Suzuki Swift 2022: priser och egenskaper

Fjärde generationens Suzuki Swift, som debuterade i december 2016, kommer att ersättas av den uppgraderade Suzuki Swift 2022 i juli nästa år , enligt en rapport från Japans bästa bil.

Komplett omdesign

Den japanska publikationen skapade en spekulativ återgivning av nästa generations Suzuki Swift som har en lägre motorhuv, mer distinkt grill, kompakta LED-strålkastare, eleganta LED-dimljus, kantiga karaktärslinjer och högre dörrhandtag bak. Den har ett renare, men sportigare yttre, med mer skärpa och aggressivitet. Strålkastarna är bara en modifierad version av den nuvarande designen och saknar den övre delen, vilket kanske inte är den slutliga designen. Denna återgivning är inofficiell, men det är den enda tillgängliga visuella representationen av den framtida bilen för tillfället.

Suzuki Swift 2022: priser och egenskaper

Förbättrad HEARTECT-plattform

Grunden för Suzuki Swift 2022 kan vara samma HEARTECT-plattform, med mindre förbättringar när det gäller säkerhet, hantering och komfort. Det finns utrymme för tillväxt i längd och bredd, men betydande nyanser och dimensioner skulle komma nära Suzuki Baleno. Som referens, nuvarande Swift Suzuki i Japan är 3 845 / 3 855 mm lång, 1 695 mm bred och 1 500 mm / 1 525 mm hög. Dess axelavstånd är 2 450 mm.

Suzuki Swift 2022 – inget fullhybridsystem?

Stora nyheter på drivlinan är att Suzuki drar tillbaka på elektrifiering, rapporterar Best Car. Medan företaget i Japan erbjöd en fullhybriddrivlina (där bilen kan köras i “EV”-läge över korta avstånd) i den tredje och fjärde generationen av Swift, har det inga planer på att utveckla det systemet i det nya fordonet. En mild hybriddrivlina kommer dock att finnas tillgänglig med ett 48-volts litiumjonbatteri istället för det nuvarande 12-voltsbatteriet, föreslås det.

✓ Du kan också kontrollera:

De nya funktionerna i det mer avancerade mildhybridsystemet kan inkludera vridmomentpåfyllningskontroll och elmotor tomgång. Basmotorn skulle vara en 1,2 liters naturligt sugmotor. Enligt en färsk rapport från Best Car skulle den integrerade startgeneratorn (ISG) utveckla en effekt på cirka 13 hk.

Suzuki Swift Sport 2023 kommer att fortsätta som en mild hybrid

Den Suzuki Swift Sport kommer sannolikt att fortsätta i nästa generation som en mild hybrid, föreslår en rapport från response.jp. Det är att fortsätta K14D 1,4 liters boosterjetmotor med 48V mildhybridsystem med 95 kW (129 PS) maximal effekt och 253 Nm maximalt vridmoment och stöds av WA06B-motorn med 10 kW (14 PS) ) och 53 Nm. Motorn får sin juice från ett 48-volts litiumjonbatteri, som lagrar den elektriska energin som genereras när fordonet bromsar in och bromsar.

Nästa generation Suzuki Swift Sport kan komma i butik cirka ett år efter att den nya Swift släpptes. Den andra Best Car-rapporten som citeras ovan säger att den kan lanseras i Japan runt maj 2023.

Suzuki Swift 2022: priser och egenskaper

Suzukis elektrifieringsstrategi

I februari 2021 presenterade Suzuki en uppdatering om sin långsiktiga elektrifieringsplan. Suzuki sa att “de kommande fem åren kommer att vara tiden för koncentrerad utveckling för Suzuki att överleva efter 2025”. Det kommer att utveckla och kommersialisera nästa generations Suzuki hybridsystem under första halvan av decenniet. Marknadslanseringar med det nya hybridsystemet kommer att påbörjas 2025.

Elektrifieringsplanen inkluderar introduktionen av hybriddrivlinor för mini-, kompakt- och kommersiella fordon, plug-in-hybrider (PHEV) och utbyggnaden av modeller utrustade med dess hybridsystem. Deras plan för att minska CO2-utsläppen i praktiken kräver att elektrifieringen ska vara fullt utbyggd till 2030. Från 2030 ska andelen eldrivna fordon ökas.