SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper

Efter långa förseningar bröt SsangYong Korando e-Motion slutligen skyddet i juni 2021. Korando e-Motion är SsangYongs första annonserade elfordon och produktionen startade den 14 juni 2021.

SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper

design egenskaper

de SsangYong Korando 2022 e-Motion har en modifierad front, vilket är typiskt för ICE-BEV-konverteringar, eftersom kylbehovet är lägre i en elbil. Ssangyong sa att designen av e-SUV:n är inspirerad av naturen, särskilt djur som har utvecklats för att anpassa sig till sin miljö, såsom en hajs fenor och fjäll för att minska vattenvindmotståndet, vilket visar designmognad med en dynamisk stil.

SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper
SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper

Istället för ett övre galler har den elektriska Korando en ren och slät kroppsfärgad finish med ett e-Motion-märke. Dessutom finns det en konkav och strukturerad yta istället för den svarta panelen mellan lamporna. Den omformade nedre stötfångaren har en prickad sektion nära dimljushusen med en blå markering. Strålkastarna har också blå accenter för att signalera den miljövänliga körningen under huven.

Det finns några distinkta signaler på sidorna av Korando e-Motion, men de är inte så omfattande. Spegelhuset är delvis hållet i blått, samt en highlight på de bakre dörrpanelerna. Den aerodynamiska designen på 17-tumshjulen är unik för den helelektriska varianten av Korando. Ett laddningslock på vänster framskärm täcker elbilens laddningsport.

SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper
SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper

Det finns några mindre designändringar baktill. Den helelektriska Korando har bakljus i klarglas och Korando-skrift på kromlisten mellan dem. Dessutom har den en blå SsangYong-logga och e-Motion-märke på samma plats där ICE-varianten har Korando-märket. Bokstaven ”e” på e-Motion-märket är blå, och den sportigare bakre stötfångarplattan är helt blå.

Enligt SsangYong bryter den elektriska suven ny mark i karossdesign och använder olika material för maximal effektivitet. En skrymmande men ändå aerodynamisk kontur används, och stilen är lämplig för stadskörning. Förbättringar i energieffektivitet inkluderar en aluminiumhuv, ett stängt galler för att minska vikten, förbättra aerodynamiken och sänka fordonets tyngdpunkt.

SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper
SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper

Inredningen på Korando e-Motion skiljer sig inte från dess ICE-dispenser. SsangYong har tillämpat ett tvåfärgat blått och svart färgschema, där blått betonar modellens miljövänlighet.

SsangYong har utrustat det nya elfordonet med några av de bästa teknologierna det har att erbjuda, som t.ex B. ett 12,3-tums virtuellt instrumentkluster, ett 9-tums Infocon pekskärm infotainmentsystem med Apple CarPlay och Android Auto, en trådlös smartphoneladdare och 8-vägs elektriskt justerbara framsäten med 4-vägs ländryggsjustering för förarsätet med mera. Företaget kallar kombinationen av ett digitalt instrumentkluster och pekskärm för infotainmentsystem i modellerna för ”Blaze Cockpit” och använder samma varumärke i den elektriska suven.

Korando E-Motions ADAS-svit inkluderar Adaptiv farthållare (ACC), Hastighetsbegränsning, Driver Attention Alert (DAA), Lane Keeping Assist (LKA) och Autonomous Emergency Braking System (AEB) med fotgängardetektering.

✓ Du kan också kontrollera:

specifikationer

de Ssang Yong Korando e-Motion använder en enda elmotor som snurrar framhjulen. Denna motor har en effekt på 140 kW (188 hk) och 360 Nm i vridmoment. Ett LG Chem-batteri på 61,5 kWh driver motorn. Den erbjuder en räckvidd på cirka 339 km eller 211 miles i WLTP-cykeln. Snabbladdning till 80 % SoC tar cirka 33 minuter. Topphastigheten är begränsad till 156 km/h (97 mph) för att skydda räckvidden. Föraren kan justera bromsregenereringsnivån med skovelväxlare bakom ratten.

SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper

SsangYong erbjuder en räckviddsbesparande värmepump i Korando e-Motion. Räckvidden för ett elfordon kan minskas avsevärt på vintern eftersom låga temperaturer ökar det inre motståndet hos litiumjonbatterier. Dessutom går det åt mer energi till kabinuppvärmningen. En värmepump används för att övervinna denna naturliga brist med minskad effektivitet på vintern.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Första recensionerna

Shropshire Star testade SsangYong Korando e-Motion i Storbritannien och fann att det var en prisvärd modell. Granskningen konstaterar att den är tystare att köra än Korando bensin- och dieselvarianter, och det beror inte bara på den elektriska drivlinan. SsangYong har vidtagit åtgärder för att minska buller med ytterligare ljudisolering i karosspanelerna och bakom instrumentbrädan. En ny hjälpram leder också till minskade vibrationer. Accelerationen är linjär, inte spännande, men snabbare än ICE Korando. Räckvidden under mediaritten var mycket nära den officiellt angivna siffran på 211 mil.

konkurrenter

SsangYong Korando e-Motion skulle konkurrera med lite mindre elektriska stadsjeepar som Hyundai Kona EV och Kia e- rostfritt stål tävla. Kona EV erbjuder en räckvidd på 305 km (190 miles) med batteripaketet på 39,2 kWh och en räckvidd på 484 km (301 miles) med ett batteripaket med utökad räckvidd på 64 kWh. de Kia e-Niro finns tillgänglig med samma batteripaket. Den kan färdas 289 km (179 miles) i standardkonfigurationerna och upp till 455 km (282 miles) i konfigurationerna med utökad räckvidd.

