Porsche Cayenne Turbo 2024: Interiör, motor och modifieringar

Porsche uppdaterar sin Cayenne-serie med en helt ny Turbo E-Hybrid-variant. Från och med nu är 2024 Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid den nya Cayenne som leder uppställningen, även om den lovar mer av det som Porsche-fans älskar med märket. Om du fortfarande tvivlar på Porsche Cayenne-sportbilens stamtavla kan du ta en titt på Cayenne Turbo GT, familjebilen som slog varvrekordet för en produktions-SUV på Nürburgrings Nordschleife med en tid på 7:38,925.

Som jämförelse kan nämnas att Lamborghini Gallardo Superleggera LP570-4 och Nissan GT-R tar sig runt slingan på ungefär samma tid, men ingen av dem har fyra dörrar, fem säten och ett bagageutrymme som Cayenne. Nya Cayenne Turbo E-Hybrid kommer sannolikt inte att slå några hastighetsrekord, men den har potential att bli den mest kraftfulla Cayenne sedan den första generationen, som var Porsches första SUV som lanserades 2002.

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid 2024: Vad är nytt?

Cayenne Turbo heter nu Turbo E-Hybrid och är en del av den tredje generationen Cayenne, som kommer att uppdateras 2023. Under huven sitter en dubbelturboladdad 4,0-liters V8-motor på 591 hk, som kompletteras av en högpresterande elmotor på ytterligare 174 hk. Med en total effekt på 729 hästkrafter och 700 lb-ft. i vridmoment är detta den mest kraftfulla Cayenne från Porsche-fabriken, men prestandan slutar inte där.

Dolt under baksätet finns ett kraftfullare 25,9 kWh-batteri med en integrerad 11 kW-laddare, som enligt Porsche “kan minska laddningstiden till mindre än 2,5 timmar med en lämplig wallbox eller laddare” trots den ökade batterikapaciteten. Porsche har ännu inte meddelat räckvidden för den helt eldrivna bilen, men det större batteriet möjliggör en räckvidd på cirka 30 mil vid utsläppsfri körning.


Hur snabb är Cayenne Turbo E-Hybrid?

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid 2024 accelererar till 100 km/h på 3,5 sekunder och når en topphastighet på 183 km/h. Det är nästan lika snabbt som den rekordbrytande Cayenne Turbo GT, som accelererar till 100 km/h på 3,1 sekunder och har en topphastighet på 186 mph.


Kraftfull utrustning

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid har adaptiv luftfjädring som standard, med en uppdaterad arkitektur med dubbla kammare och dubbla ventiler som möjliggör separata inställningar för återfjädring och kompression. Porsche utlovar förbättrad komfort och hantering på vägen, samt minskad dip och dive vid sportig körning.

Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) bidrar också genom att fördela rätt mängd vridmoment till varje hjul för bättre kurvgrepp. Bakhjulsstyrning och Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) är tillval.


Utmärkande stil och utrustning

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid 2024 har samma formspråk som den uppdaterade tredje generationens Cayenne. Den har dock unika egenskaper som Turbos distinkta exteriör med mer framträdande luftintag och svarta luftriktare, karossfärgade hjulhus, röda bromsok och fyra avgasmunstycken i borstad aluminium.

Aluminiumklädseln fortsätter på instrumentpanelen och dörrarna, medan taklisten är klädd i Race-Tex-tyg. Andra standardfunktioner inkluderar HD Matrix LED-strålkastare, en 15-watts trådlös laddningsstation, ett digitalt instrumentkluster, en 12,3-tums infotainmentdisplay med pekskärm och 18-vägs justerbara säten i lyxigt kohud, för att nämna några.


Rekommenderat försäljningspris 2024 för Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid 2024 kommer till återförsäljarna i mitten av 2024. Baspriset är 148 550 euro (Cayenne SUV) och 153 050 euro (Cayenne Coupé).

Volvogrupp-a
Lägg till en kommentar