Toyota Highlander 2023: priser och egenskaper

Toyota Highlander 2023 har fått omfattande uppdateringar för att hålla den konkurrenskraftig mot värdiga konkurrenter som Kia Telluride och Jeep Grand Cherokee. Highlander har alltid varit en medelstor bil i Toyotas SUV-sortiment. Den är något större än RAV4, men dess TNGA-K-plattform är mer förfinad än stegramen Sequoia.

Toyota Highlander 2023: priser och egenskaper

Den har tre stolsrader för en medelstor familj, men den tredje raden är den smalaste i sin klass. 2023 Highlander är fortfarande en del av den fjärde generationen som introducerades 2020 och är den första Highlander som kommer som standard med en fyrcylindrig motor.

Toyota Highlander 2023: vad är nytt?

Säg adjö till den tidigare Highlanderns smidiga och ärevördiga 295 hk, 263 lb-ft 3,5-liters V6-motor. av vridmoment. Highlander 2023 har en turboladdad 2,4-liters fyrcylindrig som ger 265 hk och 309 lb-ft. av vridmoment. Den nya och mindre motorn är 30 hk mindre än V6:an men 46 lb-ft. mer vridmoment (en ökning med 17 procent).

Toyota Highlander 2023: priser och egenskaper

Neddragningen av motorn innebär också bättre utsläppssiffror och Toyota hävdar att den fyrcylindriga släpper ut 50 procent mindre NOx och CO2 än V6:an, vilket är bra. Och som bevis på att den nya fyrcylindriga motorn passar bra med Highlanders 4 134 lbs. Tjänstevikt, Toyota uppskattar 24 mpg på den kombinerade cykeln, samma som den utgående Highlander V6. Framhjulsdrift förblir standard, medan fyrhjulsdrift med dynamisk vridmomentvektor är ett alternativ i hela sortimentet.

Toyota Highlander 2023: priser och egenskaper

Nya Toyota Highlander har även Sway Control, Hill Start Assist och Hill Descent Assist (endast bensinvarianter).

Fler tekniska funktioner och stilpoäng

Den turboladdade motorn är inte den enda nya funktionen för Toyota Highlander 2023. Limited och Platinum får två 12,3-tums multiinformationsskärmar som standard, vilket ger det 11-högtalare JBL premiumljudsystemet från den tidigare modellen. Den 12,3-tums pekskärmen i mitten är tillval på XLE och XSE, som båda levereras som standard med en 8-tumsskärm, 7-tums digital instrumentpanel och handsfree eldriven baklucka. Dessutom är dubbla Bluetooth och Apple CarPlay och Android Auto trådlös anslutning standard på alla 2023 Highlanders.

Toyota Highlander 2023: priser och egenskaper

Nytt är också den trådlösa laddstationen (nu i instrumentbrickan) och elvikbara ytterbackspeglar. Andra uppdateringar av Highlander XSE inkluderar 20-tums svarta hjul (höljda i lägre profilerade helårsdäck), skräddarsydd trimning av fjädring, nya rockerpaneler och XSE-exklusiv svart exteriörklädsel. Dessutom får Highlander L- och LE-varianterna den större sjutumsinstrumentdisplayen, medan Highlander Hybrid Bronze Edition fortfarande kommer med 18-tums bronshjul och exklusiva lackfärger.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Toyota Highlander 2023: priser och egenskaper

På tal om Highlander Hybrid, den förblir motiverad av en 2,5-liters fyrcylindrig motor och två elmotorer, som tillsammans pumpar ut 243 hk och 36 mpg. Den har en CVT-växellåda med standard framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift som tillval. Andra standardfunktioner inkluderar dörrtrösklar i brons, två 120V/1500W eluttag, regnavkännande torkare och SofTex-säten med bronssömmar, för att nämna några.

✓ Du kan också kontrollera:

Toyota Safety Sense 2.5+

Toyota Highlander 2023 har upprepade gånger fått IIHS Top Safety Pick+, det högsta säkerhetsbetyget tilldelat av Insurance Institute for Highway Safety. Alla Highlanders är utrustade med Toyota Safety Sense 2.5+. Det heltäckande paketet inkluderar automatiskt helljus, dynamisk farthållare i full hastighet, filhållningsassistent, filföljningsassistent, förkollisionssystem med fotgängardetektering och trafikskyltsassistans.

Toyota Highlander 2023: priser och egenskaper

Främre och bakre parkeringssensorer med automatisk bromsning finns på Limited och Platinum trimnivåer, medan Platinum trim har en 360-graders roterande kamera.

Toyota fabriksgaranti

Toyota Highlander 2023 lämnar fabriken med en 3 år/36 000 mil stötfångargaranti, en 5 år/60 000 mil drivlinagaranti och en 5 års garanti på obegränsad körsträcka mot korrosion.

Toyota Highlander 2023: priser och egenskaper

Highlander Hybrid kommer med 8 år/100 000 mil hybridgaranti och 10 år/150 000 mil batterigaranti. ToyotaCare är standard på alla 2023 Highlanders och täcker två år eller 25 000 miles av fabriksunderhåll och två års vägassistans (obegränsad körsträcka).

Toyota Highlander 2023: Prissättning och tillgänglighet

Toyota har ännu inte meddelat ett officiellt lanseringsdatum för Highlander 2023, men vi förväntar oss att de första leveranserna kommer till återförsäljarna under sensommaren eller tidig höst. Prissättning är ännu inte tillkännagiven, även om vi förväntar oss att baspriserna kommer att vara liknande för alla modeller. De börjar på cirka 38 000 euro för Highlander L och är över 50 000 euro för topputrustningen Platinum och Hybrid Platinum.

Volvo Grupp A