Porsche Taycan 2022: priser och egenskaper

I spåren av en fortsatt hög efterfrågan på crossover-fordon har det tyska märket Porsche snabbt implementerat den första omstylingen av det prestigefyllda märkets elektriska sedan, som kommer att lanseras på världsmarknaden 2022 under namnet Porsche Taycan.

I den andra tolkningen kombinerar nyheten i dess design de igenkännliga detaljerna i den klassiska racingstilen med praktisk och funktionalitet. Målgruppen för en seriös fyrdörrarsbil är unga, mestadels stadsförare som värdesätter komfort, säkerhet och efterlevnad av miljökrav i sina privata transporter.

Porsche Taycan 2022: priser och egenskaper

Utanför

Den nya modellen av den elektriska Taycan av årsmodell 2022 skiljer sig knappast optiskt från det klassiska märket tre. I lager – utmärkt aerodynamik i kroppens kontur, avancerade egenskaper hos salongen, teknisk och elektronisk utrustning, ett antal framgångsrikt implementerade design- och layoutlösningar.

Porsche Taycan 2022: priser och egenskaper

På bilden i den mest fördelaktiga frontprojektionen visar den nya generationens elbil:

 • brant motorhuv och upphöjda framskärmar;
 • oval konfiguration av de kombinerade blocken av multifunktionell frontoptik;
 • vertikalt slitsade diffusorer för att ventilera de främre bromsskivorna.

Racingstilen dominerar designen av den massiva, strömlinjeformade stötfångaren och den fint dekorerade nedre ventilationskanalen. Sammansättningen av fronten kompletteras av ett kompakt bodykit. Trots bristen på ljusa dekorativa accenter ser den nya versionen av elbilen elit väldigt presentabel ut.

I ett mindre ljust och uttrycksfullt profilperspektiv skiljer sig den nya karossen i full storlek från samma typ av sedaner med förlängd motorhuv, sportig låg markfrigång, dynamiskt präglade sidopaneler och voluminösa hjulhus med 20-tums exklusiva hjul.

Porsche Taycan 2022: priser och egenskaper

I layoutfunktionerna för sidopanelerna på den nya elbilen:

 • i större utsträckning lutar taklinjen mot stammen, mer karakteristisk för halvkombi;
 • välvd tvådelad glasering av fönster och ramlösa dörrar;
 • panoramaspegel;
 • vertikalt arrangemang av utloppsdonen.
Porsche Taycan 2022: priser och egenskaper

Designen på baksidan av kroppen överförs från den 19:e modellen utan betydande förändringar. I närvaro av ett stort bakglas, en upplyst bro med kompakt frigång och bromsljus med LED-placering, ett bagagelucka i litet format och ett kraftfullt karosspaket i plast med ett par dimljus.

✓ Du kan också kontrollera:

Karossstrukturen saknar inslag av en aggressiv stegrad terräng, men ändå utseendet på Porsche Taycan 2022 instinktivt dynamiken hos ett stort rovdjur redo att kasta sig.

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

Inre

Porsche Taycan 2022: priser och egenskaper

Interiören i den villkorligt femsitsiga kabinen visar högkvalitativt utförande, modern utrustning för de högsta kraven, ergonomi och sittkomfort.

 • Funktionsfunktionen för aktivering och inställning av komponentalternativen är tilldelad knapparna på det digitala trevalsinstrumentet och multifunktionsratten samt den beröringskänsliga pekplattan på den 10-tums medieinformationsdisplayen i mittkonsolen.
 • Tunneln, tätt intill instrumentbrädan, är utrustad med en monokrom 8-tumsskärm för kabinklimat och en arrangörsuppsättning kompletterad med premiumalternativ. Under armstödet finns en rymlig kammare som fungerar i värme- och kylläge.
Porsche Taycan 2022: priser och egenskaper

Perfekt profilerade och maximalt säkra pilotsäten är utrustade med fullt tvärgående svankstöd, en mängd olika inställningar, värme- och ventilationssystem, vibrationsmassage i tre nivåer.

Den bakre soffan är formaterad för tre säten, i verkligheten används det smala mittsätet mer som ett bekvämt armstöd. Långa ryttare kan känna sig lite obekväma på grund av det låga taket.

Volymen på den främre stammen är något mer än 80 liter, den bakre bagageluckans volym är 366. Kroppsstrukturen ger inte en ökning av kapaciteten på grund av den partiella installationen av soffryggen.

Tekniska egenskaper

När det gäller förhållandet mellan yttermått på 4963 x 1966 och 1381 mm tillhör elbilen Porsche Taycan 2022 kategorin lyxsedaner. I design- och layoutegenskaperna för den nya versionen:

 • i grunden ny ”vagn” PPE;
 • Fyrhjulsdrivet chassi med två växellådor och en hjulbas på 2900 mm;
 • Luftfjädring med variabel markfrigång 108-150 mm;
 • en uppsättning en- och tvåspaks krängningshämmare, aktiva system och elektroniska assistenter som bidrar till körsäkerheten.
Porsche Taycan 2022: priser och egenskaper

Basmodellen av Prestige sedan drivs av två elmotorer med en total effekt på 625 hk/850 Nm. Energikällan är en modulär ackumulator med en energikapacitet på 93,4 kWh. Standardladdningstiden på hushållsnätet är 11 timmar, på en märkesladdstation återställs batterikapaciteten med 80 % på bara 23 minuter.

Provkörningen bekräftade tidsintervallet för att nå de första hundra av 3,2 s, maxhastigheten är upp till 260 km / h, löpsträckan på en laddning är 450-475 km.

alternativ och priser

I en ny inkarnation erbjuds den nya Porsche Taycan av årsmodell 2022 i grundläggande och toppmodifieringar med S-index, priset är 110 000 euro.

tävlingsmodeller

I segmentet prestigesportsedaner, Bentley Continental Flying Spur, BMW M6 Gran Coupé, Mercedes-Benz CLA 45 AMG, Audi e tron GT och Jaguar XFR topplaceringar.

Volvo Grupp A