Subaru Ascent 2024: priser och egenskaper

De Subaru Ascent 2024 kommer att träffa återförsäljarna i höst nästan oförändrat, efter att ha fått omfattande design- och tekniska uppdateringar för 2023. Ascent är Subarus största fordon i Nordamerika och har tre rader med sittplatser för upp till sju eller åtta vuxna. Debuterade 2019 och tävlar i ett mycket konkurrenskraftigt segment delat av etablerade modeller som Ford Explorer, Honda Passport och Kia Telluride dominerade, för att nämna några.

Subaru Ascent 2024: priser och egenskaper

Men med standard fyrhjulsdrift, turboladdning och en måttlig nivå av avancerade säkerhets- och infotainmentsystem förblir Ascent ett stabilt val för en kapabel och mångsidig familje-SUV.

Subaru Ascent 2024: Vad är nytt?

Subaru Ascent 2024 ärvde förändringarna från den tidigare modellen, som en ny frontgrill, nydesignade LED-strålkastare och omdesignade bakljus. 2023 Ascent kom som standard med en 11,6-tums infotainmentpekskärm som finns på alla trimnivåer av 2024 Ascent. Dessutom är alla nya Ascents utrustade med Harman Kardon QuantumLogic-ljudsystemet och Cabin Connect-systemet, som gör att föraren kan kommunicera med passagerarna på tredje raden.

Subaru Ascent 2024: priser och egenskaper

Standard 4WD & bränsleekonomi

Alla Subaru Ascents är utrustade med en 2,4-liters fyrcylindrig turboladdad boxermotor som utvecklar 260 hk och 277 Newtonmeters vridmoment. Motorn är kopplad till en kontinuerligt variabel automatisk växellåda (CVT) med åtta virtuella växlar och paddelväxlare för manuell växling, som skickar kraft till alla fyra hjulen via symmetrisk fyrhjulsdrift med X-Mode och Hill Descent Control. Med denna drivlina kan Ascent dra upp till 5 000 pund.

Subaru Ascent 2024: priser och egenskaper

Varianterna Onyx Edition, Limited och Touring har en strömlinjeformad X-Mode-funktion med inställningar för Snow/Dirt och Deep Snow/Mud. Och trots sin allvädersförmåga och robusthet får Ascent en EPA på 21 stad, 27 motorvägar och 23 tillsammans.

Säkerhetsutrustning för Subaru Ascent 2024

Subarus EyeSight är standard på alla Ascent, oavsett klädselnivå. I paketet ingår adaptiv farthållare, filbytesvarning, korstrafikvarning, dödvinkellarm, automatisk bakbroms med mera.

Subaru Ascent 2024: priser och egenskaper

Subaru Ascent 2024 trimnivåer och priser

2024 Subaru Ascent erbjuds i sex utrustningsnivåer: Base, Premium, Onyx Edition, Limited, Onyx Edition Limited och Touring. Nedan finner du en översikt över standardutrustningen och priserna på de enskilda utrustningsvarianterna. De icke-bindande rekommenderade priserna inkluderar en destinationsavgift på 1 295 €.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Subaru Ascent bas

Grundversionen av Subaru Ascent är ett fynd på 35 490 euro. Den har ett brett utbud av standardutrustning som vridbara LED-strålkastare, trezons klimatanläggning fram, klimatkontroll bak, 18-tums lättmetallfälgar, backkamera, 11,6-tums infotainmentpekskärm, trådlös smartphone-anslutning och släpstabilitetsassistent.

Subaru Ascent 2024: priser och egenskaper

Subaru Ascent Premium

Premium börjar på 38 090 euro och finns som SUV med sju eller åtta sittplatser. Den har all standardutrustning i grundvarianten och erbjuder även extrafunktioner som elektriskt justerbar förarstol, läderratt, insynsglas bak och ett allväderspaket med uppvärmda ytterbackspeglar och vindrutetorkare och avisningssystem. Dessutom har den ytterligare EyeSight-säkerhetsfunktioner som automatisk backbromsning, filbytesassistent och varning för korsande trafik.

Komfortpaketet för åttasitsiga erbjuder även nyckelfri åtkomst, startknapp, elektrisk baklucka och automatiskt avbländande speglar för en extra kostnad på 1 460 euro. Dessa funktioner är standard på sjusitsiga Ascent Premium.

Subaru Ascent Onyx Edition

Edition Onyx finns endast som sjusitsig och kostar från 42 890 euro. Den kännetecknas av ett svart yttre skal och 20-tums hjul. Som standardutrustning ingår LED-dimljus, elmanövrerad taklucka, StarTex-klädsel med gröna sömmar, nyckellöst insteg, startknapp och uppvärmd ratt.

Subaru Ascent Limited

Priserna för Limited börjar på 43 190 euro. Den har ett 12-vägs justerbart förarsäte med svankstöd och minne, läderklädsel, uppvärmda säten i andra raden, krom utvändigt, 20-tums mörkgrå lättmetallfälgar och sidospeglar med integrerade blinkers. Ytterligare säkerhetsfunktioner inkluderar bland annat ett distraktionssystem för föraren och automatisk backbromsning.

Subaru Ascent 2024: priser och egenskaper

Ascent Limited har ett tillvalspaket på 3 550 $ som inkluderar ett Harman Kardon-ljudsystem med 14 högtalare, panorama-måntak, infällbart lock och surround-view-monitor.

Subaru Ascent Onyx Edition Limited

Till ett grundpris på 47 890 euro kombinerar Onyx Edition Limited alla utrustningsfunktioner i sjusitsiga Onyx Edition och Limited, inklusive allt innehåll i Limited-tillvalspaketet. Dessa inkluderar Harman Kardon-ljudsystemet med 14 högtalare, ett elektriskt taklucka och ett infällbart bagagerumsskydd.

Subaru Ascent Touring

Från 49 790 €, Ascent Touring har skräddarsydda funktioner som ett blanksvart galler, dörrhandtag i krom och elvikbara dörrspeglar i satinkrom. Annan standardutrustning inkluderar accenter i trälook, perforerat brunt nappaläder, ventilerade framsäten, ett Harman Kardon QuantumLogic-ljudsystem, en 180-graders främre kamera och en sjusits ​​interiör.

Subaru Ascent Fabriksgaranti

2024 Subaru Ascent lämnar Lafayette, Indiana-fabriken med en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti och en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti. Varje Subaru-fordon, inklusive Ascent, har möjlighet att förlänga fabriksgarantin.

Foton & källa: SUBARU Germany GmbH.

Volvo Grupp A