Suzuki Jimny 2022: priser och egenskaper

Den populära Suzuki Jimny 2022 sågs som en lång version under provkörningar. Vi har den senaste SpyShot och uppdaterad information för dig.

Den populära Suzuki Jimny har länge bara funnits som nyttofordon. Men nu har en version med lång hjulbas (LWB = Long-Wheelbase) av Suzuki Jimny upptäckts.

En lång version av Suzuki Jimny verkar nära nog att röra vid, eftersom en prototyp av det ikoniska 4 × 4-fordonet upptäcktes under provkörningar. På grund av stränga utsläppsregler, som produktionsfordonet, kunde det endast säljas som ett nyttofordon och bör börja på cirka 21 000 euro.

Suzuki Jimny 2022: priser och egenskaper

Exteriör design

Dessa prototyper av Suzuki Jimny med lång hjulbas tyder på att inte mycket har förändrats visuellt jämfört med produktionsversionen av den kompakta 4 × 4.

Den främre delen behåller det slitsade kylargrillen och retrofacket, medan den bakre delen fortfarande har lågt hängande bromsljus och ett reservhjul på bakluckan som kan öppnas från sidan.

Den verkliga förändringen är den förlängda hjulbasen, vilket resulterar i en längre kropp. Inte mycket har förändrats utseendemässigt, men det verkar finnas en längre bakruta och tak. Det finns en möjlighet att denna bil kan vara en tidig prototyp. Eftersom Suzuki Jimny endast är tillgänglig som nyttofordon på grund av strängare emissionsbestämmelser i Europa, blir versionen med lång hjulbas just det. Det betyder att du har två säten fram och ett stort lastutrymme bak. Det återstår att se om detta kommer att utformas som en stängd trunk eller som en öppen lastyta …

✓ Du kan också kontrollera:

Den längre hjulbasen innebär också mer utrymme baktill på denna Jimny, så den passar nog bättre som ett vanligt arbetsfordon än produktionsfordonet.

Däremot bör ett infotainmentsystem med stöd för Android Auto och Apple CarPlay samt ett inbyggt satellitnavigeringssystem ingå. De ytterligare bekvämligheterna är begränsade till luftkonditionering och en liten display i urtavlor och instrument.

Suzuki Jimny 2022: priser och egenskaper

Suzuki Jimny 2022 interiör

Den långa axelbasen Suzuki Jimny har samma 1,5-liters naturliga bensinmotor som produktionsmodellen. Den utvecklar 102 hk och ett vridmoment på 130 Nm, som överförs till alla fyra hjulen via en femväxlad manuell växellåda.

Chansen är naturligtvis stor att Suzuki kan ta detta som en möjlighet att introducera en modernare motor, möjligen en av de mildhybrid 1,0-litersmotorer som finns i Swift .

Suzuki Jimny 2022 priser

Det finns fortfarande ingen officiell kommentar om Suzuki Jimny LWB, men det är möjligt att den utökade versionen av den charmiga kompakta 4 × 4 kommer att presenteras 2021. Om så är fallet förväntas försäljningen starta 2022.

Priserna kommer att vara lite högre än produktionsfordonet, så var beredd att spendera cirka 21 000 euro.