Tesla Cybertruck 2023: Pris, inredning, tekniska data

De Tesla Cybertruck 2023 ser ut som om den avsattes av en utomjordisk ras, men den har vad som krävs för att ta sig an alla bästsäljande pickuper. Med en skarpkantad exteriör gjord av rep- och bucklor som är motståndskraftig mot rostfritt stål är den helelektriska Tesla-lastbilen riktigt tuff. Tillsammans med den tillgängliga fyrhjulsdriften kan Cybertrucken dra upp till 14 000 pund och har en beräknad räckvidd på över 500 miles.

Detta gäller dock bara den dyraste modellen, den billigaste börjar på 39 900 euro. Naturligtvis finns det fortfarande mycket vi inte vet om Cybertrucken, till exempel när den officiellt kommer att lanseras. Tesla har redan skjutit tillbaka lastbilens produktionsschema flera gånger, men den 7 april 2022 lovade vd Elon Musk återigen att lastbilen kommer och kommer ut på marknaden 2023.

Vad är nytt för 2023?

Tesla utökar sitt produktsortiment med en av de mest populära karosstyperna i Amerika – pickupen. Med imponerande värden för en elbil och en pickup är Cybertrucken en potentiell storsäljare, eftersom lastbilar säljer mycket bra i USA. Det får han dock hantera från början Ford F-150 Blixt, dem GMC Hummer EV och Rivian R1T. Också Chevy planerar att lansera en elektrisk Silverado under de närmaste åren, och Ram planerar att lansera en elbil med lastflak till 2024.

Cybertrucken kommer att finnas tillgänglig i tre olika konfigurationer, differentierade av antalet elmotorer. Medan fyrhjulsdrift är standard på alla utom den enmotoriga versionen, betyder varje extra motor snabbare acceleration, längre räckvidd och tyngre dragkapacitet.


EV-motor, kraft och prestanda

Cybertrucken finns inte bara med en, inte bara med två, utan också med tre elmotorer. Medan den enmotoriga lastbilen har bakhjulsdrift, har de tvåmotoriga och tremotoriga modellerna fyrhjulsdrift. Enligt Tesla accelererar Cybertrucken från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder och har en topphastighet på 110 km/h. Cybertrucken med två motorer accelererar till 60 km/h på bara 4,5 sekunder och har en topphastighet på 120 km/h.

De som letar efter det ultimata inom prestanda kommer att uppskatta tremotorsmodellen, som Tesla hävdar kommer att accelerera från 0 till 100 km/h på 2,9 sekunder (!) och har en topphastighet på 130 km/h. Alla Cybertrucks har justerbar luftfjädring som kan höjas eller sänkas efter behov, vilket ger upp till 16 tum markfrigång. I kombination med en inflygningsvinkel på 35 grader och en rampvinkel på 28 grader kan Tesla-pickupen visa sig vara en imponerande terrängmaskin.


dragkapacitet och nyttolast

Om Cybertrucken verkligen kan dra så mycket som Tesla hävdar, har den en högre maximal dragkapacitet än populära alternativ som Ram 1500. Medan en- och tvåmotoriga Teslas har maximal dragkapacitet på 7 500 respektive 10 000 pund, har modellerna med den tredje motorn som drar hela 14 000 pund. Varje Cybertruck kan också dra 3500 pund i sin 6,5 fot långa lastbilsflak.


Räckvidd, laddning och batteritid

Tesla har inte avslöjat storleken på batterierna som kommer att driva dess elektrifierade pickup. Men varje modell kommer med en 250kW laddningskabel. Självklart kommer han även att ha tillgång till Teslas omfattande nätverk av kompressorer. Räckvidden beror på antalet motorer, men Tesla hävdar att den enstaka motorn har en räckvidd på över 250 miles, de dubbla motorerna har en räckvidd på över 300 miles, och den översta tremotorskonfigurationen har över 500 miles att skapa i en enkel laddning.


Bränsleförbrukning och MPGe i praktiken

Eftersom det inte finns några officiella siffror för Cybertrucken kan vi bara lita på Teslas preliminära uppskattningar. Vi måste också vänta tills vi kan få tag på en riktig produktionsmodell för att testa den ambitiösa maximala räckvidden i den verkliga världen.


Interiör, komfort och lastning

Vem det inre av Tesla modell 3 uppfattas som minimalistisk kommer att reagera likadant när de ser Cybertruckens spartanska hytt. Medan många av standardfunktionerna och alternativen ännu inte har tillkännagetts, visar de första bilderna vad som ser ut att vara en skivliknande instrumentbräda, endast dominerad av en stor pekskärm. Den vinklade ratten verkar ha någon sorts bakgrundsbelyst display, men det är inte bekräftat ännu. Cybertrucken har plats för upp till sex personer och har en 6,4 fot lång lastbädd med en volym på 100 kubikfot. Den har även en utdragbar baklucka som kan användas som ramp för terrängfordon och motorcyklar.


infotainment och uppkoppling

Precis som det mesta av interiören är detaljerna i Cybertruckens infotainmentsystem fortfarande i stort sett okända. Men vi vet att varje modell kommer att ha en stor 17-tums pekskärm monterad horisontellt i mitten av instrumentbrädan.


säkerhet och förarassistans

Varje modell kommer med Teslas kontroversiella autopilotfunktion, och företaget säger att den kommer att erbjuda ett “Full Self-Driving”-alternativ för 7 000 €. Vi förväntar oss att andra förarassistanstekniker också kommer att finnas tillgängliga. För mer information om Cybertruckens krocktestresultat, besök webbplatserna National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).


garanti och underhåll

Tesla erbjuder en omfattande garanti på sina nuvarande modeller, men detta inkluderar inte gratis underhåll.

  • Begränsad fyra års eller 50 000 mils garanti
  • Drivlinans garanti gäller i åtta år, oavsett körsträcka
  • Inget gratis planerat underhåll
Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar