Subaru Forester 2023: priser och egenskaper

Subaru har gett sin populära och bästsäljande crossover en grundlig makeover, inifrån och ut, för 2022 års modell. Därför är det, förutom ett högre grundpris, inga större förändringar i 2023 års Subaru Forester. Forester är ett av ett antal nya fordon som har blivit dyrare att köpa – inte minst på grund av den pågående pandemin, kriget i Europa och den växande bristen på chips.

Subaru Forester 2023: priser och egenskaper

Instegsnivån Forester 2023 börjar nu på 27 620 EUR (inkl. 1 225 EUR destinationsavgift), cirka 1 300 EUR mer än Forester 2022. Det är intressant att Subaru höjde priset på Forester 2022 med 500 EUR i mitten av året . Den utomhusförberedda Forester Wilderness firar sin comeback 2023 och erbjuder fortfarande 9,2 tum markfrigång, robust fjädring och 17-tumshjul med Yokohama Geolandar terränggummi.

Subaru Forester 2023: Motor & transmission

2023 Subaru Forester drivs fortfarande av en 2,5-liters flat-fyra som producerar 182 hk och 176 lb-ft vridmoment. Siffrorna kan se bra ut på pappret, men vi saknar de eldsprutande, turboladdade boxerfyrorna från forna Foresters, särskilt de rallyfärdiga STi-versionerna från tidigt 2000-tal. Typiskt för Subaru (med undantag för BRZ), alla Foresters har symmetrisk fyrhjulsdrift, medan en Lineartronic kontinuerligt variabel automatisk växellåda (CVT) är det enda transmissionsalternativet.

Subaru Forester 2023: priser och egenskaper

Trots bristen på fart, erbjuder Forester 2023 bra bränsleekonomi. EPA-uppskattade siffror är 26 i staden, 33 på motorvägen och 29 kombinerat (även om den robustare Wilderness Trim inte fungerar lika bra i bränsleekonomiavdelningen). Forester kan bogsera upp till 1 500 lbs, men Wilderness Trim är klassad till 3 000 lbs när den är rätt utrustad.

Standard säkerhetsanordningar

2023 Subaru Forester levereras som standard med biltillverkarens EyeSight förarassistansteknik. I paketet ingår adaptiv farthållare, filbytesvarning och kollisionsvarnare.

Subaru Forester 2023: priser och egenskaper
Subaru Forester 2023: priser och egenskaper

Utrustningsnivåer & priser

2023 Subaru Forester finns i sex trimnivåer: Base, Premium, Sport, Wilderness, Limited och Touring. Nedan hittar du en allmän översikt över standardutrustningen och priserna på de enskilda utrustningsvarianterna.

✓ Du kan också kontrollera:

Bas

Som redan nämnts börjar Forester på ingångsnivån på 27 620 euro. Den har helelektrisk utrustning, dubbla USB-portar, 17-tums stålfälgar, fjärrkontroll utan nyckel och en 6,5-tums infotainmentpekskärm med Apple CarPlay och Android Auto-anslutning. Bluetooth, automatisk klimatkontroll och LED-strålkastare är också standardutrustning. Tillvalspaketet för 625 euro erbjuder även takreling och 17-tums aluminiumfälgar i silverlook.

Subaru Forester 2023: priser och egenskaper

bonus

Premien börjar på 30 620 euro. Den har en förarstol med tio lägen (med svankstöd), takreling, panoramatak, insynsskydd bak, nyckellöst insteg, läderklädd ratt, två bakre USB-portar och tryckknappsstart. Standardpaketet för alla väder inkluderar uppvärmda framsäten, uppvärmda ytterbackspeglar och ett avisningssystem för vindrutetorkare.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Subaru erbjuder Forester Premium med ett tillvalspaket (1 165 euro) som inkluderar avancerade förarassistanssystem som automatisk nödbromsning, upptäckt av döda vinkeln, filbytesassistent och varning för tvärtrafik bak. Dessutom har Forester Premium X-Mode med backe descent assistant, som ger ännu mer körintelligens i svåra situationer. Andra funktioner inkluderar en elektriskt manövrerad baklucka med automatisk stängning och höjdminne.

Subaru Forester 2023: priser och egenskaper

sporter

Priserna för Subaru Forester 2023 Sport börjar på 32 190 euro. Den har X-Mode med dubbla funktioner (för förbättrade terrängegenskaper), blanksvart exteriör, svarta 18-tumshjul, en bakre takspoiler och orangea accenter inifrån och ut. Den har också fler körassistansfunktioner som dödvinkelövervakning, automatisk nödstyrning, korstrafikvarning och filbytesassistent.

Ett tillvalspaket (1 645 euro) lägger till en åttatums pekskärm med Subaru Starlink, ett premiumljudsystem från Harman Kardon, en eldriven baklucka och en automatisk backbroms.

vildmark

Med ett rekommenderat pris från 35 245 euro, bygger Wilderness på premiumutrustningen och är väl utrustad för att utforska vildmarken. Förutom tjock gummitrampning och ökad markfrigång, har Wilderness ett skräddarsytt sexkantigt galler, takreling i stegestil, unika LED-dimljus, främre glidplatta, hjulhusskydd och en matt svart bländskydd för huven. Det finns även golvmattor för alla väder, en bagagehylla och StarTex-stoppning.

Subaru erbjuder ett tillvalspaket för Wilderness som inkluderar en eldriven baklucka, Harman Kardon-ljudsystem och en åtta-tums infotainmentpekskärm.

Subaru Forester 2023: priser och egenskaper

Begränsad

Den begränsade utrustningsvarianten börjar på 34 300 euro och har alla utrustningsfunktioner i Premium-varianten, men erbjuder också ett flertal extrafunktioner som svarta 18-tums lättmetallfälgar, ytterbackspeglar i karossfärg med integrerade blinkers, en 8-tums pekskärm för infotainment, en tvåzons automatisk klimatkontroll och perforerad läderklädsel.

Limited har ett tillvalspaket på 1 695 € med uppvärmd ratt, tom-tom navigationssystem, automatisk backbroms och Harman Kardon ljudsystem.

Turné

Toppmodellen av Forester börjar på 37 720 euro. Den har 18-tums mörkgrå lättmetallfälgar, spegelkåpor i satinkrom, LED-dimljus, silver takreling, silver bak och sidokjolar samt krommärken. Ytterligare komfort och lyxiga funktioner inkluderar en 10-vägs elförarstol med två minneslägen, en 8-vägs elpassagerarsäte, uppvärmda baksäten, LED-interiörbelysning och en inredning i svart eller sadelbrunt koskinn.

Subaru Forester 2023: priser och egenskaper

Subaru fabriksgaranti

2023 Subaru Forester har en stötfångargaranti på tre år och 36 000 kilometer och en drivlinagaranti på fem år och 60 000 kilometer. Den utökade garantin kan löna sig om du kör en mängd över genomsnittet.

Volvo Grupp A