Rolls-Royce Phantom 2022: priser och egenskaper

Den nya generationen (den åttonde) av det brittiska lyxsedanmärket presenterades i juli två tusen och sjutton. Rolls-Royce Phantom VIII är baserad på en aluminiumplattform som tillverkaren beskriver som “Architecture of Luxury”. Sedanen finns i en standard och en lång version.

Rolls-Royce Phantom 2022: priser och egenskaper

exteriör

Utsidan av den nya modellen har inte genomgått några radikala förändringar, de är bara evolutionära till sin natur. I princip är det vettigt, eftersom en bil som Rolls-Royce Phantom ska se igenkännlig och imponerande ut.

Framsidan av nya Rolls-Royce Phantom (2022) kännetecknas av ett kraftfullt, rektangulärt galler med många vertikala ribbor och en imponerande övre ram som innehåller de två bokstäverna “R” – tillverkarens logotyp – och ovanför den den traditionella statyetten “Spirit”. of Ecstasy” – en symbolisk representation av gudinnan Nike.

Rolls-Royce Phantom 2022: priser och egenskaper

Den smala, avlånga strålkastaren är integrerad i ett urtag på sidorna av kylargrillen. Under stötfångaren finns två små luftintagsöppningar på varje sida, och längre ner finns ett stort, smalt spår på ett annat galler.

Sett från sidan ser limousinen lika imponerande ut och har den omisskännliga silhuetten av ett brittiskt bilmärke. Den har en nästan rektangulär framände, stora dörrar och en sluttande taklinje som rinner in i bagageutrymmet.

Stora speglar på nya Rolls Royce Phantom Gen 8 installerade på sidan av dörrarna och stora hjul med flera ekrar av märket. Avlastningen på sidan av fordonet är minimal.

Baksidan visar fordonets status. Det finns en hajfensantenn upptill, med ett ganska smalt fönster nedanför och ett relativt kort bagagelucka med trim.

De breda “höfterna” är utrustade med de karakteristiska vertikala Rolls-Royce-ljusen. Undertill sitter en bred och stilren stötfångare med stora trapetsformade avgasrör integrerade i stötfångarens nedre del.

bil interiör

Interiören i Rolls-Royce Phantom VIII kan sammanfattas med ett ord: lyx. Det finns överallt, både i främre och bakre stolsraden. Tillverkaren hävdar att endast de finaste materialen används – läder, trä, metall, glas och plast är alla eliminerade.

Det påpekades för övrigt att den brittiska tillverkaren är en ivrig anhängare av klassiska kontroller och aldrig kommer att använda pekskärmar. Sedanens förare får en ganska stor multifunktionsratt, precis rätt storlek för alla ovanstående material.

Rolls-Royce Phantom 2022: priser och egenskaper

Bakom finns ett infällt virtuellt instrumentkluster med tre mätare. Till höger finns ytterligare en digital infotainmentpanel och naturligtvis den traditionella analoga klockan.

Undertill är luftgallren och ett par funktionstangenter integrerade i en stor dekorativ träinsats. Under det finns multimediakontrollfältet och under det är klimatkontrollpanelen.

✓ Du kan också kontrollera:

Det finns inget behov av att tala om bekvämligheten med nya Rolls-Royce Phantom 2022, och det finns inte heller något behov av att säga att de åkande kommer att vara trånga i något område. En titt på den höga kvaliteten på materialen och den delade bakre bänken, uppdelad i två lyxiga säten, och allt blir självförklarande.

Egenskaper

Rolls-Royce Phantom VIII är en fyradörrars lyxsedan med plats för max fyra personer. Fordonet har följande övergripande mått: längd – 5 762 mm (-77 mm jämfört med föregående generation), bredd – 2 018 mm (+29), höjd – 1 646 mm (+8) och hjulbas – 3 552 mm (-19). Bagagevolymen är vanligtvis inte specificerad för dessa fordon.

Rolls-Royce Phantom 2022: priser och egenskaper

Fordonet är utrustat med en aktiv luftfjädring som automatiskt anpassar sig till vägbanan i hastigheter upp till 100 km/h. För övrigt är landstället nu fullt styrbart. Ventilerade skivbromsar är installerade fram och bak.

Under huven på nya Rolls-Royce Phantom 2022 finns en 6,75-liters dubbelturbo V12-motor med en effekt på 563 hk. Motorn är kopplad till en åttastegad ZF-automatlåda.

Pris

Hur höga är kostnaderna? Enligt den officiella återförsäljarens webbplats börjar priset på nya 2022 Rolls-Royce Phantom på 915 400 euro.