Toyota 4Runner 2022: priser och egenskaper

Den medelstora lastbilsbaserade Toyota 4Runner är en av de mest terränggående och robusta SUV: erna på vägen idag. Med det växande intresset för de hardcore, terränggående SUV: erna efter introduktionen av den renoverade Jeep Wrangler och helt nya Ford Bronco, bör Toyota uppmärksamma den åldrande 4Runner och snart omforma den helt. Den nuvarande femte generationens Toyota 4Runner har varit soldat sedan 2010 och den nya generationen, enligt källor, kan komma som Toyota 4Runner 2022 .

De läckta detaljerna tyder på att märkets produktplan ska innehålla en översyn av karosserilinjen, inklusive Tundra-pickup i full storlek och 4Runner SUV. Lyxmärket Lexus kommer också att vara väldigt annorlunda under de kommande modellåren.

Den omdesignade 4Runner är planerad att komma in på varumärkets nya globala plattform, som kommer att delas med den helt nya Tundra -lastbilen och den stora Sequoia SUV. Modellen skulle också komma ut på marknaden med de evolutionära förändringarna i stilen.

Stora förändringar bör ske i modellhytten. Modellen kommer också att få nya drivlinelösningar, inklusive en V-6 hybridinstallation med två turboladdare. Rapporter tyder också på en möjlig förändring av upphängningsgeometri.

Toyota 4Runner 2022: design

Toyota arbetar med den nya generationens Tundra-pickup i full storlek som kommer att använda märkets nya globala lastbilschassi. Den nya globala arkitekturen F, Body-on-Frame Underlay eller TNGA-F bör använda höghållfast stål och viktminskningsmaterial. Resultatet bör vara förbättrad styvhet och lättare vikt jämfört med den tidigare designen. Den nya designen möjliggör också implementering av den senaste tekniken och drivlinelösningar. Den reviderade Toyota 4Runner 2022 bör vara trogen karossens design och ta över TNGA-F-basen.

Ur en visuell synvinkel bör den nya generationen 4Runner anpassa sig till utformningen av den nuvarande versionen. Modellen bör också anta vissa stilelement från FTAC Concept -modellen. Nya 4Runner får en reviderad grillstil och nya strålkastare. Det kommer också att bli några förändringar i karossens konturer och den omdesignade bakdelen.

Toyota kommer återigen att erbjuda olika utrustningsalternativ med specifika stylingdetaljer och terrängförbättringar.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inredning, utrustning:

Hytten på Toyota 4Runner 2022 bör ändras mer radikalt än utsidan. Enligt rapporter bör modellen anta några stilistiska element i den nyligen omdesignade RAV4. Toyota bör också förbättra kvaliteten på material i hela sortimentet.

På teknisk nivå tar nya 4Runner också emot märkets senaste system. Modellen bör följa moderna trender och erbjuda en massiv pekskärm. Den nya generationen Entune infotainmentsystem kommer att finnas tillgängligt med en 12,0-tums pekskärm. Modellen erbjuder också en head-up display, premium ljudsystem, etc.

Toyota kommer att utrusta varje version med en komplett Safety Sense-svit. Paketet innehåller system som avancerad radarkryssning, automatisk nödbromsning, körfältjustering etc. Modellen kommer också att finnas tillgänglig med blindpunktsövervakning och surround -kameror.

Toyota 4Runner 2022: prestanda

Den omgjorda Toyota 4Runner 2022 kommer att byta till varumärkets nya globala lastbilschassi och dra nytta av förbättrad strukturell styvhet och lägre vikt. Modellen har också en reviderad chassigometri för bättre terräng- och terrängprestanda. Vissa källor föreslår att man byter till oberoende bakfjädring.

På effektnivå bör den nya 4Runner klara sig utan den nuvarande 4,0-liters V6-motorn eller använda den i versioner med låga specifikationer. Modellen kan byta till en mindre 3,5-liters V6-motor som kan producera cirka 300 hästkrafter. En annan lösning kan vara en 3,4 liters sexcylindrig Lexus LS500.

Precis som den reviderade Tundra-pickupen bör den nya generationen 4Runner också använda en bensinelektrisk hybriddrivning som ett toppdrivningsalternativ. Systemet var tänkt att kombinera en kraftfull twin-turbo V6-motor och en elektrisk installation.

Nästa 4Runner kommer igen att finnas tillgänglig med den hardcore TRD-märkta terrängväxellådan och Fox-dämpare etc.

Toyota 4Runner 2022: släpp, pris

Den nya generationen Toyota 4Runner 2022 borde komma ut på marknaden strax efter att den helt nya Tundra lanserades i mitten av 2021. Säljdatumet bör vara slutet av 2021.

Toyota kommer att lansera den helt nya 4Runner med en mängd olika trimalternativ, inklusive TRD-versionerna. Trots förändringarna bör basen Toyota 4Runner ha ett pris nära den nuvarande versionen. Den faktiska modellen börjar på 36 020 euro.

Volvo Grupp A