Renault Kadjar 2022: priser och egenskaper

Utvecklingen av den andra generationen av Renault Kadjar 2022 är på väg att nå sin slutspurt. Renaults kompakta SUV genomgår en stor översyn med det tydliga syftet att hänga med Peugeot 3008 och Nissan Qashqai , två av riktmärkena i kategorin. Upptäck nycklarna till nya Kadjar när vi får ett smakprov på hur dess design kommer att se ut genom repliker.

Renault är involverat i många projekt. Bland dem finns varken mer eller mindre än generationsväxlingen av hans kompakta SUV. Den andra generationen av Renault Kadjar är snart verklighet. Utvecklingsprocessen är långt framskriden och är redan på gränsen till slutspurt. Det franska märket är medvetet om vikten av C-SUV-segmentet och har därför bestämt sig för att riskera mer med sin modell för att kunna attackera kategorins riktmärken.

Renault Kadjar 2022: priser och egenskaper

Under de senaste månaderna har vi haft flera möjligheter att   komma närmare utvecklingen av den  nya Kadjar 2022 genom de slående iakttagelserna av prototyper. Nu när projektet går in i sitt slutskede, är det den perfekta tiden att samla all information och se över nyckelnycklarna till den nya generationen som redan anländer vid horisonten.

En stor renovering för Renault Kadjar 2022

Kadjaren genomgår en totalrenovering. Exteriördesign, kabin, motorer, teknisk utrustning etc. Baserat på de senaste spionbilderna från våra fotografer och de olika rapporterna som finns, har replikerna skapats för att illustrera denna artikel och låta oss upptäcka hur den nya Kadjar kommer att se ut.

Jämfört med modellen som vi fortfarande kan hitta hos våra återförsäljare är skillnaderna anmärkningsvärda. Kadjar 2 kommer att anta Renaults nya designspråk. En designfilosofi som lämnar mjuka former bakom sig för att falla tillbaka på motsatsen. Raka linjer, kantiga ytor och kort sagt mycket utmärkande egenskaper för att visa din personlighet.

Renault är fast besluten att attackera Peugeot 3008 och Nissan Qashqai frontalt, två av de stora referenserna som förnekar ledarskap i segmentet kompakta SUV. Det är känt internt med koden ”HHN”. Det kommer att presentera en front där grillen kommer att vara huvudpersonen. En grill som ansluts direkt till belysningsgrupperna i form av bokstaven C. Stötfångaren kommer att visa stora luftintag.

Baktill är de nya bakljusen anordnade horisontellt och avlånga för att förstärka känslan av bredd. Den upphöjda bälteslinjen, tillsammans med det sluttande taket och formen på hjulhusen, är också avgörande för en mycket intressant ensemble. Nya Renault Mégane E-Tech Electric, Renaults efterlängtade elbil, har haft en enorm inverkan på designprocessen.

Ny Renault Kadjar interiör

Utanför boxen, om vi hade möjlighet att kliva in i nya Kadjar, skulle vi snabbt befinna oss i en teknisk miljö. Det kommer att ta ett stort steg i anslutning och automatisering, och dra nytta av Renault-koncernens senaste framsteg inom dessa områden. Den integrerar det nya infotainmentsystemet, som möjliggör användning av alla typer av digitala tjänster. Både det digitala instrumentklustret och multimediasystemets display bildar ett enda nyckelelement så att föraren känner sig omgiven av en digital miljö.

En kompromisslös satsning på elektrifiering

När det gäller den mekaniska delen av nya Kadjar, som vi har nämnt i tidigare publikationer, bygger den på elektrifiering utan ursäkt. Den nuvarande modellen är endast tillgänglig med konventionella bensinmotorer. Detta kommer att förändras drastiskt. En av de stora nyheterna blir utseendet på den nya 1,2-liters TCe-motorn från Renault. Ett block publicerat i den nya generationen av Kadjar.

Denna nya motor kommer att vara nyckeln till framtida Renault-hybrider. Det blir inga dieselmotorer. Allt kretsar kring bensin. Däremot kommer 48-volts lätta hybridmotorer (MHEV) och hybridvarianter att finnas tillgängliga för oss. E-tech-teknik kommer att stå i fokus och den nyutvecklade 1,2 TCe-motorn kommer att vara avgörande. En 1,3 liters TCe 12 volt lätt hybridmotor erbjuds också.

Framhjulsdriften kommer att vara huvudpersonen, men det kommer också att finnas plats för 4 × 4-modellerna. Det kommer även att vara möjligt att välja mellan manuell växellåda och automatisk växellåda.

✓ Du kan också kontrollera:

Nya Renault Kadjar kommer att blåsa liv i en modellfamilj

Renaults planer för nya Kadjar går långt utöver ett enkelt generationsskifte. Målet är att skapa en riktig ”Kadjar-familj”. Det kommer en långsträckt modell, en sorts Grand Kadjar som  kommer att konkurrera med  Peugeot 5008 , samt en SUV-coupé-variant för att locka uppmärksamheten från allmänheten som söker en sportigare och mer dynamisk image.

Det är fortfarande några månader kvar till debuten av nya Kadjar. Dessutom måste vi vänta till nästa år 2022 för att se de första enheterna i våra återförsäljare. Vi kommer att hålla ett öga på alla nyheter om detta mycket viktiga projekt. Och är att C-SUV-segmentet utgör en bra del av bilförsäljningen i Europa.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Renault Kadjar 2022: priser och egenskaper

Renault ger en mer dynamisk stil till Renault Kadjar 2022 vs 2021

För att vinna tillbaka en mer passande plats måste den som nu blir underdog i Frankrike göra det bättre inifrån och ut.

