Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper

Nästan oupptäckta, med minimalt med kamouflage, jagade de den nya Skoda Karoq 2022 ansiktslyftet. Den kompakta suven från det tjeckiska företaget har dykt upp på några spionbilder bredvid nya Fabia. En ansiktslyftning som visar den nya bilden fram och bak och som kommer att dyka upp som en 2022-modell i slutet av året.

Utvecklingen av Skoda Karoq Facelift 2022 rullades ut kamouflerad under nästan ett års tester. Vi såg den kompakta suven från det tjeckiska märket senast på en testdag i de österrikiska alperna. På den tiden bar Skodas mellanklassmodell det karakteristiska svartvita kamouflage som dolde det nydesignade utseendet. Men dessa nya spionbilder är de mest avslöjande hittills.

Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper

Med en presentation planerad till andra halvan av året har Karoq minimalt med kamouflage som döljer en tunnare och mer tredimensionell grill, som man ser på  Kodiaq  och  Enyaq iV, och tunnare strålkastare som nu är mer integrerade i grillen. , samtidigt har de andra strålkastarna behållits, om än lite större nu. Det stora luftintaget som går över golvet från ena änden av stötfångaren till den andra har också designats om.

Den förnyade Skoda Karoq ansiktslyftet kommer i slutet av året

Den Skoda Karoq Facelift 2022 kommer att utrustas med LED-strålkastare och ett nytt ljus signatur, så alternativet att matris LED strålkastare kommer att finnas kvar. Bakifrån håller piloterna den glödande “C”-formade stilen, men strålkastarna är uppdaterade. En subtil ansiktslyftning som ger den en modernare twist och är en av märkets viktigaste modeller. Inuti kommer det också att finnas nya funktioner som, förutom den nya ”Laura”-assistenten, kommer att lyfta fram ett nytt infotainmentsystem med en högre upplösning pekskärm.

✓ Du kan också kontrollera:

Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper

Varumärket kommer också att erbjuda Apple CarPlay och Android Auto, samt en arsenal av förarsäkerhetsassistenter. Förbättringarna avrundas av nya material som är mer behagliga att ta på och nya kombinationer av klädsel och färger som ökar kvaliteten och komforten ombord.

Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper

Skoda Karoq Facelift, som kommer att börja säljas i slutet av året, kommer också att ha ett reviderat mekaniskt utbud som kommer att behålla praktiskt taget alla motorer som har optimerats för maximal effektivitet. Bensinmotorn, 1.0 TSI med 110 PS, 1.5 TSI med 150 PS och 2.0 TSI med 190 PS, medan 2.0 TDI kommer att fortsätta erbjuda sina 150 PS, men även 115 PS. Förutom den 7-växlade dubbelkopplingsautomaten DSG kommer serien även ha framhjuls- och fyrhjulsdriftalternativ på de starkaste.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Karossdesign Skoda Karoq 2022

De mest märkbara förändringarna ägde rum i modellens utseende. Framtill finns nya avsmalnande strålkastare med steg och bredare sexkantsgaller. Luftintagsområdet i stötfångaren fick en annan konfiguration med L-formade linjer på sidorna. Karoq huvudoptik är nu diodstandard och matrisblock finns som tillval.

Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper

Bak har strålkastarna och diffusorn reviderats och spoilern på bakluckan har gjorts längre. Bakljustekniken är utrustad med dioder som standard och dynamiska körriktningsvisare visas i medelstora och dyra utrustningsvarianter.

Justeringar av de yttre karossdelarna samt införandet av nya skyddspaneler för bränsletanken och optimerade fälgar ur aerodynamisk synvinkel har minskat fordonets aerodynamiska motstånd med 9 %. Samtidigt reviderades paletten av färgalternativ – den inkluderade två nya metalliska färger: orange och grå. Sportline-versionen kännetecknas traditionellt av en specifik dekor. Kylargrillen, sidorutorna och takrelingarna är i svart högglans, medan bakrutorna är tonade. Sportline-fälgar har en speciell design – deras storlek är 18 eller 19 tum.

Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper

Inredning och utrustning

Salon Karoq behöll den tidigare konfigurationen efter resultatet av redesignen, förutom att diodbelysningen korrigerades. Dessutom har modellen fått nya utrustningsvarianter där material från återvunna plastflaskor används.

Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper

Crossoverns instrumentbräda är redan digital i den initiala konfigurationen – på en 8-tumsskärm med fast grafik. I dyra versioner visas en mer avancerad 10,25-tumspanel med fem anpassningsbara skärmprofiler.

Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper

Linjen på huvudenheterna förblev orörd. Grunden är fortfarande Swing-mediasystemet med en 6,5-tumsskärm, följt av Bolero och Amundsen med en 8-tumsskärm, Columbus med en 9,2-tums pekskärm är den mest sofistikerade.

Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper

Utrustningslistan för Skoda Karoq 2022 kommer att utökas med en elektrisk drivning för att justera passagerarsätet fram och ett automatiskt bromssystem vid backning. Även bilar i Europa kan utrustas med VarioFlex baksäten, som erbjuder många ombyggnadsmöjligheter. Den ursprungliga bagageutrymmets volym när den är installerad ökar från 521 till 588 liter. Om sätena tas bort från kupén når kapaciteten 1 810 liter medan en konventionell soffa med ryggstödet nedfällt bara rymmer 1 630 liter.

Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper
Skoda Karoq 2022: priser och egenskaper