Toyota Highlander 2022: priser och egenskaper

Helt nya Toyota Highlander 2022 kommer inte att ha några väsentliga förändringar, som tidigare rapporter har föreslagit. Istället kommer denna SUV att se ytterligare en förbättring i mitten av cykeln. Den nya modellen kommer ut på vägen med lite större dimensioner och mer aggressiv styling. 2022MY kommer att låna några saker från den nya RAV4 crossoveren. Ändå är förändringarna långt ifrån dramatiska, vilket inte är någon överraskning.

Fjärde generationen av Highlander är en beprövad och mycket pålitlig SUV. Interiören är modern och erbjuder bra komfort. Prestanda kommer att förbli, vilket inte är dåligt eftersom denna SUV är en mycket skicklig artist. Försäljningen börjar under andra halvåret 2021.

Toyota Highlander 2022: priser och egenskaper

Highlander 2022 ansiktslyftning

Den kommande Toyota Highlander 2022 kommer bara att introducera en mindre ansiktslyftning. Det är en besvikelse efter att så många rapporter tyder på några viktiga förändringar. Istället kommer denna SUV med små uppgraderingar av förkläden. Stylingen ser pigg ut och ser mer aggressiv ut. Hjulhusen är också lite olika. Den igenkännliga djärva designen är dock mestadels densamma.

Den bakre änden är utrustad med vindvisade bakljus och det främre förklädet erbjuder liknande strålkastare. Vi tycker att designen är slående och vissa delar ser sportigare ut. Om du vill ha mer sportighet är XSE -utrustningsvarianten det svar du letar efter. Ny yttre lackering är möjlig och till och med en sorts specialutgåva planeras.

✓ Du kan också kontrollera:

Förändringar i interiören

Inuti kommer denna SUV att få lite fler förbättringar. Först och främst kommer Toyota Highlander 2022 att fortsätta erbjuda en sofistikerad hytt med god komfort och många moderna bekvämligheter. Ny modell kommer att introducera fler säkerhetshjälpmedel och en större pekskärm som blir tillval. Slaget ser tunnare ut, men layouten är oförändrad. Ett tvåfärgs interiörfärgschema är tillgängligt i den sportigare XSE-utrustningen.

Enligt de senaste rapporterna introduceras nya färgscheman. Toyota kommer också att erbjuda mer standardutrustning, så att även grundutrustningen L blir tekniskt rikare. Trots att textilklädseln behålls tillsammans med några andra inre element. Tre-radarrangemanget kommer att finnas kvar och det kommer att finnas plats för sju passagerare.

Toyota Highlander 2022: priser och egenskaper

Kraftfull V6 -motor

Ingenting förändras när det gäller prestanda. Den Toyota Highlander 2022 kommer återinföra sin 3,5-liters V6 bensinmotor. Denna enhet kan 295 hästkrafter och 263 lb-ft vridmoment. Toyota erbjuder en åttastegad automatlåda och standard framhjulsdrift.

AWD -systemet är valfritt och tillverkaren erbjuder också ett vridmomentvektorsystem. Dock finns vridmomentvektorering i de övre trimmarna som Platinum och Limited. Vi förväntar oss inte heller någon förbättring när det gäller prestanda, så den här välbekanta V6 är en efterblivenhet.

Toyota Highlander 2022: priser och egenskaper

Toyota Highlander 2022 släppdatum, pris

Priset börjar igen på 36 000 euro för grundversionen L. Detta innebär att Toyota Highlander kommer att kosta 2022 som sin föregångare. Försäljningen startar senare 2021 och om du vill ha mer lyx kommer den bästa utrustningen att kosta 50 000 euro eller lite mer.