Toyota Corolla Cross 2024: Interiör, motor och modifieringar

Toyota Corolla Cross Hybrid 2024 inleder det nya modellåret med en exklusiv Nightshade Edition Hybrid, med ytterligare svarta utrustningsdetaljer. Corolla Cross Hybrid var en helt ny modell 2023 och kommer att lanseras 2024 med en uppdaterad trådlös laddningsstation för smartphones för SE- och XSE Hybrid-varianterna. Corolla Cross Hybrid är också ett bra val i det lilla SUV-segmentet tack vare sitt överkomliga grundpris, kraftfulla hybriddrivlina och utmärkta bränsleeffektivitet.

Standardutrustning och utrustningsvarianter

Toyota Corolla Cross Hybrid 2024 finns tillgänglig i tre huvudutföranden: S, SE och XSE. S- och SE-modellerna levereras som standard med 17-tums lättmetallfälgar, LED-strålkastare och bakljus samt en sportfjädring. SE-modellerna har säkerhetsglas, takräcken och växelpaddlar, medan XSE-modellerna erbjuds med 18-tumshjul, uppvärmda SofTex-säten och en tvåtonad färgfinish.

Toyotas multimedia-ljudsystem är standard på alla 2024 Corolla Cross Hybrid-modeller. Det inkluderar en åttatums pekskärm, trådlös smartphone-anslutning via Apple CarPlay och Android Auto, dubbel Bluetooth, Intelligent Assistant, molnnavigering, USB-C-laddningsportar och Over-the-Air (OTA)-uppdateringar.


Pasleno-utgåvan

Nytt för 2024 är Toyota Corolla Cross Hybrid Nightshade Edition. Nightshade Edition är baserad på Hybrid SE mellanstorlekspaket och har en mörkare design med svarta 18-tumsfälgar, svarta accenter på strålkastarna och bakljusen, en bakspoiler, mörka märken och specialfärg. Interiören får svart och röd tygklädsel, röda sömmar, trådlös laddning, golvmattor och en ramlös HomeLink-backspegel.


Kraftfull och effektiv hybriddrivlina

Den bensindrivna Toyota Corolla Cross har en något trög fyrcylindrig 2,0-litersmotor med 169 hk och ett vridmoment på 151 lb-ft. Corolla Cross Hybrid, å andra sidan, har tre elmotorer utöver bensinmotorn för en ännu kraftfullare effekt på 196 hk. Det är ingen sportbil, men Toyota hävdar att den accelererar till 100 km/h på cirka åtta sekunder, vilket gör den snabbare än den rena bensinmodellen.

I kombination med standard elektronisk fyrhjulsdrift och kontinuerligt variabel ECVT automatisk växellåda, får Corolla Cross Hybrid en kombinerad bränsleekonomi på 42 miles per gallon, enligt Toyota, men siffrorna kan variera.


Bogsering och nyttolast

Precis som Corolla sedan, GR Corolla hatchback och Prius är Corolla Cross Hybrid baserad på Toyotas TNGA-C-plattform och kan dra upp till 1 500 kilo. Dragkapaciteten är inte enastående, men den är i linje med klassen. Om det är någon tröst: Corolla Cross Hybrid erbjuder åtta tum markfrigång och 21,5 kubikmeter bagageutrymme med baksätet upprätt.


Toyota 3.0:s känsla av säkerhet

Toyota Corolla Cross Hybrid 2024 är fullspäckad med avancerade förarassistanssystem. Alla modeller har dynamisk farthållare med radar, filbytesvarnare, kollisionsvarnare med fotgängardetektering, automatiskt helljus, baksätespåminnare och trafikskyltsassistent. I andra utföranden ingår varning för döda vinkeln och varning för korsande trafik. Toyotas Rear Seat Reminder är också standard på alla Corolla Cross Hybrid-modeller.


Rekommenderat pris för Toyota Corolla Cross Hybrid för modellår 2024

Leveransen av Corolla Cross Hybrid till återförsäljarna kommer att starta i vinter. Officiella MSRP-siffror är ännu inte tillgängliga, men vi förväntar oss att baspriserna kommer att ligga mellan 31 000 och 33 000 euro.

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar