Renault Megane E-TECH 2022: priser och egenskaper

Renault har släppt de första bilderna på märkets nya elbil, Renault Megane E 2022 . Elektro Megane bör komma ut på marknaden 2022 och imponera med sitt utbud, prestanda och modernitet. Vi har bilder och uppdaterad information till dig.

Renault Megane E-TECH 2022: priser och egenskaper

Fler detaljer om den nya elbilen har nu publicerats. Renault Megane E är planerad att komma ut på marknaden 2022. Läs vidare för mer information.

  • Nya bilder på kommande Renault Megane E
  • Kommer att heta Megane E-Tech Electric eller Megane E.
  • Styling som liknar eVision-konceptet
  • 217 hk elmotor bekräftad
  • Batteriet på 60 kWh har en räckvidd på 450 kilometer
  • Inga bensin- eller dieselmotorer erbjuds
  • 130 kW snabbladdningsfunktion möjlig
  • Marknadslansering 2022

Renault har äntligen släppt några fler bilder på kommande Megane E. Hela karossen gör inte mycket för att dölja linjerna i denna nya elbil. Eftersom inga konventionella bensin- eller dieselmotorer är planerade för den nya modellen kommer Megane E att vara ett alternativ till modeller som Volkswagen ID.3 och  Citroen e-C4 .

Renault Megane E-TECH 2022: priser och egenskaper

Bilen på dessa bilder är inte en färdig kopia, men den ger en bra uppfattning om hur nya Renault Megane E kommer att se ut.

Likheterna mellan den och eVision-studien är tydliga. Megane E behåller en smal, kontinuerlig strålkastardesign, medan den nedre halvan av den främre stötfångaren har mer distinkta vertikala fjäderben. De bakre bågarna är inte riktigt lika expansiva som eVision, och sidospeglarna ser ut som traditionella enheter istället för konceptets bakåtvända kameror.

Baksidan av nya Megane E har behållit mycket av det som gjorde eVision så distinkt. Den långa bakljusdesignen har nu en smal vit rand som sträcker sig över hela längden, och den brant sluttande taklinjen och den minimala bakruteytan är slående lika.

Batteri och räckvidd

Megane E erbjuds med ett 60 kWh batteripaket, vilket bör ge den en räckvidd på upp till 450 kilometer. Det är samma siffror som eVision, men förvänta dig att olika batteristorlekar kommer att erbjudas så snart Megane E börjar säljas.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Renault Megane E-TECH 2022: priser och egenskaper

Konceptet med Megane eVision ska också vara kompatibelt med 130 kW laddpunkter, så att den kan laddas från 0 till 80 % på cirka 30 minuter. Även om inget officiellt har meddelats ännu, är det mycket troligt att serien Megane E även kommer att erbjudas med denna snabbladdningsfunktion.

✓ Du kan också kontrollera:

Motorer och kraft

Produktionsversionen av Megane E kommer med en 217 hk elmotor som överför all kraft till framhjulen, vilket borde ge den ett livligt utseende. Det finns en möjlighet att mer kraftfulla versioner kommer att introduceras senare.

Eftersom de nuvarande Megane RS- och Trophy-modellerna med bensinmotorer har 296 hk vardera skulle det vara trevligt om en eldriven version med denna effekt erbjuds.

Renault Megane E-TECH 2022 interiör

Liksom exteriören kommer även interiören på kommande Megane E att göras om helt. Trenden i de flesta nya elbilar nuförtiden är en minimalistisk design med två eller tre digitala skärmar och ett minimum av fysiska knappar.

Som teaserbilden (ovan) visar har den traditionella analoga instrumentdisplayen ersatts av en helt digital display, och det finns även en stor pekskärm på instrumentbrädan.

Renault Megane E-TECH 2022: priser och egenskaper

Interiören är så reducerad att det inte ens verkar finnas en fysisk körväljare på mittkonsolen (även Renault Zoe elektriska supermini har en sådan). Det verkar dock finnas ett antal knappar längst ner på pekskärmen som ser ut som snabbvalsknappar.

Hur rymlig interiören kommer att bli vet man ännu inte, även om måtten på Renault Megane E och nuvarande Nitro verkar i stort sett lika. Tack vare det plattare golvet som möjliggörs av eldriften borde interiören erbjuda lite mer utrymme.

Renault Megane 2022 priser och säljstart

Renault har redan bekräftat att nya Megane E kommer ut på marknaden 2022 – det vill säga att det finns en chans att den produktionsklara bilen presenteras före slutet av 2021.

Volvo Grupp A