Skoda Kodiaq 2022: priser och egenskaper

Fyra år har gått sedan Skodas största crossover lanserades. Så det är dags för lite förändringar. Det tjeckiska företaget arbetar redan med uppdateringar och testmodellen har upptäckts på gatan. Vi är på väg att få ett typiskt ansiktslyft som kommer att innebära reviderad styling, men innovationer är också möjliga i andra aspekter. Vi pratar förstås om interiören och utbudet av motorer.

Skoda Kodiaq 2022: priser och egenskaper

Kom dock ihåg att det mesta kommer att förbli detsamma. Mekaniken förblir orörd i alla fall, medan även stylingförändringarna bör förbli ganska subtila. Å andra sidan kan vi se några ändringar av motorsortimentet för vissa marknader.

Skoda Kodiaq 2022 ansiktslyftning

Den Skoda Kodiaq 2022 kommer med flera förändringar, och denna estetiska blir den viktigaste. Testmodellen har redan upptäckts och är kamouflerad precis där du förväntar dig att den ska vara. Självklart pratar vi om fram och bak. Framtill förväntar vi oss förändringar i områden som grillen och stötfångaren. Om du är bekant med Skoda-modeller vet du mycket väl att dess designers inte gör stora förändringar under produktionscyklerna. Därför bör förändringar inom dessa områden hållas ganska subtila.

Detsamma gäller den andra änden. Visst kommer det att bli en del revideringar, speciellt på bakluckan, där vi förväntar oss nya ”Skoda”-bokstäver. Dessutom har vi kunnat göra revideringar inom områden som en bakre stötfångare, bakljus etc. Slutligen räknar vi med typiska halvcykeluppdateringar som nya färgalternativ, nya hjul och liknande.

✓ Du kan också kontrollera:

Inre

Invändiga förändringar kommer sannolikt inte att bli så många. Enkelt, den nuvarande modellen har redan en ganska snygg kabin full av högkvalitativa material och en ganska konservativ estetik som alltid åldras snyggt. Så det bästa vi kunde se var nya färgscheman, samt lite nya material och trim i vissa områden. En annan sak vi förväntar oss är företagets nyaste infotainmentsystem med en större pekskärm och den senaste mjukvaran.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Skoda Kodiaq 2022: priser och egenskaper

Å andra sidan förblir hela kabinlayouten densamma. Med en hjulbas på nästan 110 tum ligger Kodiaq ganska nära mellansegmentet. Så det är inte konstigt att alla varianter har tre rader. Tredje raden är förstås inte lika rymlig som vissa av de större 7-sitsarna, men det är bra att veta att stolarna går att flytta, vilket är mycket positivt vad gäller flexibiliteten.

Skoda Kodiaq 2022 motorer

När det kommer till drivlinan förblir det mesta sig likt. Den Skoda Kodiaq 2022 kommer att fortsätta med ett brett utbud av motorer som omfattar flera bensin och dieselalternativ. Faktisk räckvidd beror på marknaden, men du kan räkna med välkända 1,4 och 2,0 liters TSI-motorer med ett effektområde mellan 125 och 220 hk. Naturligtvis finns det även kända TDI-enheter från 150 till 240 hk.

Vi förväntar oss en ny plug-in-hybridversion för Skoda Kodiaq Facelift 2022 . Vissa källor föreslår också att den bästa vRS-dieselmodellen tas bort från den australiensiska marknaden och ersätts med något som drivs av bensin.

Skoda Kodiaq 2022: priser och egenskaper

Skoda Kodiaq 2022 releasedatum och pris

Det exakta startdatumet för Skoda Kodiaq 2022 är fortfarande ett mysterium. Vi är dock ganska säkra på att den kommer mycket tidigare än vanligt, kanske redan nästa sommar. När det kommer till pris börjar den nuvarande modellen i Storbritannien på cirka 26 000 £ och vi förväntar oss inga större förändringar i det avseendet heller.

Volvo Grupp A