Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper

Subaru Ascent 2023 är fortfarande en del av den första generationens variant som lanserades 2019. Ascent är Subarus första treradiga SUV och är märkets största fordon. Den har plats för upp till åtta passagerare (om än bara) och överraskar med sin vanliga turboladdade boxermotor och standard fyrhjulsdrift.

Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper

Konkurrenter som Mazda CX-9 och Kia Telluride har vassare styling, mer utrymme och en bekvämare körning, medan Hyundai Palisade överlag är lyxigare. Men för priset, med sin kraftfulla turboladdade motor, standard fyrhjulsdrift, förstklassiga säkerhetsfunktioner och uppgraderat infotainmentsystem, är Subaru Ascent ett måste.

Subaru Ascent 2023: Vad är nytt?

Subaru Ascent 2023 har nya stilar som ett mer framträdande galler, nya LED-strålkastare och ett kraftigare stötfångarskydd med luftkanaler längs den nedre kanten som förbättrar luftflödet. Bakdelen får nya C-formade Koniji-bakljus som rundar av designen.

Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper

Inuti har Ascent 2023 en uppdaterad 11,6-tums infotainmentpekskärm i surfplattastil med dedikerade pekkontroller för klimatkontroll, multimedia och X-Mode-inställningar. Apple CarPlay och Android Auto trådlös anslutning är standard på den nya jätteskärmen. Samtidigt låter den senaste Cabin Connect-funktionen framsätespassagerare tala tydligt till passagerarna i baksätet via ett Harman Kardon Quantum Logic surroundljudsystem.

Drivlina och bränsleförbrukning

Varje Subaru Ascent 2023 drivs av en nyutvecklad 2,4-liters turboladdad platt-fyra bensinmotor som producerar 260 hk och 277 lb-ft. av vridmoment som genereras. Motorn överför sin kraft till alla fyra hjulen via en CVT-växellåda med växlingspaddlar på ratten. Subaru hävdar en EPA-uppskattad 21 i staden och 27 på motorvägen, vilket är utmärkt för en treradig familjecrossover.

Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper
Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper

Standard EyeSight körhjälpmedel

Subaru Ascent 2023 är utrustad med den senaste versionen av märkets EyeSight förarassistanssystem. Systemet har nu ett bredare synfält, uppdaterad mjukvara och en elektronisk bromsförstärkare för att fungera bättre under en mängd olika körförhållanden.

Dessutom får EyeSights dubbla kamerasystem en extra vidvinkel monokamera för att upptäcka fotgängare, cyklister och hinder på vägen snabbare och mer exakt än tidigare. Nytt för 2023 är en fyrakameror surround-view monitor som ger en fågelperspektiv över fordonet och dess omgivningar.

Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper
Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper

Standard EyeSight-funktioner inkluderar adaptiv farthållare, filbytesvarning, dödvinkelvarning, korstrafikvarning och automatisk bakbromsning. Dessutom får högre trimnivåer en ny automatisk nödstyrningsfunktion som fungerar med Pre-Collision Braking System för att styra fordonet och undvika en kollision i hastigheter mindre än 80 mph.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

✓ Du kan också kontrollera:

Subaru Ascent 2023 trimnivåer

Subaru Ascent finns i fem trimnivåer: Base, Premium, Onyx Edition, Limited och Touring. Basmodellen är generöst utrustad med styrberoende LED-strålkastare, 18-tumshjul, en åttasitsig kabin, trezons automatisk klimatanläggning och ett ljudsystem med sex högtalare.

Nästa är Ascent Premium, med en sjusitsarshytt som tillval, uppgraderade interiörmaterial, ett elmotoriserat förarsäte och uppvärmda framsäten. Det är viktigt att notera att basen Ascent har en dragkapacitet på 2 000 lbs. har, medan Premium och högre trim har en dragkapacitet på 5 000 lbs. att ha.

Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper
Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper

Subaru Ascent Onyx Edition kommer att erbjudas till och med 2023 med mörklagd exteriör, 20-tums svarta lättmetallfälgar och vattentät Star-Tex-klädsel med unika gröna sömmar. Andra standardfunktioner i Ascent Onyx Edition inkluderar ett tilt- och skjutbart panorama-måntak, X-Mode med Hill Descent Control (också standard på Limited och Touring trimnivåer), och LED-dimljus.

Subaru Ascent Limited har lädersäten, infällbara solskydd, en uppvärmd ratt, 20-tumshjul och kromdetaljer. Ascent Touring i toppklass har interiörbelysning, ventilerade framsäten, ett Harman Kardon-ljudsystem med 14 högtalare, navigering och ett panoramasoltak.

Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper
Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper

Subaru garanti

Subaru Ascent 2023 lämnar fabriken med en treårig, 36 000 mils stötfångargaranti och en femårig, 60 000 mils drivlinagaranti. Beroende på hur mycket du kör kan du dra nytta av en utökad garanti. Innan du bestämmer dig, kolla in den här användbara guiden till Subarus utökade garantier.

Subaru Ascent 2023: priser och egenskaper

Subaru Ascent 2023: Priser och tillgänglighet

Den senaste Subaru Ascent kommer att finnas i amerikanska återförsäljare i höst. Prissättning är ännu inte tillkännagiven, men vi förväntar oss konsekvent högre MSRPs som är typiska för uppdaterade nya modeller. Basversionen av Subaru Ascent kan börja på cirka 34 000 euro, medan Ascent Touring kan börja på 48 000 euro.

Volvo Grupp A