Renault Clio 2022: priser och egenskaper

Den nya kommersiella strategi som Alpine kommer att driva under de kommande åren har redan en markör att publicera. Detta är Renault Clio 2022 Alpine Line. Rombo nyttofordon är utrustad med specifika Dieppe-signaturdetaljer och tekniskt kunnande med en sportigare inställning. Renault Clio Alpine Line kommer att debutera i slutet av 2022.

Vi vet att Alpines strategi under de kommande åren kommer att följa samma linje som specialversionerna av CUPRA och Abarth, sportiga men baserade på konventionella produktionsmodeller från Renault. Situationen för varumärket Diamant tvingar oss att säga adjö till vår utveckling för tillfället.

Renault Clio 2022: priser och egenskaper

Framtiden för Alpine omfattar flera linjer, varav en förvandlar sportverksamheten till en tillvalsutrustningsavdelning som vanligtvis drar in mest pengar. Personalisering är en nyckel som utnyttjas. Men för framtida modeller har Luca de Meo redan bekräftat att riktningen som ska följas helt enkelt är att ge modellerna i serien ett sportigare utseende, efter stilen hos Peugeot-versionerna av GT-linjen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

”Renault Clio 2022” kommer att vara en koffeinfri sportserie av Renault-modeller

Vilket inte betyder att vi även kan se sportigare aspekter i stil med CUPRA på vissa modeller. Med båda alternativen blir skillnaden mot León synlig på asfalten, med en mer dynamisk uppställning, ytterligare en nyckel till León. Dessa är egenskaperna hos den nya ”Alpine Line”-serien, som Renault Clio kommer att debutera 2022 efter sin planerade ansiktslyftning. Rombo-företaget har redan valt ett datum som sammanfaller med 50-årsjubileet för Renault 5.

✓ Du kan också kontrollera:

Detta syfte återspeglas i denna nya kopia av den framtida Renault Clio Alpine Line, med bruksbilen klädd i den traditionella pastellblå Gordini-färgen och speciella kontrasterande detaljer. Den främre delen kommer att erbjuda ett mer aggressivt utseende, med spegelkåpor och fönsteromslutningar i glanssvart samt lättmetallfästen med större diameter.

Renault Clio 2022: priser och egenskaper

De blå bromsoken kommer också att vara slående, liksom den dekorativa lacken med Alpine-emblemet på framskärmarna som löper på längden över sidoflänsen. En speciell stil som även kommer att hitta en motsvarighet med motsvarande atmosfär i interiören: säten i läder och Alcantara med blå detaljer som även är utspridda på instrumentbrädan, aluminiumpedaler eller lameller med alpinprägling på dörrtrösklarna.

Volvo Grupp A