Range Rover Evoque 2022: priser och egenskaper

En av de berömda brittiska stadsjeeparna, Range Rover Evoque 2022 , kommer mer lyxigt än någonsin. Olika medier rapporterar att testmulen av den nya modellen upptäcktes på den öppna vägen i England. Enligt de första spionbilderna kommer den kommande SUV: n att ge många förbättringar. Den kanske mest spännande nyheten är att Range Rover Evoque kommer att få en mycket längre hjulbas jämfört med den tidigare versionen.

Det verkar som att Evoque behåller samma moderna form, snyggt ansluten av sidlinjen längs kroppen. Dessutom erbjuds den också med samma två motorer som sin föregångare. Det betyder att vi åter ska se en kraftfull 2,0 liters radmatad 4-turboladdad motor och ett 2,0-liters 4-linjers hybridsystem med turboladdare.

Range Rover Evoque 2022: priser och egenskaper

Range Rover Evoque 2022 externa uppgraderingar

Trots den tunga kåpan är det lätt att se att nästa Range Rover Evoque 2022 ser större ut. Den extra längden på bilens hjulbas öppnar upp för en rymligare hytt. Förutom ökningen i längd ser nya Range Rover Evoque ut som den tidigare modellen.

I allmänhet delar den nästan alla ledtrådar. Trots alla kamouflagepaneler märkte vi några ändringar av stötfångarna, smalare strålkastare och stora luftintag fram. Trots dessa mindre uppgraderingar har Range Rover Evoque med utökad hjulbas samma brant sluttande taklinje som den vanliga versionen.

✓ Du kan också kontrollera:

Inredningsdetaljer

Den viktigaste förändringen från den vanliga Evoque är en rymligare hytt tack vare en längre hjulbas. Den nya SUV: n med förlängd hjulbas kommer att få betydligt mer benutrymme bak. Sittarrangemanget förblir dock detsamma som i den tidigare modellen.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Denna SUV erbjuder tillräckligt med plats för sju passagerare i form av tre sätesrader. Interiören i Range Rover Evoque har ännu inte tagits med kameran, men sägs vara mer modern än tidigare. Som vi har hört kommer den nya SUV: n att ha en mycket lyxig kabin och mer infotainment.

Range Rover Evoque 2022 motoralternativ

Motorn för Range Rover Evoque 2022 varierar beroende på vilken utrustningsvariant som valts . Exempelvis har utrustning som S, SE eller First Edition Evoque en 2,0-liters motor med 246 hk. Denna slipmaskin är kopplad till en 9-växlad automatisk växellåda som är parad med fyrhjulsdrift.

Ett mycket mer miljövänligt val är dock R-Dynamic-modellen, som använder ett hybridsystem. Systemkonfigurationen inkluderar en 48-volts mild hybriduppgradering med samma överladdade 2,0-liters och ett startgeneratorhybridsystem. Efter några tidiga tester kan standardmotorn gå till 60 mph på cirka sju sekunder medan hybriden kan gå till 60 mph på 6,3 sekunder.

Range Rover Evoque 2022: priser och egenskaper

Utgivningsdatum, pris

Enligt olika medierapporter kommer den kommande Range Rover Evoque 2022 sannolikt att komma senare under året. Testmulen spionerade på i kraftig kamouflage för några dagar sedan. I allmänhet är detta helt klart en överföringsmodell med längre axelavstånd. Om du vill köpa denna SUV måste du budgeta knappt 50 000 euro för instegsmodellen.

R-Dynamic-modellerna kostar mellan 47 595 euro och 56 795 euro, medan första upplagan börjar på 57 845 euro.