Renault Austral 2022: priser och egenskaper

Detta kommer att bli namnet på den nya mellanstora SUV som varumärket Renault kommer att tillverka i Spanien och specifikt vid Palencia-fabriken. Det bekräftade rombens signatur i ett uttalande idag.

Detta nya renault austral 2022 kommer också att ersätta Renault Kajar be, den SUV som för närvarande marknadsförs i segmentet kompakta SUV. Denna nya Renault Austral kommer att presenteras under våren 2022 och kommer att lanseras lite senare.

Renault Austral 2022: priser och egenskaper

Denna nya Renault Austral är också en av de bilar som Renault har allokerat till Palencia-fabriken efter att Renault-gruppens industriplan för 2021-2024 tillkännagavs i mars förra året av den nye presidenten Luca de Piss.

Dessutom kommer denna nya Renault Austral SUV att producera tre härledda bilar. Den första är denna 4,51 meter stora mellanstora SUV som ersätter Kadjar.

Två nya varianter kommer senare. En av dem blir en sjusitsig version och den andra karossen blir en coupé-SUV. Dessa tre bilar kommer att tillverkas i Palencia och förväntas alla presenteras 2022, även om hela sortimentet skulle kunna komma lite senare (det sades initialt att det skulle sträcka sig till 2024).

Renault Austral 2022: priser och egenskaper

Med ankomsten av Renault Austral kommer diamantens signatur att fylla luckan på Renault Mégane, som snart kommer att avvecklas. Anledningen är att nya Renault Mégane, redan 100% elektrisk, inte längre kommer att monteras i den franska polen av Renault-tillverkade elfordon.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

På detta sätt, med den nya Austral, bekräftar Palencia-fabriken sitt engagemang för elektrifierade versioner (hybrider och plug-ins), även om det inte kommer att finnas en 100% elektrisk version.

✓ Du kan också kontrollera:

En gång klargjordes en av de fem okända som Renault hade väntande (det skulle vara nödvändigt att känna till namnen på 7-sitsversionen och coupén baserad på Renault Austral); Vi måste också veta vilka de två nya modellerna som är tilldelade Valladolid, Renaultkoncernens andra fabrik i Spanien (det finns en tredje fabrik, nämligen Sevilla, som kommer att bli fabrik för bildetaljer).

Renault Austral 2022: priser och egenskaper

I denna mening förväntas en ny SUV-B (city SUV) och en B plus (city crossover-typ) för Valladolid. Av dessa kommenterades inledningsvis att en av dem kunde vara en Mitsubishi efter att Renault-Nissan-Mitsubishi-alliansen beslutat att tillverka bilar i Europa. Renault Captur tillverkas redan vid denna fabrik och produktionen av denna andra generation Captur är garanterad fram till omkring 2027.

Volvo Grupp A