Subaru Outback 2023: priser och egenskaper

Subaru presenterade den fräscha Outback 2023 på 2022 New York International Auto Show, och vi kunde inte bli mer förvånade. Vi är vana vid Outbacks billiknande estetik, men den nya varianten är väldigt annorlunda.

Subaru Outback 2023: priser och egenskaper

Den har nu ett mer robust, SUV-liknande utseende som påminner om Subaru Solterra och Toyota bZ4X, med ett aggressivt främre stötfångarskydd som sträcker sig under de reviderade strålkastarna. Vi är fortfarande inte övertygade av utseendet, men års Subaru Outback 2023 är den sportigaste versionen av den globalt populära kombibilen.

Subaru Outback 2023: Vad är nytt?

Subaru Outback 2023 har inte bara en lastbilsliknande grimas, utan också en förstärkt grill, nya dimljus och biffiga hjulhus för att fullborda den spårklara effekten. Om du inte gillar utseendet kan du åka nya Outback Wilderness för 2022 utan de yttre förändringarna. Nytt för 2023 är tillgången på Subarus 2,5-liters boxer-fyra i Outback Onyx Edition-utförande, som tidigare endast erbjöds med den turboladdade 2,4-liters boxer-fyran i den tidigare Outback Onyx Edition XT.

Andra funktioner i den nya Onyx Edition inkluderar 18-tums lättmetallfälgar, en tvåfärgad grå exteriör, en frontskärm, vattentåliga StarTex-säten, två X-Mode terrängkörningslägen och ett reservdäck i full storlek.

Subaru Outback 2023: priser och egenskaper

Subaru har inte släppt det officiella specifikationsbladet ännu, men alla modeller har elektriska dörrlås, välkomstljus, en ljudisolerad vindruta, främre och bakre USB-A-portar, dubbla 12-volts likströmsuttag och tryckknappsfällbara baksäten . Uppdaterade bekvämlighetsfunktioner inkluderar trådlös Apple CarPlay och Android Auto.

Val av motor och transmission

Outback 2023 kommer som standard med en naturligt sugande 2,5-liters boxer-fyra som producerar 182 hk och 176 lb-ft vridmoment. erbjudanden. Högre trimnivåer får en kompressormatad 2,4-liters flat-twin-motor med 260 hk och 277 lb-ft.

Kraften skickas till alla fyra hjulen via ett symmetriskt fyrhjulsdriftsystem med aktiv vridmomentvektor, fordonsdynamikkontroll och X-Mode med kontroll i backe – en ganska tung vridare, men det betyder helt enkelt att 2023 års Outback kan hantera mer utmanande terräng än bara grässtigar. En Lineartronic CVT-växellåda med åttastegs växlingsläge och växlingspaddlar på ratten är standard.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Subaru Outback 2023 bränsleekonomi

Tack vare den aerodynamiska kombidesignen och CVT-växellådan är Subaru Outback en ganska bensinslukare med tanke på att den är standard med fyrhjulsdrift. Enligt Subaru får Outback 2.4 Turbo uppskattningsvis 23 poäng i staden och 30 på motorvägen 2023, medan basmotorn på 2,5 liter kan gå 600 miles på en bensintank. Dessutom kan Outback 2.4 turbo väga upp till 3 500 lbs. pull, de flesta i Outback-uppställningen.

Subaru Outback 2023: priser och egenskaper

Avancerad säkerhetsarkitektur

Subaru Outback 2023 är baserad på samma sjunde generations äldre plattform som tillverkaren kallar SGP (Subaru Global Platform). För 2023 års Outback optimerade Subaru chassit, som nu är 70 procent styvare vad gäller vridstyvhet och främre fjädring, och 100 procent styvare i de främre och bakre hjälpramarna. Subaru hävdar att nya Outbacks chassi absorberar 40 procent mer energi vid en krock.

✓ Du kan också kontrollera:

Naturligtvis kommer Outback 2023 som standard med Subarus EyeSight förarassistanssystem, en svit av högteknologiska säkerhetshjälpmedel som adaptiv farthållare, filcentrering, förarens fokusminskning, helljusassistans och en backkamera. Ytterligare säkerhetsfunktioner såsom frontmonitor, automatiskt backbromsningssystem och head-up display är tillgängliga.

Subaru Outback-garanti

Nya Subaru Outback kommer med en 3-års, 36 000 mils stötfångargaranti och en 5-års, 60 000 mils drivlinagaranti. Det finns alternativ för att förlänga fabriksgarantin. Innan du bestämmer dig, se till att läsa den här användbara guiden.

Subaru Outback 2023: priser och egenskaper

Subaru Outback 2023 priser och tillgänglighet

Subaru Outback 2023 är tillgänglig i Base, Premium, Onyx Edition, Wilderness, Limited och Touring trimnivåer. Officiell prissättning kommer att tillkännages inom kort, men förvänta dig att MSRP startar på under 30 000 € för basversionen och upp till 42 000 € för toppklassiga Touring.

Volvo Grupp A