Suzuki S-Cross 2022: priser och egenskaper

Den Suzuki S-Cross 2022 är efterföljaren till SX4 S-Cross byggdes 2013. Med en biffig design och reviderad interiör kommer den också som en hybrid och 4 × 4-driven. Vi har information om utrustningen Comfort och Comfort + och priset på den kompakta SUV:n.

Suzuki S-Cross kommer att börja säljas 2022 för 29 290 euro. “SX4” är fortfarande utsmyckad på baksidan, men tillägget försvinner från det officiella namnet på den nya utgåvan. Från utsidan ser den nya japanen mycket mer biffig och robust ut. En kromlist och märkeslogotypen pryder det branta kylargrillen. LED-strålkastarna med automatisk räckviddskontroll och integrerat LED-varselljus ingår i standardutrustningen.

Suzuki S-Cross 2022: priser och egenskaper

Den modernt designade bakdelen med en liten takspoiler och nyformade baklyktor ser också mer kantig ut. Underkörningsskyddet är markerat på det avtagna bakklädet. En titt in i interiören ger intrycket av en rejäl ansiktslyftning snarare än en ny upplaga. Förutom placeringen av pekskärmen har lite förändrats här. Den omgjorda instrumentpanelen bär nu skärmen ovanför ventilationsöppningarna, som mäter sju tum eller, med den översta Comfort +-utrustningen, valfritt nio tum.

Då hör även ett panoramaskjutbart glastak till. Inget har förändrats i bagageutrymmets volym från 430 till 1269 liter, och måtten på 4,5 meter på höjden och 1,79 meter på bredden förblir desamma för Suzuki S-Cross (2022).

Suzuki S-Cross 2022: priser och egenskaper

Suzuki S-Cross 2022 Hybrid

Under huven på Suzuki S-Cross fungerar den 1,4-liters fyrcylindriga turbon med 129 hk och 48-V mildhybridstöd, känd från SX4 S-Cross. Bensinmotorn utvecklar ett vridmoment på 235 Newtonmeter och överför kraften till framhjulen via en sexväxlad manuell växellåda. S-Cross finns som tillval som Comfort+-version med 4 × 4-drift och sexväxlad automat.

✓ Du kan också kontrollera:

Föraren kan använda vridreglaget för att välja mellan körlägena Auto, Sport, Snow och Lock. Med Lock överförs kraften stelt till båda axlarna i förhållandet 50:50. Under andra halvan av 2022 kommer Suzuki att skicka in S-Cross i racet som en hybrid med en nyutvecklad förbränningsmotor, motorgenerator och automatiserad manuell växellåda.

Suzuki S-Cross 2022: priser och egenskaper

Tillverkaren har ännu inte meddelat den rent elektriska räckvidden. När det gäller säkerhet och komfort erbjuder den nya utgåvan av den kompakta SUV:n aktivt bromsstöd, adaptiv farthållare med stop & go-funktion, en 360-graderskamera, ett filbytesvarningssystem och en dåsighetsassistent som varning för döda vinkeln, trafik skyltigenkänning och beroende på utrustning Parkeringsassistent. Den Suzuki S-Cross förväntas vara tillgänglig för beställning i början av 2022.