Toyota Corolla Cross 2022: priser och egenskaper

Den helt nya Toyota Corolla Cross 2022 kommer och kommer att placeras mellan modellerna CH-R och RAV4. Detta välkomna tillskott till Corolla -familjen är en fantastisk skåpbil som har allt du behöver för en modern SUV. Förvänta dig inte förstafunktioner som den senaste Highlander först, men ändå erbjuder denna SUV ett bra paket med stort värde för pengarna. Den finns med rena, moderna linjer och har en mycket mångsidig, rymlig interiör.

Toyota Corolla Cross 2022: priser och egenskaper

Dessutom erbjuder nya Corolla Cross en utmärkt effekt på 169 hk och ännu bättre bränsleförbrukning. Toyota uppgav att den kommande Corolla skulle komma som standard med AWD. Tack vare detta kan du ha sinnesro varje gång du kör.

Toyota Corolla Cross 2022 första intryck

När vi tittade på den nya Toyota Corolla Cross 2022 fann vi att den delar många tips med modellerna RAV4 och Highlander. Jämfört med Toyotas andra småbils-SUV ser den kommande modellen dock betydligt mer konventionell ut än till exempel C-HR. I allmänhet är den längre, bredare och högre. Det första intrycket är positivt och det främre förklädet är identiskt med det för den större RAV4.

Dessutom har Toyota lagt till svart karosseri för att Corolla Cross inte ska förväxlas med ovanstående modeller. Det främre förklädet är snyggt och innehåller ilskna strålkastare och ett elegant galler. När det gäller bakdelen kan vi se bakljusen, som liknar dem på RAV4, och det finns konstgjorda skidplattor fram och bak.

✓ Du kan också kontrollera:

Känd inredning

Inuti delar Toyota Corolla Cross 2022 utformningen av Corolla sedan. Tre konfigurationer finns tillgängliga, inklusive L, LE och XLE. Överraskande nog är även instegsmodellen mycket välutrustad. Den nya SUV: n ser modern ut och har en ”flytande” mittkonsol ansluten till en 7,0 eller 8,0 tums pekskärmsinfotainment. Beroende på utrustningsvariant finns det möjlighet att ta emot ett 7,0-tums digitalt instrument som ersätter den analoga hastighetsmätaren.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Ytterligare alternativ är ett elektriskt tak, säten i syntetläder, uppvärmda framsäten, en tvåzons automatisk luftkonditionering och en 10-vägs elektriskt justerbar förarstol med ländstöd. Interiören erbjuder också gott om plats för fem passagerare och lastutrymmet är ett av de mest rymliga i segmentet.

Toyota Corolla Cross 2022: priser och egenskaper

Toyota Corolla Cross 2022 under huven

Under huven erbjuder inte helt nya Toyota Corolla Cross 2022 något särskilt nytt. Denna subkompakta SUV använder en enda motor som också driver Corolla sedan. Motorn består av en 2,0-liters inline fyrcylindrig med 169 hästkrafter och 150 pund fot vridmoment.

En CVT-automatlåda är det enda valet för växellåda, och framhjulsdrift är standard. Fyrhjulsdrift finns givetvis som tillval. Med en inline fyra motor, Toyota hävdar att Corolla Cross förbrukar 32 mpg tillsammans och kan bogsera upp till 1500 pounds.

Toyota Corolla Cross 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum, pris

Toyota har inte avslöjat någon information om när exakt Corolla Cross kommer att säljas. Många tror dock att det kommer att nå amerikanska handlare i slutet av året. Samtidigt förväntar vi oss omdesignade CR-V och Highlander-modellerna. Prismässigt bör nya Toyota Corolla Cross börja på cirka 24 000 euro 2022 .

Volvo Grupp A