Subaru Legacy 2023: priser och egenskaper

Subaru Legacy 2023 kommer med en fräsch exteriör, ett uppdaterat infotainmentsystem och fler säkerhetsfunktioner. Den nya Legacy förblir unik i ett krympande hav av en gång så populära mellanstora sedaner, och det är den enda med standardfyrhjulsdrift.

Subaru Legacy 2023: priser och egenskaper

Legacy 2022 kommer till återförsäljare i sommar. Men om du gillar en krispig grill och en mer aggressiv familjesedan kanske du vill vänta på den ansiktslyftade 2023-varianten.

Subaru Legacy 2023: Vad är nytt?

Subaru Legacy 2023 har en större grill, en ny uppsättning LED-strålkastare, uppdaterade dimljus och ett nytt stötfångarskydd. Den kommer att fortsätta att erbjudas i Base, Premium, Sport, Limited och Touring XT trimnivåer, som den tidigare Legacy. Men Sport har nu den mer kraftfulla 2,4-liters turboladdade motorn med 260 hk och 277 lb-ft. vridmoment som endast var tillgängligt i Limited XT- och Touring XT-trimningarna i 2022 Legacy.

Subaru Legacy 2023: priser och egenskaper

Legacy Sport har också en röd accent över grillen, grå spegelkåpor, en grå bakspoiler och 18-tums grå lättmetallfälgar, medan LED-dimljus, ett elektriskt taklucka, sportavstämd fjädring och navigering är standard.

Alla Subaru Legacy 2023-modeller levereras som standard med fjärrkontroll utan nyckel, välkomstljus, komplett elektrisk utrustning och ett däcktrycksövervakningssystem med individuella hjuldisplayer.

Subaru Legacy 2023: priser och egenskaper

Andra förbättringar inkluderar standard trådlös Apple CarPlay och Android Auto-stöd med 11,6-tums Starlink infotainmentdisplay, som är standard från Legacy Premium och framåt. Den grundläggande infotainmenten består av en sjutums pekskärm och en instrumentdisplay.

Standard boxermotor och CVT-växellåda

Nya Subaru Legacy Base, Premium och Limited har en 2,5-liters boxer fyra som ger 182 hk och 176 lb-ft. av vridmoment. Det är inte den peppiga halvkombi trots dess 2,5-liters slagvolym, men Subaru säger att den kommer att leverera 35 mpg kombinerat och upp till 600 miles räckvidd på en full tank med gas.

Subaru Legacy 2023: priser och egenskaper

Legacy Sport och Touring XT får å andra sidan den 2,4-liters turboladdade boxermotorn, som EPA uppskattar kan nå 24 km/h i staden och 32 km/h på motorvägen. Oavsett motor har varje 2023 Legacy en Lineartronic CVT automatisk växellåda med åtta-växlad manuellt läge och växlingspaddlar på rorkulten.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Snygg och bekväm inredning

En av Subaru Legacys bästa tillgångar är dess värde för pengarna, och det gäller även varianten från 2023. Legacy Premium levereras som standard med Subarus All-Weather Package, som inkluderar en 10-vägs justerbar förarstol, tvåzons automatisk klimatkontroll och en läderratt med 360 graders uppvärmning.

Subaru Legacy 2023: priser och egenskaper

Legacy Limited erbjuder även start med tryckknapp, perforerad läderinteriör, uppvärmda baksäten och ett premiumljudsystem från Harman Kardon. Äntligen har Legacy Touring XT ventilerade framsäten, nappaläderklädsel med silversömmar, elmanövrerad taklucka, kromdörrhandtag, satinspegelkåpor och en frontskärm.

Subaru Legacy 2023: priser och egenskaper

Standard säkerhetsfunktioner

Alla Legacy 2023-modeller kommer som standard med åtta krockkuddar och Subaru EyeSight-paketet, som inkluderar adaptiv farthållare, filbytesvarning, förkollisionsbromsning och filbytesvarning.

Subaru Legacy 2023: priser och egenskaper

Dessutom har Legacy Sport och Touring XT ett förarfokusreduceringssystem som använder en infraröd kamera och ansiktsigenkänningsteknik för att upptäcka tecken på distraktion eller dåsighet vid ratten. Dessutom har Legacy Touring XT en vidvinkel monokamera som fungerar med EyeSight för att bättre upptäcka cyklister och fotgängare i låghastighetskorsningar.

Subaru Legacy 2023: priser och egenskaper

Subaru äldre garanti

Subaru Legacy 2023 lämnar fabriken med en treårig, 36 000 mils stötfångaregaranti och en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti. Om du är orolig för långsiktiga underhållskostnader, kan en utökad garanti ge extra trygghet. Den här användbara guiden ger dig mer information om Subarus utökade garantier.

Subaru Legacy 2023: priser och egenskaper

Subaru Legacy 2023 Priser och tillgänglighet

Subaru Legacy 2023 kommer att nå återförsäljare i höst. Subaru Legacy tillverkas vid Indiana Automotive Plant i Lafayette. Priset är ännu inte tillkännagivet, men vi förväntar oss att det rekommenderade detaljpriset ligger mellan 25 000 € och 37 000 € beroende på utrustningsnivå.