Pris & releasedatum

Den 15 september 2021 skickade SsangYong den första satsen av Korando e-Motion till Europa från den sydkoreanska hamnen Pyeongtaek. De första enheterna gick till elbilsvänliga europeiska länder som Tyskland och även Storbritannien. Partiet bestod av 200 enheter, och företaget sa i ett blogginlägg (på SsangYong ALLTID) den 24 september 2021 att försäljningen på de första marknaderna skulle starta i november 2021, vilket inte gick enligt plan.

SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper

I Storbritannien listar SsangYongs webbplats början av 2022 som försäljningsstartdatum. Clive Messenger, den nyligen utnämnde försäljningschefen för SsangYong UK, har expertis inom elfordonsområdet och förväntas ta på sig Korando e-Motion-lanseringen som sin första stora roll. Enligt Shropshire Star kommer SsangYong att erbjuda Korando e-Motion i ELX, Ventura och Ultimate trim, prissatta till £31,995 (inklusive PiCG), £34,995 och £37,995 respektive.

Spanien är en av de första lanseringsmarknaderna för Korando e-Motion. Här erbjuder SsangYong suven i utrustningsvarianterna Urban och Limited till ett pris av 36 000 euro respektive 39 000 euro. I Nederländerna börjar priserna för Korando e-Motion på 39 990 euro.

SsangYong Korando 2022: priser och egenskaper

Senare i år kommer SsangYong att presentera en ny mellanstor elektrisk SUV (kodnamn: SsangYong J100). Efter den här modellen kommer den att introducera en elektrisk pick-up, men förverkligandet av planerna beror på hur snabbt de nya ägarna rör sig med väckelseplanen.

Ssangyong Korando 2022 e-Motion på väg till Australien och Nya Zeeland

SsangYong Korando e-Motion kan också gå till Nya Zeeland och Australien. Det kan vara den billigaste elbilen i regionen. Drive har fått bekräftelse från SsangYong Australia att införandet av Korando e-Motion i Australien ”övervägs”. När det gäller lanseringen i Nya Zeeland har Stuff-märkets lokala återförsäljare sagt att den nya elektriska SUV:n ”definitivt” är i pipelinen.

År 2021 redovisade SsangYong i Australien en vinst under första halvåret för första gången sedan starten i november 2018, rapporterade Chosun Biz den 27 augusti 2021. Ssangyongs försäljning i Australien och Nya Zeeland ökade med 114 % och 43 % från år till år. -år. och under första halvåret 2021. Dessutom kommer Nya Zeelands höga ambitioner för elfordon att stärka affärsfallet för Korando e-Motion i regionen. Räkna med att lanseringen sker senare i år.

SsangYong Korando 2022 E-Motion i Sydkorea

SsangYong tar emot förbeställningar för Korando E-Motion i Sydkorea. Den nya elektriska SUV:n kommer att börja på företagets hemmamarknad inom E3-trim till 40 565 000 KRW (25 127 £) och kommer att erbjuda E5-trim till 45 987 000 KRW (28 486 £).

Ssangyong förvärvades av Edison Motors

Enligt rapporter från Sydkorea har den sydkoreanska biltillverkaren Ssangyong Motor sålts till ett konsortium ledd av Edison Motors för 305 miljarder won (255 miljoner dollar). Det Mahindra-ägda varumärket har kämpat för att gå med vinst i ett antal år, och försäljningen föll med 21 procent 2021. Under perioden mellan januari och september 2021 redovisade Ssangyong en rörelseförlust på 238 miljarder won av sin totala försäljning på 1,8 biljoner won, säger rapporter.

Tillbaka 2010 förvärvade Mahindra varumärket med en andel på 75 procent i hopp om att återuppliva försäljningen och föra det till internationella marknader. Affärsplanen blev dock inte som Mahindra hade hoppats, och Ssangyong förvandlades till en skuld snarare än en lönsam filial. Följaktligen avslutade Mahindra sina investeringar i Ssangyong men kämpade för att hitta köpare till det sydkoreanska varumärket. Detta resulterade i att Ssangyong ansökte om konkurs med ett utestående lån på 100 miljarder won. Med Edison Motors nu i förarsätet, kommer konsortiet att försöka vända utvecklingen av det krångliga varumärket med nya elbilslanseringar.

Ssangyong utökar återförsäljarnärvaron i Storbritannien

Ssangyong Motors är mitt uppe i en snabb expansion i Storbritannien. Trots den globala försäljningsnedgången på grund av halvledarbrist, fortsätter varumärket att utöka sin närvaro i Storbritannien med upp till 16 nya återförsäljare som öppnade förra året, rapporterar AM Online. 14 av dessa var tidigare Mitsubishi-anläggningar och varumärket planerar att expandera ytterligare under 2022.

De nya återförsäljarna finns representerade i bland annat Peterborough, Pershore, Hull, Bicester och Southampton. Varumärket kommer inte att trycka på pausknappen när som helst eftersom det planerar att expandera till 75 återförsäljare i mitten av 2022. Utan förskottsbetalningar, fri skyltning och inga avgifter för specialverktyg och datordiagnostik har varumärket lockat potentiella återförsäljare.

Dave Rose, chef för franchising på SsangYong Motors UK, firade denna massiva återförsäljarexpansion, sa: ”Vi har stora planer på att utöka nätverket ytterligare under de kommande 12 månaderna och om vi uppnår de planerna kommer vi att vara helt överlyckliga.”

Volvo Grupp A