Renault Captur PHEV 2023: priser och egenskaper

Enligt en fransk webbrapport förväntas den ansiktslyftade Renault Captur att presenteras i slutet av 2023. Även om det mestadels är en ansiktslyftning (ny kosmetika), kan interiören förändras för att hålla jämna steg med nuvarande teknik, inklusive 5G. Förutom PHEV kommer en mild hybrid också att finnas tillgänglig, enligt rapporten.

Renault Captur PHEV 2023: priser och egenskaper

förslag

Framtidens renderingar Captur på Auto Moto visar förändringar fram och bak, medan sidorna har förändringar på fälgarna. Framtill visar bilden en ny uppsättning strålkastare och omdesignade DRL:er, som bildar en mjuk S-form som flyter in i stötfångaren. Gallret är också tunnare och har LED-remsor med utvalda intervaller, som bildar en prickad linje till logotypen, som i sig är upplyst.

Stötfångaren är uppfräschad med en stor luftdamm och sidoventiler. Den bakre stötfångaren har också modifierats så att den ser mer lämplig ut för terrängbruk. Bakljusen, även om de fortfarande liknar den nuvarande modellen, är sammanlänkade av en rand med en upplyst Renault-logotyp i mitten.

Renault Captur PHEV 2023: priser och egenskaper

Inre

Enligt rapporten kommer det att ske mindre förändringar inuti, särskilt eftersom Renault redan har moderniserat sin sittbrunn. Men infotainmentskärmen kan se fler anslutningsfunktioner och potentiellt introducera 5G-anslutning. Renault kan också lägga in mer autonoma funktioner i mixen för att förbättra dess säkerhetsbetyg för Captur.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Renault Captur PHEV

Auto-Moto säger inte mycket om specifikationerna för 2023 Captur. De föreslår dock att Renault skulle kunna uppgradera bensinmotorerna till milda hybrider med antingen 12V eller 48V system.

Renault Captur E-Tech PHEV drivs av en 1,6-liters bensinmotor kompletterad med två elmotorer. Den kombinerade motoreffekten är 118 kW/160 hk. Förbränningsmotorn kan leverera 144 Nm i vridmoment, medan elmotorerna genererar 205 Nm. PHEV får ett 9,8 kWh batteri, vilket ger Captur en helelektrisk räckvidd på upp till 50 km. Detta kan användas för de flesta stadspendlar om det laddas regelbundet, enligt Renaults pressmeddelande. På tal om det så förser Renault kunderna med en hemwallbox som kan ladda bilen från 0 till 100 procent på tre timmar.

Renault Captur PHEV 2023: priser och egenskaper

Pris & Lansering

Den omgjorda Renault Captur PHEV förväntas inte presenteras förrän i slutet av 2023 och enligt Automotos rapport kan en fullständig lansering förväntas i början av 2024, med en lansering i Storbritannien som förväntas 2024. Rapporten tyder också på att de extra funktionerna och den lätta inflationen kan driva upp Capturs pris. I Storbritannien lanserade Renault Captur Iconic E-Tech Hybrid 145 Auto-varianten i juni 2021 för £24 500. PHEV finns i Iconic, S Edition och RS Line trimnivåer.

Volvo Grupp A