Tesla Roadster 2022: priser och egenskaper

Tesla låter sina fans vänta på nya Roadster 2022 , men det borde vara en superlativ elbil med en topphastighet på över 400 km/h och en räckvidd på 1 000 kilometer. Visuellt minns man början i samband med modern design – eftersom roadstern var tillverkarens första elbil för många år sedan.

Fans av eltillverkaren har länge vetat att man måste vänta på en ny Tesla-modell eftersom försäljningsstarten av Model 3 redan var försenad och vi hade väntat på Model Y länge. Det är därför inte förvånande att roadstern inte kom ut på marknaden på det aviserade datumet. Men tålamod lönar sig, för Roadster kommer att bli den kraftfullaste Tesla genom tiderna!

Tesla Roadster 2022: priser och egenskaper

Den   Model X  och Model S nyligen fått en ansiktslyftning. Vi har också alla de senaste Tesla-nyheterna för dig, som uppdateras ständigt.

Priser och försäljningsstart

Tesla Roadster 2.0 borde ha kommit ut på marknaden 2020. Tesla kunde inte hålla det, det nya datumet sattes till mitten av 2022. Prototypen ska vara klar och presenterad i slutet av 2021. Roadstern kan redan förbeställas – för en reservationsavgift på hela 40 000 euro. Roadster är inte billig, eftersom hela köpeskillingen bör vara 210 000 euro.

Tesla Roadster 2022: priser och egenskaper

Motorer och körbeteende

Mellan 2006 och 2012 var Tesla Roadster tillverkarens första produktionsfordon. Den nya roadstern är baserad på tillverkarens början och borde därför vara något alldeles speciellt. Sprinten från 0 till 100 km/h bör gå på mindre än 2 sekunder, vilket för närvarande skulle vara rekordet för det snabbaste produktionsfordonet i världen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Roadstern är tänkt att nå en topphastighet på 400 km/h och behöver bara 8,8 sekunder för kvartsmilen (402 meter). Det kan bara fungera eftersom tre motorer är tänkta att driva roadstern. Det vet vi redan från de nya Plaid-versionerna av Model X och Model S. Roadsterns totala systemprestanda sägs vara otroliga 10 000 Newtonmeter.

Tesla Roadster 2022: priser och egenskaper

Men det är inte den enda sensationen, för Tesla lovar en räckvidd på otroliga 1 000 kilometer. Batteriet ska ha en kapacitet på 250 kWh, vilket möjliggör en sådan körsträcka. Vi kommer inte att se på mer än ett år om den nya roadstern håller detta löfte.

Tesla Roadster 2022-specifikationer och exteriördesign

Elon Musk planerar ett SpaceX-tillvalspaket för roadstern. Enligt Tesla-chefen ska tio raketmotorer installeras runt fordonet, vilket borde förbättra roadsterns kör- och bromsegenskaper avsevärt. Allt detta låter lite som en bil från en James Bond-film som säkerligen inte kommer att godkännas för ett produktionsfordon.

Prototypbilderna visar smala strålkastare och på framsidan ser man att man inte ser några kylluftsintag. Detta skapar en likhet med de andra Tesla-modellerna och bakdelen påminner lite om Audi TT Roadster. Batterierna kommer sannolikt att placeras bakom sätena då ett batteri är mindre populärt under sportbilen eftersom bilen är mindre platt där.

Tesla Roadster 2022: priser och egenskaper

Vindrutetorkarna revolutioneras också med en patentsökt elektromagnetisk vindrutetorkare. Den nya Tesla-torkaren ska bara klara sig med en arm. Vindrutetorkaren torkar vertikalt från höger till vänster och träffar nästan hela ytan, till skillnad från nuvarande vindrutetorkare som torkar i en halvcirkel. När vindrutetorkaren inte används rör den sig horisontellt under motorhuven.

Volvo Grupp A