Toyota Land Cruiser 2022: priser och egenskaper

Vi såg nyligen flera återintroduktioner och omdesigner av de ikoniska tuffa terrängnamnskyltarna, inklusive Ford Bronco, men som den senaste rapporten antyder kan en av Amerikas längsta namnskyltar gå i pension efter modellåret 2021. Den nuvarande Toyota Land Cruiser J200 har varit i sin sjätte generation sedan 2008 och kommer att säljas med några ändringar inför säsongen 2021. Premium-terränglastaren får två nya färgalternativ för sin toppversion och Heritage Edition kommer att finnas tillgänglig med den tredje sätesraden. Även om den amerikanska marknaden kanske inte ser 2022-versionen, bör Toyota Land Cruiser 2022 framstå som den helt nya modellen i 300-serien utanför den marknaden.

Den terrängspecialiserade och välutrustade Land Cruiser uppskattas på tyska till 85 000 euro, där den har varit en småserieförsäljare under de senaste fyra modellåren med ett antal cirka 3 500 sålda exemplar. Den åldrande designen och det höga priset är bland de faktorer som bidrar till långsam försäljning i Storbritannien, men modellens rykte är bättre i Mellanöstern och Australien, där den bör omformas helt för modellåret 2022.

Toyota Land Cruiser 2022: priser och egenskaper

Den omdesignade Land Cruiser 300 bör komma på märkets nya plattformsversion med endast ett fyrhjulsdrivet system. Precis som sin lyxiga tvilling Lexus LX, bör nya Land Cruiser överge den nuvarande V-8-motorn och byta till mindre turboladdad slagvolym. Det borde också finnas ett 2,8-liters turbodiesel fyrcylindrigt alternativ och så småningom hybridversionen. Modellen ska enligt uppgift sänka nivån på premium- och lyxfunktioner till förmån för terrängförmåga.

Toyota Land Cruiser 2022: design

Den omdesignade Toyota Land Cruiser 2022 300 var tänkt att använda en stegaramvariant av märkets mycket använda TNGA -plattform. Den moderna och lätta konstruktionen av plattformen bör medföra flera fördelar för den nya generationen Land Cruiser, inklusive implementering av moderna tekniska system och en hybriddrivning.

När det gäller modellens utseende har prototypversionen ännu inte upptäckts. Rapporter tyder på att den nya generationen Land Cruiser ska komma med evolutionära stylingsändringar. Modellen skulle ta en djärvare front-styling med det nya gallret och strålkastarna. Enligt rapporter kommer den nya versionen att vara 4950 mm lång, 1870 mm hög och 1980 bred.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Interiör, utrustning:

Tillgängliga detaljer om kabinutformningen på Toyota Land Cruiser 2022föreslår att den omdesignade terränglastaren ska sänka nivån på premiumfunktioner i sin nya generation jämfört med den faktiska modellen. Den nuvarande Land Cruiser får läderklädsel, fyrazons automatisk luftkonditionering, ett soltak, uppvärmda, ventilerade och elektriskt justerbara framsäten och en uppvärmd ratt i grundversionen. Land Cruiser har också många tekniska funktioner som en 9-tums pekskärm, navigering, trådlös laddning, JBL-ljudsystem med 14 högtalare etc. Säkerhet är också högsta prioritet och varje modell är beroende av automatisk nödbromsning, körfält avgångsvarning, död -Vinkelövervakning med bakre korsningsvarning, surroundkameror och parkeringssensorer.

Den omdesignade modellen ska vara utrustad med den nedgraderade nivån för de premiumfunktioner som används. Modellen sägs använda varumärkets nya infotainmentsystem från instegsversionen, men hoppa över några av säkerhetssystemen. Modellen bör också börja med billigare material.

Toyota Land Cruiser 2022: priser och egenskaper

Toyota Land Cruiser 2022: Drivlina

Den omdesignade, globala Toyota Land Cruiser 2022 kommer att fokusera på dess terrängförmåga och dra nytta av användningen av den nya TNGA-plattformen. Liksom nästa Lexus LX kommer den kommande Land Cruiser också att få nya drivlösningar, inklusive diesel- och bensinmotorer och slutligen hybridversionen.

Den nya generationen Land Cruiser var tänkt att använda en 2,8 liters fyrcylindrig turbodieselmotor, som sannolikt är kopplad till den sexväxlade automatlådan. 3,5-liters dubbel-turbo V-6 bensinmotor från Lexus skulle ersätta den nuvarande V-8-motorn. Den nya turbobensinmotorn bör också ingå i hybriduppsättningen. Den bensindrivna Land Cruiser kommer troligen att använda en 8-växlad automatisk växellåda.

Den nuvarande Land Cruiser bygger på en 4,5-liters turbodiesel V-8-motor med bra 200 kW och 650 Nm vridmoment. 200-serien använder också en 227 kW 4,6 liters V-8 bensinmotor. Den amerikanska modellen får sin effekt från 381 hk 5,7 liters V-8-motorn.

Toyota Land Cruiser 2022: släpp, pris

Den Toyota Land Cruiser 2022 är tänkt att nå marknaden i mitten av 2021 och kom ut på marknaden senare under året. Om rapporter om den reducerade premienivån i förarhytten visar sig vara sanna, borde modellen kosta betydligt mindre än den nuvarande modellen.

Volvo Grupp A