Toyota bZ4X 2022: priser och egenskaper

Toyota presenterade bZ4X 2022- konceptet på Shanghai Motorshow 2021. Tillverkaren publicerade nyligen en teaserbild. El-SUV:n blir den första modellen i bZ-serien och kommer att väcka uppmärksamhet med sin kantiga design och en överraskning i interiören. Vi har bilder och information till dig.

Studien med det komplicerat klingande namnet bZ4X är den första Toyota e-bilen som byggs på den nya elplattformen e-TNGA. Även om det ser väldigt speciellt ut skulle studien till största delen också kunna överföras till produktionsmodellen.

Toyota bZ4X 2022: priser och egenskaper

Shanghai Motorshow i år handlar om elektrisk mobilitet, och Toyota behöver inte bli tillfrågad två gånger. För mer information om bZ4X-konceptet, läs vidare.

  • Första e-bilen på e-TNGA-plattformen
  • Kantig design
  • Rattens design påminner om flygplanskontroller
  • Förmodligen bara fyrhjulsdrift
  • bZ4X kommer sannolikt att få ett solcellstak
  • Marknadslansering i mitten av 2022
  • Totalt 7 bZ-modeller planerade
Toyota bZ4X 2022: priser och egenskaper

bZ-serien får en mycket speciell design för att sticka ut från de andra modellerna som en ren elektrisk serie. Toyota kommer sannolikt att planera ett undermärke för e-modeller eftersom fler bZ-versioner beräknas komma ut på marknaden 2025.

✓ Du kan också kontrollera:

Priser och försäljningsstart

Mycket är inte känt ännu, men lanseringen av bZ4X-modellen är planerad till mitten av 2022. Priset Toyota planerar att meddela för den elektriska suven är ännu inte känt.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Toyota bZ4X 2022: priser och egenskaper

Exteriör design

Kantig, kantig, robust och självsäker – dessa ord är förmodligen det bästa sättet att beskriva bZ4X-konceptet. Det finns hörn och kanter inbyggda överallt, det finns inget att se av lekfulla kurvor. Toyota tar en annan väg med den elektriska SUV:n, även om de nya modellerna av RAV4 och Yaris redan har gått i liknande vinkelriktningar.

Ett annat unikt försäljningsargument för bZ4X är panelerna på hjulhusen som sveper runt framsidan. Det finns ännu inga uppgifter om tekniska detaljer, men den elektriska suven kommer troligen endast att erbjudas med fyrhjulsdrift. Vad som också skulle vara väldigt innovativt: ett solcellstak. bZ4X skulle förmodligen kunna utrustas med det.

Toyota bZ4X 2022 interiör

Utsikten in i interiören faller främst på ratten. Vet du det någonstans? Vi också! Toyota skulle kunna kopiera lite Tesla, för den där speciella Lenrad-designen som påminner mer om en flygplanskontroll än på en bilratt, finns också i konceptbilderna för den nya versionen av Model S igen. Nu ska även den nya elektriska Toyotan styras som ett flygplan – det återstår att se om denna detalj kommer att införlivas i produktionsmodellen.

Toyota bZ4X 2022: priser och egenskaper

Dessutom kan du bakom ratten se en något konstigt utseende struktur som omedelbart drar blicken mot instrumentdisplayen. Detta är på den lilla sidan, men den mittmonterade pekskärmen i liggande format är okej storleksmässigt. Mittkonsolen är ganska högt monterad, det finns ett roterande hjul med vilket du kan aktivera de olika körlägena.

Volvo Grupp A