggression.

Toyota Raize 2022: priser och egenskaper

I profilvy visar den nya karossen de typiska egenskaperna för crossover-layouten, inklusive det platta planet på det kupolformade taket, plastbandet på de tredelade sidofönstren, storformatsspeglar och den muskulösa strukturen på sidopanelerna.

✓ Du kan också kontrollera:

Förekomsten av en viss längdåkningspotential kan bedömas av karossens höga landning, små överhäng och massiviteten hos skyddande och dekorativa terrängtillbehör. Entouraget av den nya crossovern kompletterar framgångsrikt “turbin”-designen på de silverfärgade 16-tumshjulen.

Toyota Raize 2022: priser och egenskaper

Layouten och utrustningen på den bakre delen av karossen utvecklades på ett sportigt, dynamiskt sätt. I lager:

 • Plastram, en vass kant på spoilern och en svag lutning av bakrutan;
 • dekorerad med varumärken, lister och interiörsegment av multifunktionslampor med exklusiv grafisk baklucka;
 • Utrustad med plastpluggar, dimljus och ett litet karosspaket med räfflad stötfångarprofil.

Enligt experter erkändes den evolutionära omstylingen av Toyota Raize 2022 crossover-SUV, kompletterad med de senaste design- och konstruktionslösningarna, som framgångsrik i utseende och andra områden inom bilmode.

Inre

Toyota Raize 2022: priser och egenskaper

I standardversionen är den femsitsiga sedanen klädd med billiga, men ganska vackra och slitstarka tyg- och lädermaterial. Den inbyggda elektroniken representeras av ett digitalt instrumentkluster, en 8-tums multimediadisplay med nominell funktionalitet och en kontrollpanel för luftkonditioneringen.

 • Minimalismen råder när det kommer till utrustningen i tunneln, utrustad med en CVT-körlägesomkopplare, ett standardpaket och ett armstöd som är bekvämt för långa resor.
 • Utformningen av pilotsäten med sidostöd och en typisk lista med inställningar är kopierad från äldre märkesmodeller med mindre ändringar.
Toyota Raize 2022: priser och egenskaper

Med tanke på de små dimensionerna på själva crossovern är det vettigt att använda en tresitssoffa i andra raden för att transportera två förare av genomsnittlig byggnad. Bekvämligheter representeras av en ryggstödslutning och ett fällbart armstöd. Provkörningen bekräftade effektiviteten av den interna ljudisoleringen av kabinen, nackdelarna inkluderar en viss brist på individuellt utrymme.

Den faktiska lastvolymen i bagageutrymmet är drygt 300 liter. Genom att göra om soffans ryggstöd ökar detta antal till 449 liter. Ett fullt reservhjul i en golvnisch påverkar inte utrymmets kapacitet.

Tekniska egenskaper

De kompakta måtten är i första hand en bonus för den indiska bilindustrin, eftersom ägare av bilar under fyra meter kan åtnjuta betydande skattelättnader enligt lokal lagstiftning.

Toyota Raize 2022: priser och egenskaper
 • Kroppslängd 3995 mm, bredd och höjd 1695 respektive 1620 mm. I den första generationen fick Toyota Rise 2022 crossover en modulär DNGA-plattform anpassad för kompakta bilar, ett chassi med en bas på 2525 mm och en tandem av oberoende fjäder- och torsionsstångsupphängning.
 • Främre skivbromsar och bakre skobromsar, närvaron av krängningshämmare anges. Antalet och funktionaliteten hos säkerhetssystem på nivå med europeiska standarder.
 • Med en takhöjd på 185 mm kan du övervinna problemområden på grusvägar och vattenbarriärer upp till 50 cm djupa utan konsekvenser.

Den nya crossovern drivs av en 1KR-VET 1,0-liters turboladdad bensinmotor som utvecklar 98 hk / 140 Nm, kopplad till en kilrem i D-CVT-serien och en kontinuerligt variabel växellåda, kompletterad med Dynamic Torque Control 4WD.

Under testet bekräftades accelerations- och hastighetsegenskaperna för crossover som deklarerats av tillverkaren, vilket kommer att publiceras lite senare.

alternativ och priser

Hittills kommer den nya Toyota Rise av modellåret 2022 att finnas representerad på världsmarknaden i två versioner, som kostar mellan 12 000 och 16 000 euro. Priset bestäms av antalet och funktionella egenskaper hos ytterligare betalda alternativ.

konkurrenter

I nischen av analoger av samma pristyp finns kompakta bilar Renault Kwid , KIA Seltos , Renault Sandero, Ford Puma och Nissan Juke .