Skoda Superb 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Den nya 3:e generationen Skoda Superb (2022) Liftback introducerades 2015. Fordonet är baserat på Volkswagens modulära MQB-plattform.

Jämfört med sin föregångare är bilen mer tekniskt avancerad och lättare, men också större.

Skoda Superb 2022: specifikationer, pris, releasedatum

exteriör

Nya Skoda Superb 2022 har en mer aggressiv design. Jämfört med den tidigare generationen av modellen med sina släta karosslinjer uttrycks utseendet på den nya bilen i brutna och kantiga linjer och ytbehandlingar förknippade med den bohemiska kristallen från vilken det tjeckiska flaggskeppet kommer. Den ser solid ut, som det anstår en affärssedan.

”Ansiktet” på nya Superb börjar med en ”facetterad” motorhuv som bär tillverkarens logotyp, som sluttar ner till märkets signatur vinkelgrill. Till höger och vänster om gallret finns en lika kantig, trasig strålkastare.

Den sexkantiga öppningen på det andra kylargrillen, som förbinder de rektangulära dimljusen, lyser igenom under bikakegrillen.

Skoda Superb 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Vi kan säga att profilen på Skoda Superb 2022 är unik – ”Skoda-liknande”, som påminner om Audi A6 C7-modellen.

Det ”facetterade temat” fortsätter här i axellinjen, som går genom hela kroppen från den främre till den bakre optiken, såväl som i den nedre delen av dörrarna och stötfångarna. En korrekt, solid och imponerande bild framträder.

Bakdelen följer Volkswagens stil och är slankare jämfört med framsidan och sidorna, vilket ger intrycket att formgivarna fick slut på fantasi när de designade.

Det enda som ser intressant ut här är strålkastarna, som upprätthåller det signaturdesignade konceptet.

bil interiör

När du tittar på interiören i nya Skoda Superb 2022 vet du att du har att göra med en modell från VW AG – du ser den tyska praktiska och pragmatism.

Kvalitetskonstruktion, kvalitetsmaterial, en smart layout och en rad intressanta märkeslösningar inom Simply Clever-konceptet, inklusive två paraplyer i speciella fack i ytterdörrarna.

Skoda Superb 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Föraren har en ganska stor treekrad multifunktionsratt, som inte skiljer sig mycket från andra modeller av MQB-plattformen.

Den traditionella instrumentgruppens layout, med den ursprungliga analoga hastighetsmätaren och varvräknarfaten och en informationsdisplay däremellan.

På höger sida finns ett stort trapez av luftventiler, under vilket infotainmentsystemet med en ganska stor skärm. Dess funktionalitet beror på versionen. Under finns den omdesignade klimatkontrollpanelen som har blivit vackrare och bekvämare.

Framsätena på nya Skoda Superb 2022 är inte precis riktmärket för ergonomi, men de är lagom bekväma och rymliga. Det finns dock ett visst intryck av deras platthet.

Den är ganska bekväm och rymlig på en baksoffa, i detta avseende är Superb 3 en av de bästa i sin klass. Men det kommer inte att vara bekvämt för den tredje, centrala passageraren – den höga centrala tunneln kommer att vara det främsta hindret.

Egenskaper

Som redan nämnts är karossen på den nya Skoda Superb 2022 baserad på den modulära MQB-plattformen, tack vare vilken den har ett rikt utbud av moderna extra- och säkerhetssystem, ett brett utbud av motorer och ganska bekväm fjädring.

Skoda Superb 2022: specifikationer, pris, releasedatum

Flaggskeppet kommer som en 5-dörrars, 5-personers liftback och har följande mått: längd 4 861 mm, bredd 1 864 mm, höjd 1 468 mm och hjulbas 2 841 mm.

Fordonets tjänstevikt är 1 425 – 1 500 kg. Bagageutrymmet är 625 liter som standard eller 1 761 liter med nedfällda baksäten.

✓ Du kan också kontrollera:

Modellen är utrustad med oberoende fjädring: McPherson fram och Multilever bak. Bromsarna är skivbromsar på båda axlarna, men ventilerade fram. Hjulen är 215/60 R16, 215/55 R17. Markfrigången är 149 mm.

Effektområdet för den ryska versionen av Skoda Superb 3 inkluderar följande motorer:

  • 1,4 liters TSI med 125 hk och 150 Nm vridmoment;
  • 1,4-liters TSI:n levererar 150 hk och ett vridmoment på 250 Nm;
  • 1,8-liters TSI med 180 hk och 320 Nm vridmoment;
  • 2,0-liters TSI med 220 hk och 350 Nm vridmoment;
  • 2,0-liters TSI med 280 hk och 350 Nm vridmoment.

1,4- och 1,8-motorerna är kopplade till antingen en sexväxlad manuell eller en robotiserad sjuväxlad DSG-låda, med undantag för 125hk-motorn som endast levereras med manuell växellåda.

Motorerna på 220 och 280 hk fungerar endast med den 6-växlade DSG-roboten, där den kraftfullare motorn även går att beställa i en 4×4-version. Fyrhjulsdrift finns även för 150 hk motorn med manuell växellåda.

Pris

Skoda Superb 3 (2022) finns i fem utrustningsnivåer: SUPERB COMBI, SUPERB COMBI SCOUT.

Hur högt är priset? Nya Skoda Superb 2022 är prissatt till 40 260 EUR och 52 210 EUR, enligt återförsäljarens officiella webbplats.

recensioner

Körsträcka nu 16 000 mil, första service, ingen olja påfylld – mycket överraskande. En lätt turbofördröjning kan observeras i de första varvtalen. Förbrukningen på motorväg vid hastigheter 100-110 km/h är 5,5 – 5,6 liter/100 km, vid hastigheter 120-130 km/h ökar den till 6,0 liter. Det gör mig glad. I hastigheter på 120 km/h och mer är han rädd för sidvindbyar. Interiören har 5 poäng (jag har Alcantara).

Motorn går tyst och mjukt. Ett underhållsfritt bälte för livet (det är lite överraskande och inte särskilt tydligt). Bagageluckan gnisslar någonstans under klädseln.