Tesla Model Y 2022: priser och egenskaper

Teslas kompakta crossover har nyligen kommit, så vi antar att Tesla Model Y inte kommer att se några större förändringar under 2022 . Kom dock ihåg att dessa saker alltid är lite knepiga hos Tesla med tanke på att detta företag inte utövar årliga uppdateringar. Istället för det med sig nyheter i stort sett hela tiden. Men när vi tänker på att det här är ett ganska fräscht fordon så tvivlar vi inte på att det mesta kommer att förbli oförändrat.

Tesla Model Y 2022: priser och egenskaper

Det betyder att du kan räkna med en crossover som har mycket bra att erbjuda. Det första man tänker på är förstås räckvidden och prestandan, men denna crossover erbjuder också mycket utrymme i interiören, samtidigt som hanteringen är mycket tilltalande. Självklart är Model Y inte utan sina brister. Den ligger efter konkurrenterna vad gäller interiörkvalitet, medan mer konservativa förare definitivt inte gillar bristen på fysiska kontroller på instrumentbrädan.

Tesla Model Y 2022 specifikationer

På tal om världens ledande elektrifieringsföretag är det inte konstigt att saker som prestanda och räckvidd kommer först att tänka på. Vid det här laget erbjuder Tesla två varianter av drivlinan. Det finns versionen med lång räckvidd, som har ett par elmotorer som har en total effekt på 384 hästkrafter och ett vridmoment på 376 pundfot, vilket är tillräckligt för att få denna SUV från noll till sextio på bara 4,6 sekunder.

Naturligtvis finns det även prestandaversionen som erbjuds. Denna version erbjuder en maximal effekt på 456 hästkrafter och 497 pund-fots vridmoment. Som ett resultat är accelerationen betydligt snabbare och går långt under fyra sekunder.

När det kommer till räckvidd är långdistansversionen givetvis det bättre valet. Den kan resa cirka 326 miles på en enda laddning. Prestandamodellen är också ganska imponerande, eftersom den erbjuder en maximal räckvidd på 303 miles. Båda betygen är bäst i klassen med ganska stor marginal.

✓ Du kan också kontrollera:

Senare i år förväntar vi oss standardmodellen, som kommer att vara den billigaste versionen av crossovern. Den kommer bara att ha en elmotor på bakaxeln medan den maximala räckvidden sannolikt kommer att vara runt 240 miles. Detaljer om maximal prestanda och prestanda väntar fortfarande.

Tesla Model Y 2022 design

När det gäller grundläggande designfunktioner kommer Tesla Model Y definitivt inte att förändras 2022 . Du kan lita på samma layout, som är starkt baserad på Model 3 . Dessutom använder de två modellerna samma plattform och har till och med i stort sett samma hjulbas. Självklart är just den här modellen högre och har mer markfrigång, så den är inte lika rolig att köra som halvkombisyskonet. Ändå kan du få ett prestandauppgraderingspaket som sänker fjädringen, ger prestandadäck och flera andra uppgraderingar.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Tesla Model Y 2022: priser och egenskaper

Även stilmässigt finns det många likheter med den halvkombi som redan nämnts. Hela siluetten ser ganska lik ut, med undantag för den högre markfrigången förstås.

Inre

Det första du lägger märke till inuti är en extremt enkel design på instrumentbrädan. Det är i stort sett samma som Model 3, vilket innebär att det bara finns en gigantisk pekskärm som styr i stort sett allt på bilen. Du hittar inga fysiska knappar på den här instrumentpanelen. Detta kan tyckas vara en nackdel i mer konservativa förares ögon, men faktum är att denna snygga och futuristiska design passar perfekt med modellens helelektriska karaktär.

Utrymmesmässigt har den här modellen en hjulbas på runt 114 tum, så det är inte konstigt att första och andra raden erbjuder en bra bit över 40 tums benutrymme. Å andra sidan känns den valfria tredje raden ganska trång och har bara plats för barn. Tänk på att det  inte är mycket bättre med den större  Model X heller. Den totala lastkapaciteten är cirka 68 kubikfot, vilket är en bra siffra för klassen.

Tesla Model Y 2022: priser och egenskaper

funktioner

Som nämnts tidigare kommer Tesla med ständiga uppdateringar så det är svårt att prata om den exakta listan över standardfunktioner och tillgängliga funktioner. Ändå är vi ganska säkra på att det mesta kommer att förbli som det är med den nuvarande modellen. Som referens kommer den nuvarande modellen som standard med saker som tvåzons klimatkontroll, nyckelfri tillgång, 15-tums pekskärm, navigering, en WiFi-hotspot, Bluetooth, fyra USB-portar, en stereo med 14 högtalare, HD-radio och trådlös laddning av enheter. Du kan också få ytterligare USB-portar.

När det kommer till säkerhet är alla modeller som standard utrustade med funktioner som frontkollisionsvarning, automatisk nödbroms, fotgängardetektering, adaptiv farthållare, ett surround view parkeringskamerasystem, parkeringssensorer fram och bak, dödvinkelövervakning, filavvikelse varning och filbytesvarning.

Tesla Model Y 2022 releasedatum och pris

Vi förväntar oss Tesla Model Y 2022 i slutet av året . Den nya standardmodellen kommer att kosta cirka 41 200 euro. Långdistansmodellen kostar cirka 51 200 euro, medan prestandamodellen för närvarande kostar cirka 62 200 euro.

Volvo Grupp A