Toyota Fortuner 2022: priser och egenskaper

Den tredje generationen av Toyota Fortuner har officiellt bekräftats. Enligt den senaste medierapporten kommer Toyota Fortuner 2022 att presenteras i slutet av året. Lyckligtvis fick vi bara några av återgivningarna och vi måste erkänna att Toyota gjorde ett bra jobb.

Förutom mer attraktiv styling och många högkvalitativa material introducerar tillverkaren också den nya elektroniska och elektriska (ENE) arkitekturen. Det betyder att Fortuner kan få en ny motor och troligen en hybriddrift. Liksom den föregående versionen behåller den nya dock samma kaross-på-ram-konstruktion.

Toyota Fortuner 2022: priser och egenskaper

Toyota Fortuner 2022 exteriör omdesign

Huvudhöjdpunkten för den tredje generationen Toyota Fortuner 2022 är dess uppdaterade formspråk. Som tidigare nämnts är denna berömda SUV baserad på en ny elektronisk och elektrisk (ENE) arkitektur. Dessutom bibehåller den sin kropp-på-ram-konstruktion och samma skarpa linjer. I allmänhet är de flesta av de visuella förändringarna i förväg.

Toyota Fortuner ser snyggare ut, och tillverkaren har uppdaterat sitt galler och lagt till bättre strålkastargrafik. I grund och botten är den mest märkbara skillnaden för föregångaren den nya kromlisten, som sträcker sig runt moderna LED -dagsljus och därmed leder till en mer aggressiv styling.

Toyota Fortuner 2022: priser och egenskaper

inifrån

Den kommande Toyota Fortuner 2022 ska få en helt ny inredning. I allmänhet antar vi mer komfort och en betydligt bättre rumslayout. Denna SUV finns i konfigurationen som en treradsstol och erbjuder till och med tillräckligt med plats för passagerarna bakom den. Lång historia kort, på grund av den nya ENE -arkitekturen, bör vi förvänta oss en rymligare hytt.

Påstås att kommande Fortuner också kommer att ha en ny central pekskärm med en 7-tums eller större 8-tums version med Apple CarPlay / Android Auto-integration och den 10-vägs elektriskt justerbara förarstolen. Fortuner kan också klara sig utan samma elektriska servostyrning (EPS).

✓ Du kan också kontrollera:

Uppdaterat förarassistanssystem

Den tredje generationen Fortuner kommer att få ett mer avancerat förarassistanssystem (ADAS) för att förbli konkurrenskraftigt på marknaden. Det betyder att den har ett varningssystem för körfält, ett säkerhetssystem före kollision och farthållare, som också finns i andra generationen.

Toyota Fortuner 2022 drivlinjespecifikationer

Som redan nämnts kommer tredje generationens Toyota Fortuner att sitta på den nya elektroniska och elektriska (ENE) arkitekturen 2022. Toyota Motor Corporation: s överingenjör, Yoshiki Konishi, bekräftade enligt uppgift att tredje generationens Fortuner skulle få någon form av elektrifiering.

Konishi påpekade också att vi kan räkna med två hybrid -enheter. Enligt honom kommer Toyota Fortuner på instegsnivå att använda ett milt hybridsystem medan den övre skulle vara utrustad med ett kraftfullare system. Vi bör dock förvänta oss mer information om motorspecifikationer och KPI: er under de kommande veckorna.

Toyota Fortuner 2022: priser och egenskaper

Toyota Fortuner 2022 släppdatum och pris

Äntligen kommer nya Toyota Fortuner 2022 , som sannolikt kommer att debutera i år som 2022 -modellen. Av många tidiga rapporter verkar det som att denna SUV får en liten ansiktslyftning och sitter på den nya plattformen som möjliggör användning av elektrifiering.

Yoshiki Konishi bekräftar detta påstående och avslöjar att Fortuner erbjuds med minst två hybridsystem. Prissättningen är fortfarande ett mysterium, men allt under $ 30 000 är acceptabelt.