Porsche Macan 2022: priser och egenskaper

Den kompakta Porsche Macan debuterade för modellåret 2015 och blev genast en hit och märkets mest sålda fordon. För säsongen 2019 fick modellen en ny kabindesign med ett förbättrat infotainmentsystem och subtila stylingsuppdateringar. Uppdateringen i mitten av cykeln förde också med sig en mer kraftfull 3,0 liters turbo 6-motor. Porsche avslöjade också sina avsikter med den nya generationen Macan och tillkännagav en helt elektrisk version i februari 2019. Den helt nya, elektriska 2022 Porsche Macan borde komma ut på marknaden 2022 och samexistera med de uppdaterade modellerna med gas- och hybriddrev.

Märkets första helt elektriska SUV kommer att köras på en ny elektrisk plattform som utvecklats tillsammans med Audi. Den nya plattformen kommer att implementera den senaste tekniken inklusive det senaste batteriet och laddningsframsteg. Precis som alla Porsche kommer modellen också att leverera en lysande prestanda, vilket stöds av den välkontrollerade hanteringen. Den nya generationen Macan bör också komma med evolutionära stylingsändringar och en omdesignad hytt.

Porsche Macan 2022: priser och egenskaper

Det finns motstridiga rapporter för den konventionellt drivna versionen. Vissa rapporter tyder på att de bensindrivna versionerna kommer att samexistera med den helt nya elektriska modellen i uppdaterad form 2024. Det finns också rapporter om att den helt nya, vanliga versionen också kommer att släppas, eftersom märket inte vill tappa försäljningen av den konventionellt drivna versionen.

Porsche Macan 2022: Design

Medan den helt nya Porsche Macan 2022 borde komma med en relativt välbekant hy kommer stora förändringar att ske under huden. Den elektrifierade Macan kommer att använda en ny Premium Platform Electric -arkitektur som utvecklades tillsammans med Audi. Märkets nya fundament liknar i allmänhet MEB-plattformen och möjliggör inställningar för bakhjul och fyrhjulsdrift. Det är viktigt att en ny design är mer modern och progressiv och implementerar 800 volt teknik och en ny laddningskapacitet på 350 kW. Den nya PPE-arkitekturen kommer också att implementera fyrhjulsstyrning, vridmomentvektorering och luftfjädring.

Ur en visuell synvinkel borde den helt nya, elektriska Macan ha en relativt bekant styling. Porsche är känt för att ge den nya generationens modeller evolutionära stylinguppgraderingar. Den helelektriska Macan var tänkt att bibehålla en liknande kroppsform med märkets senaste styling-signaler, liknande den nya Taycan. Modellen ska vara utrustad med en grilllös frontpanel och nya designerstrålkastare. Kroppsformen ska vara liknande, med något mer uttalade stänkskärmar och reviderade bakre och bakre pelare. Baksidan justerar bakljusens hela bredd igen.

✓ Du kan också kontrollera:

Bilnyheter att se

Nyheter, åsikter och översikt

När det gäller den konventionella versionen föreslår vissa rapporter att den ska komma på den uppdaterade MEB Evo-plattformen och med liknande utformning som den helelektriska versionen.

Interiör, utrustning:

Det finns inte många detaljer om kabinutformningen av den helelektriska Porsche Macan 2022 . Förändringarna förväntas vara evolutionära. Den nya generationen Macan borde ha lite större proportioner och fördelar när det gäller komfort och lastkapacitet.

Modellen kommer att säljas med premiumfunktionerna i grundversionen. Instegsnivåversionen bör komma med delvis läderbeklädnad, trezons automatisk luftkonditionering, WiFi-hotspot, en stor mittdisplay och mer. 

Övre nivåer kommer att erbjuda fler premiumfunktioner och det kommer också att finnas en lång lista med fristående alternativ som adaptiva sportstolar, adaptiv luftfjädring och Burmester -ljudsystem.

Porsche Macan 2022: priser och egenskaper

Porsche Macan 2022: prestanda

Porsche har redan meddelat att den helt elektriska Porsche Macan 2022 i den nya generationen kommer att baseras på Premium Platform Electric-arkitekturen, som också kommer att ligga till grund för premiumprodukter från VW-företagsgruppen. Den nya plattformen kommer att möjliggöra införandet av den helt elektriska drivlinan och kommer också att levereras med fyrhjulsstyrning, vridmomentvektorering och luftfjädring. Enligt rapporter kan den vanliga Macan byta till MEB Evo -plattformen.

Den helelektriska Macan bör använda en installation som liknar Taycan Cross Turismo. Systemet bör innehålla två elmotorer som drivs av batteriet. Modellen kommer att vara fyrhjulsdriven, med en motor för framaxeln och den andra för bakaxeln. Räckvidden bör vara över 300 miles. Modellen kommer att använda en 800 volt arkitektur.

Den gasdrivna Macan ska ha ett liknande utbud av enheter som den nuvarande versionen.

Porsche Macan 2022: släpp, pris

Den Porsche Macan 2022 ska komma någon gång under 2022. Priset på den elektriska versionen bör vara långt över den nuvarande grundversionen, som börjar på 50 900 euro.