Toyota C-HR 2022: priser och egenskaper

I vår recension av nya Toyota C-HR 2022 hittar du fordonets utrustning och priser, tekniska data samt ett foto av crossovern och en video från provkörningen. Och däremellan en liten utflykt till modellens utseende.

Den kompakta crossovern Toyota C-HR presenterades den 26 juni på bilsalongen i Genève. Tillverkningen av modellen för den europeiska marknaden sker i en fabrik i Turkiet.

Toyota C-HR 2022: priser och egenskaper

Tekniska specifikationer

Nedan hittar du de viktigaste tekniska data för nya Toyota C-HR.

Tabellen innehåller huvudparametrarna: dimensioner, bränsleförbrukning (bensin), markfrigång, vikt, bagageutrymme och tankvolym, motorer, transmissioner, drivtyp, körprestanda, etc.

Toyota C-HR 2022: priser och egenskaper

Kropp

anatomicrossover
fordonsklasskompakt crossover
längd / bredd / höjd, mm4360 / 1795 / 1565
hjulbas, mm2640
Markfrigång (markfrigång), mm160
lastutrymmesvolym, l297
Tomvikt kg1420 — 1460
Bränsletankens kapacitet, l50

motor och växlar

typ av motorbensinbensin
volym, l2.01.2
prestanda, HP148116
Vridmoment, Nm189185
Typ av växellådavariatorvariator
antal växlar
körfrämreFullständigt
Acceleration 0-100 km/h, s11.211.4
Toppfart, km/h195180
bränsleförbrukning, l  
– Stad8.88.1
– avståndet5.85.7
– blandat6.96.6
bränsletyp9595

Byggd på TNGA-plattformen med en flerlänkad bakaxel, Toyota SNR 2022 i coupéform har en längd, bredd och höjd på 4 360 mm, 1 795 mm respektive 1 565 mm med en hjulbas på 2 640 mm. Modellens bagageutrymme är bara 370 liter, men den korrekta geometriska formen på facket gör den extremt bekväm för dagligt bruk.

Hybridvarianten drivs av en 1,8-litersmotor med 98 hk, en 72 hk elmotor, ett nickelhydridbatteripaket och en variator. Prestanda för denna drivlina uppgår till upp till 122 hk.

Dessutom har japanerna förberett flera versioner med konventionella motorer. Basmotorn är en 1,2-liters turbobensinmotor som levererar 115 hk (185 Nm) och kombineras med en sexväxlad manuell låda eller en variator.

Dessutom kan Toyota C-HR beställas med en stämningsfull 150-hästarsmotor. Den senare drivs uteslutande via en variator. När det gäller drivningen kan det inte bara vara framhjulsdrift utan även fyrhjulsdrift. I det senare fallet ansvarar en lamellkoppling lånad från RAV4 för att överföra vridmoment till bakhjulen.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

  • Lexus LS 2022
  • Toyota Hilux 2022

Andra tekniska funktioner inkluderar Safety Sense med automatisk bromsning, adaptiv farthållare, trafikskylt- och körfältsövervakning samt en varningsfunktion för fotgängare.

exteriör

Utseendet på produktionen Toyota C-HR 2022 är baserat på prototypen med samma namn, som japanerna först visade 2014. Generellt sett skiljer sig dock de kommersiella och konceptvarianterna av modellen avsevärt från varandra.

Bilen designades ursprungligen av Calty Studio i Kalifornien, och projektet slutfördes av japanska specialister under ledning av Katsuhiko Isawa. Resultatet av deras arbete är ett mycket känslomässigt och dynamiskt utseende av crossover.

Toyota C-HR 2022: priser och egenskaper

Toyota C-HR är särskilt imponerande framifrån. Den kraftfulla stötfångaren, de smala, blinkande strålkastarna och den muskulösa motorhuven skapar ett aggressivt ”ansikte”, bilens silhuett är minnesvärd med sina utsvängda hjulhus, den stigande tröskellinjen och de dolda bakre dörrhandtagen.

Parkan får även ett kupéformat tak med en liten fena och en kapell bak. Den senare är utformad på ett sådant sätt att den ökända ”flytande” takeffekten skapas. Baktill har CXR en lika massiv stötfångare och massiva strålkastare.

Utseendet på nya CHR är djärvt och omisskännligt, vilket får modellen att framstå som ett svart får i ordets bästa bemärkelse mot bakgrund av det japanska märkets andra, mer klassiska modeller. Detta uppnås inte bara av de redan nämnda komponenterna, utan också genom användningen av konkava och konvexa ytor och en trendig tvåfärgsfinish.

bil interiör

Interiören i crossovern är till stor del gjord av premiummaterial, med kontrasterande ljusblå detaljer som konventionellt delar upp utrymmet i övre och nedre områden.

Instrumentpanelen består av två djupa urtag med analoga mätare och en färgskärm mellan dem. Instrumentpanelen på nya Toyota CHR 2022 är stilren och asymmetrisk, men domineras av billig blank plast.

Toyota C-HR 2022: priser och egenskaper

Överst på mittkonsolen finns en 6,0-tums surfplatta med informationssystem, bredvid en elektronisk klocka i klassisk design. Pekplattans grafik är medioker och svarshastigheten kunde ha varit bättre. Nackdelarna inkluderar bristen på stöd för Android Auto och Apple CarPlay.

Toyota C-HR erbjuder mer utrymme än den ser ut från utsidan. Även en förare som är två meter lång kan sitta bekvämt bakom ratten. Framstolarna har en utmärkt profil, bekväm klädsel och märkbart sidostöd för höfter och rygg.

Tyvärr är den andra raden betydligt sämre än den första i detta avseende, men detsamma kan sägas om den överväldigande majoriteten av kompakta parketter. Nackdelarna med baksätena inkluderar inte bara bristen på ledigt utrymme, utan också dålig sikt på grund av de små fönstren och avsaknaden av separata luftventiler. Men det finns praktiska mugghållare på dörrarna.

Priser

Hur höga är kostnaderna? Enligt den officiella återförsäljarwebbplatsen är priset på nya Toyota C-HR 2022 30 840 euro.

Volvo Grupp A