SsangYong Rexton 2022: priser och egenskaper

Efter ett kort uppehåll tillkännagav den koreanska bilindustrin, representerad av SsangYong Motor Company, produktion av en femdörrars SUV SsangYong Rexton 2022 utvecklad på den tekniska grunden av Mercedes-Benz-analogen av samma typ.

Den nya modellen möter behoven hos rika medelålders män som värdesätter sina bilar med en harmonisk kombination av prestanda, körkomfort och verklig terrängpotential.

SsangYong Rexton 2022: priser och egenskaper

Restyling kännetecknades av nya designlösningar i utseende, betydande modernisering av kabininteriören, redigerade fjädring och chassiparametrar.

Potentiella köpare har också ett urval av fyra motorer med modernt höghastighetsgrepp, bränsleförbrukning och driftsegenskaper.

Utanför

SsangYong Rexton 2022: priser och egenskaper

Till skillnad från den tidigare modellen dekorerad med element i retrostil, visar den nya Rexton-kroppen 2022 det sportiga och aggressiva utseendet som är karakteristiskt för amerikanska och japanska stadsjeepar. Traditionellt ser den mest uttrycksfulla och presentabla koreanska SUV:n full ut. Det är noterat:

 • dynamiska profiler av de räfflade kapellsidorna som konvergerar mot framkanten;
 • dekorativ kromplätering av den massiva åttakantiga konturen och texturerade grova mesh av det nya kylarhöljet;
 • C-formade LED-konturer av körljus gjorda av rektangulära block av frontoptik.

Framänden inkluderar: en intressant tolkning av dimljus, en utskjutande massiv stötfångare, ett stort format av ventilationsdiffusorer och tvärgående lameller av ventilationsluftintaget. Terrängföljet i den nya märkesmodellserien kompletteras med en uppsättning uttrycksfulla stegreliefer.

SsangYong Rexton 2022: priser och egenskaper

de SsangYong Rexton 2022 ser mindre aggressiv ut på videor och reklamfoton ur profilperspektivet. Fokus ligger på typiska terrängkroppsproportioner med ett kort motorrum, en nominell lutning på ett platt tak med en uppsättning silver takreling och en bakdel inredd i klassisk crossover-stil. I designen och i designegenskaperna för sidoväggarna:

 • en hög linje av sidoglas;
 • snygga speglar och vågkroppsreliefer som är karakteristiska för tidiga varumärkesutvecklingar;
 • rundade hörn på de rektangulära hjulhusen och blommönster på de 180-tums gjutna aluminiumkomposithjulen.

Hög markfrigång, kompakta kroppssatser, närvaron av en löpbräda och en skyddande vipppanel bekräftar terrängstatusen för den nya 2022 Rexton-modellen, som deklarerats av tillverkaren.

✓ Du kan också kontrollera:

Kanonerna i den klassiska crossover-layouten på baksidan av kroppen har förfinats designmässigt. I uppmärksamhetszonen finns den vanliga kombinationen av en massiv spoiler och en sluttande bakruta, ett vertikalt plan dekorerat med företagssymboler och stegvisa reliefer på bakluckan, märkesgrafik av kilformade parkeringsljus.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

SsangYong Rexton 2022: priser och egenskaper

I det nedre segmentet av aktern uppmärksammas designen av monoblock-kroppssatsen och det diagonala skottet. Den nya karossdesignen utvärderades positivt av deltagarna och besökarna vid företagspresentationen.

Inre

Utvidgningen av programmet och förbättringen av kvaliteten på efterbehandlingsmaterialen för den femsitsiga sedanvolymen kompenserar endast delvis för den konservativa designstilen. Särskilt:

SsangYong Rexton 2022: priser och egenskaper
 • digital städning utlovas endast i toppversionen;
 • sidoekrarna på multifunktionsratten och mittkonsolen är överbelastade med många små knappar och strömbrytare;
 • informationsinnehållet i 7-tums Media Command-skärmen lämnar mycket övrigt att önska.

I motsats till modernt bilmode finns det massiva omkretsar av luftdeflektorer och konsoler designade i stil med tvåtusendelar med aktivatorer av komponentalternativ. Inte mycket bättre är utseendet på tunneln, som kommer med en nominell lista över organisation, inklusive ett kylskåp, som ligger i armstödsområdet.

Det finns inga klagomål på sätenas komfort och ergonomi. Framstolarna har fullt sidostöd, tre justeringsområden, värme och ventilation. Bristen på liknande bekvämligheter kompenseras delvis av den andra radens soffa med gott om plats för var och en av de tre förarna.

SsangYong Rexton 2022: priser och egenskaper

Efter en enkel ombyggnad av den bakre soffan ökar lastvolymen i bagageutrymmet från standard 678 till 2086 liter.

Tekniska egenskaper

Karossmåtten på 4755×1900 och 1840 mm, som ursprungligen ingick i SUV:ns layout, förblev oförändrade i den nya versionen. I de strukturella skillnaderna för chassit Sang Yong Rexton 2022:

 • lätt sparram;
 • bekväm för sin klass fjäder multi-länk fjädring;
 • en komplett uppsättning effektiva skivbromsar, krängningshämmare och aktiva säkerhetssystem.
SsangYong Rexton 2022: priser och egenskaper

Volymen på den grundläggande 2,2-liters dieselmotorn lämnade utrymme för en ökning av effekten från 178 till 199 hk. och öka den maximala dragkraften upp till 440 Nm. Motorns prestandaegenskaper är fullt implementerade av en 8-växlad automatisk växellåda med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift från Hyundai Transys-serien.

Provkörningen är klar, resultaten meddelas senare. Enligt tillförlitliga data är den genomsnittliga förbrukningen av tjockolja per 100 km endast 7,3-7,6 liter.

alternativ och priser

På världsmarknaden tillkännages den nya 2022 årsmodellen av Sang Yong Rexton i två huvudmodifieringar. Priset på basmodellen i rubel är 45 000 euro, kostnaden för toppmodellen är 200 000 dyrare.

konkurrenter

konkurrenter är Mitsubishi Pajero Sporter , Toyota Highlander , Hyundai Santa Fe , Jeep Grand Cherokee och Kia Mohave.

Volvo Grupp A