Kadjar 2 kommer därför att fortsätta att utveckla sin nuvarande stil. Utan att vara en revolution, eftersom Renault just nu fokuserar på designkontinuitet, kommer den att använda de senaste stilkoderna som särskilt kan ses på Mégane showbil, både framtill med varselljusen under strålkastarna och där. med ett lätt band som sträcker sig över hela fordonets bredd.

Å andra sidan kommer Kadjar 2 att ha rätt till en intern revolution som kommer att ge skärmarna en höjdare då vi kunde se de första bilderna av framtidens Mégane och som kommer att ta den form som vi kunde se för Morphoz-konceptet år 2020, särskilt på nivån för mittkonsolen.

Om nuvarande Kadjar lägger stor vikt vid komfort, som den japanska kusin Nissan Qashqai däremot kör, är den betydligt mindre dynamisk än 3008:an eller nya Arkana. Även här en berättelse om filosofi. Och köparen är ofta föraren, man måste smickra sitt ego för att få checken påskriven.

Trots allt förblir Kadjar, 2021, ett mycket bra fordon, på vilket vi kan få fina rabatter på grund av dess för närvarande dåliga skick och det närmar sig slutet av dess livslängd.

Vilken version av Renault New Models 2022 ska du välja?

Lustig fråga, eller hur? Inte så mycket i verkligheten.

För att ge plats åt Scénic bestämde sig Renault för att endast erbjuda sin Kadjar på 5 platser, till skillnad från sina konkurrenter. Med försvinnandet av den kompakta MPV (som Space’s), som inte längre är framgångsrik, kommer Kadjar att betala mycket mer än den nuvarande.

5 eller 7 platser

Den framtida SUV:n bör   erbjuda   tre karosser , med 5 och 7 platser  . Förutom den klassiska 5-sitsiga Kadjar hittar vi en utökad version som erbjuder 7 riktiga sittplatser, precis som sin franska konkurrent redan gör.

Avhuggen

Utöver de två tidigare versionerna kommer utbudet att kompletteras med en ny ”Coupé”-version som konkurrerar direkt med … Arkana, ett mer dynamiskt och sportigt fordon.

Med ett enda fordon tillgängligt i flera versioner som går vidare till lyxklassen kommer Renault att ersätta både nuvarande Kadjar och Scénic och eventuellt även låta serva vissa kunder av Koléos.

Nya hybridmotorer, men ingen diesel i framtidens Renault Kadjar

I slutet av sin livslängd har nuvarande Kadjar inte rätt till hybriddrift. För hans ersättare kommer situationen att vara mycket annorlunda eftersom en ny generation E-TECH-motorer kommer att introduceras.

Alliance kräver att tekniskt sett kommer nya Kadjar alltid att baseras på samma arkitektur som Nissan Qashqai, nämligen CMF-plattformen i sin C/D-version (gemensamt för C-segmentet), men den här gången har varumärket Diamond haft tid att vända det till en riktig Renault.

Om den nuvarande generationen E-TECH är baserad på ett original 1,6-atmosfärsblock från Nissan kommer den framtida generationen att använda en ny motor från Renault, en 3-cylindrig 1,2-liters (kodnamn HR12) kopplad till en hundkoppling (DB45) . Medan Renault är på väg att anta Mitsubishis hybridteknik, har biltillverkaren ändrat sig och kommer att använda sin teknik. Officiellt skulle Mitsubishis teknologi inte uppfylla framtida standarder.

Genom att minska kubikkapaciteten hoppas Renault fortsätta öka i förbrukning och därmed i CO2-utsläpp. Och som bonus ökar motorn i effekt, eftersom den ska erbjudas på 200 hk. och även i 280 hk. i en uppladdningsbar version och fyrhjulsdrift (underlättar överföringen av kraft och vridmoment) tack vare kraften från en andra motor på bakhjulen, omvandlar den till fyrhjulsdrift.

Observera att trots denna prestanda kommer det att vara den första modellen begränsad till 180 km/h, ett meddelande från Luca De Meo som gjorde mycket oväsen, mer än han hade föreställt sig när han talade torsdagen den 6:e.

När 200 hk motorn. bör erbjudas så fort den kommer ut på marknaden 2022, men du måste vänta till 2024 för att versionen på 280 hk ska bli tillgänglig.

Utöver denna nya motor kommer Kadjar att erbjuda 1,3 TCe-blocket i 140 och 160 hk versioner. utrustad med en mikrohybridisering, med en manuell eller automatisk växellåda … Nissan Original CVT. EDC dubbelkopplingsväxellådan verkar inte ingå i detta block.

Och det är inte konstigt att inget dieselerbjudande planeras. Det är inte nödvändigtvis bra att veta att det fortfarande helt klart finns en publik för den här typen av erbjudanden. Ett bevis på detta är med försäljning av 208 dieslar, när Clio måste klara sig utan det …

Renault Kadjar 2022: priser och egenskaper

En produktion som blir kvar i Spanien

Liksom den nuvarande generationen kommer framtida Kadjar också att tillverkas i Spanien vid Palencia-fabriken. Och det kommer inte att vara allt, för, som vi redan har avslöjat, är hela hybriddelen också planerad i Spanien: växellådan dedikerad till E-ETCH-blocket tillverkas i Sevilla, medan den framtida E-TECH HR12-motorn är nu tillägnad Valladolid-växten.

Den framtida Kadjar planerad till 2022

Denna nya Kadjar kommer att presenteras för allmänheten under våren 2022, troligen till försäljning under bilmässan – om den äger rum – under sommaren eller början av september 2022.

Volvo Grupp A