Toyota Alphard 2022: priser och egenskaper

Lanseringen av nästa generations Toyota Alphard 2022 är planerad till andra halvan av nästa år.

Enligt den nya rapporten, tillsammans med covid-19-pandemin och halvledarbrist, kan leveransproblem relaterade till traktionsbatteriet försena lanseringen av hybridbilen. Toyota stod inför samma problem när de lanserade RAV4 Prime (RAV4 PHV/RAV4 Plug-in Hybrid) förra året, vilket är anledningen till att de stoppade nya beställningar vid ett tillfälle. Om rapporteringen är korrekt kanske vi inte kommer att se den nya Alphard presenteras förrän i slutet av 2022.

Toyota Alphard 2022: priser och egenskaper

Toyota kommer att integrera Vellfire i Alphard-familjen nästa år. En separat Vellfire minivan skulle upphöra att existera, och i dess ställe skulle Alphard komma med nya klasser och annan stil, hävdade den japanska sidan.

Observera att Toyota Motor inte har gett vägledning om produktfärdplanen för sina japanska MPV och informationen är inofficiell.

Toyota Alphard 2022 får nytt hybridsystem, kör på en ”hög” TNGA-plattform

Nästa generation av Toyota Alphard skulle baseras på en hög version av TNGA-plattformen. Förvänta dig dramatisk styling med aggressiva front- och bakpaneler. Alphard måste gå uppför stegen i den nya generationen och tillgodose Vellfire-kunder som letar efter djärv design.

TNGA-plattformen skulle möjliggöra en låg tyngdpunkt och ge större stabilitet och minskad karossrullning. Du kan förvänta dig hydrauliska motorfästen för minimerade vibrationer och buller för en mjukare körning. TNGA-plattformen sägs förbättra manövrerbarheten till en punkt där Toyota är motiverad att släppa en fjärde generationens GR Sport-variant, noterar den japanska rapporten.

Toyota Alphard 2022: priser och egenskaper

de Toyota Alphard 2022 Hybrid kommer att använda ett nytt fullhybridsystem som kommer från Toyota Harrier (Toyota Venza) och Toyota RAV4 Hybrid lånades. Detta hybridsystem använder en 2,5 liters bensinmotor och en elmotor. Dess motor ger 178 hk och 22,5 kgm (221 Nm) vridmoment, och motorn ger 120 hk och 20,6 kgm (202 Nm) vridmoment.

Varför skulle Toyota avbryta Vellfire?

Vellfire har funnits i Toyotas sortiment sedan Alphard gick in i sin andra generation 2008 som dess mer stilfulla och eleganta följeslagare. Japan är huvudmarknaden för Alphard och Toyota Vellfire som passerar toyopet och nätverk – återförsäljare blev kända. Här säljer Alphard fyra gånger så mycket som Vellfire.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

2020 levererade Toyota 90 748 enheter av Alphard i Japan, i genomsnitt 7 500 enheter/månad, och blev det mest sålda fordonet i sitt segment. Försäljningsdata för Vellfire för hela året är inte tillgänglig, men mellan januari och augusti var den genomsnittliga månatliga försäljningen bara 1 652 enheter. Toyota skär ner sin bilutbud och planerar att lägga ner samma modeller med individuella identiteter som inte fungerar. En av dem är Vellfire, rapporterade bestcarweb.

Toyota Alphard 2022: priser och egenskaper

Tidigare i år sålde Alphard i en takt på mer än 10 000 enheter per månad. Månatlig försäljning sjönk dock kraftigt till 7 576 enheter i april och ytterligare till 5 947 enheter i maj, men det betyder inte att bubblan har spruckit. Faktum är att det skedde en mindre modellbyte i maj (se nedan) och Toyota-återförsäljarna tog en paus under Golden Week. MY2021-uppdateringen bör öka försäljningen igen under andra halvåret.

Toyota Alphard 2022: priser och egenskaper

Toyota lanserar 2021 Alphard & 2021 Vellfire

Den nuvarande generationen Toyota Alphard och Toyota Vellfire fick en liten uppfräschning för MY2021 på den japanska marknaden tidigare i år. Detta tros vara den sista uppdateringen för tredje generationens Alphard, medan detta kan vara den sista uppdateringen för Vellfire innan produktionen upphör. De uppdaterade minibussarna började säljas den 10 maj. Nedan är ändringarna som introducerades av Toyota med MY2021-uppdateringen:

  • Elektriska skjutdörrar med one-touch-brytare och tillbehörsuttag är standard på båda modellerna.
  • Fällbart nackstöd på passagerarsätet i Alphard’s Executive Lounge och Executive Lounge S-detaljer för att förbättra baksätets sikt.
  • Vellfire Golden Eyes II började på 42,40 000-50,88 400 JPY (38 798-46 561 USD).
  • Alphard Type Gold II (baserad på Vellfire S) specialutgåva modell med Sunburst Gold träfiberfinish och guld inre foder på JPY42,40,000-50,88,400 (US$38,798-46,561).
  • Vissa Alphard-konfigurationer har upphört (G 2.5 Bensin, G 2.5 Hybrid, S 2.5 Hybrid, SR 2.5 Hybrid).
  • Alla Vellfire-konfigurationer har upphört (Vellfire är nu endast tillgänglig som specialutgåva av Golden Eyes II).
  • Utvalda Alphard-färger har upphört (Lyx White Pearl Crystal Shine Glass Flake & Steel Blonde Metallic).
  • Utvalda Vellfire-färger erbjuds inte längre (Sparkling Black Pearl Crystal Shine och Burning Black Crystal Shine).
Toyota Alphard 2022: priser och egenskaper
Volvo Grupp A